Avto.info

Novi Audi RS 5 Coupé

Moč šestvaljnega motorja v novi obliki

Novi Audi RS 5 Coupé: Moč šestvaljnega motorja v novi obliki

Novi Audi RS 5 Coupé

Avtor: Foto: Audi
Novi Audi RS 5 Coupé: Moč šestvaljnega motorja v novi obliki Novi Audi RS 5 Coupé: Moč šestvaljnega motorja v novi obliki Novi Audi RS 5 Coupé: Moč šestvaljnega motorja v novi obliki Novi Audi RS 5 Coupé: Moč šestvaljnega motorja v novi obliki Novi Audi RS 5 Coupé: Moč šestvaljnega motorja v novi obliki Novi Audi RS 5 Coupé: Moč šestvaljnega motorja v novi obliki Novi Audi RS 5 Coupé: Moč šestvaljnega motorja v novi obliki Novi Audi RS 5 Coupé: Moč šestvaljnega motorja v novi obliki Novi Audi RS 5 Coupé: Moč šestvaljnega motorja v novi obliki Novi Audi RS 5 Coupé: Moč šestvaljnega motorja v novi obliki Novi Audi RS 5 Coupé: Moč šestvaljnega motorja v novi obliki Novi Audi RS 5 Coupé: Moč šestvaljnega motorja v novi obliki Novi Audi RS 5 Coupé: Moč šestvaljnega motorja v novi obliki Novi Audi RS 5 Coupé: Moč šestvaljnega motorja v novi obliki

Z drugo generacijo Audija RS 5 Coupé (poraba goriva v l/100 km, kombinirana: 8,7; emisija CO2 v g/km, kombinirana: 197) hiša Audi Sport predstavlja prvi model z aktualnim oblikovalskim podpisom RS. Poganja ga povsem na novo zasnovani 2,9-litrski motor biturbo-TFSI, ki razvije moč 331 kW (450 KM) in navor 600 Nm. Serijski pogon quattro porazdeljuje moč motorja na vsa štiri kolesa.

"Novi Audi RS 5 Coupé je med RS-modeli, ki jih izdeluje Audi Sport, predstavnik serije Gran Turismo. Visokozmogljivi coupé združuje elegantno estetiko in vsakdanjo funkcionalnost. Motor V6-biturbo je bil razvit povsem na novo in zagotavlja znatno večjo zmogljivost ob višji učinkovitosti," novi model opisuje Stephan Winkelmann, direktor družbe Audi Sport GmbH.

Navdih za oblikovno zasnovo Audija RS 5 Coupé so oblikovalci črpali iz markantnih dirkalnih elementov modela Audi 90 quattro IMSA GTO. Sprednjemu delu dajejo pečat masivne odprtine za dovod zraka s satasto, za RS-modele značilno strukturo. Enodelni okvir mreže hladilnika je bistveno širši in nižji kot pri osnovnem modelu. Ob žarometih so dodatne stranske odprtine za dovod in odvod zraka, opcijski matrični LED-žarometi se od siceršnjih razlikujejo po zatemnjenih zaslonkah.

Na bokih izbočene dele nad kolesnimi ohišji, ki so razširjena za 15 milimetrov, poudarjajo posebne, za modele quattro značilne linije. Serijsko je opremljen z 19-palčnimi kovanimi aluminijastimi platišči, opcijsko so na voljo tudi 20-palčna. Športno noto vozilu dajejo specifični RS-difuzor, ovalni zaključki izpušnih cevi RS-izpušnega sistema in poudarjeni rob na usmerniku zraka. Novi RS 5 Coupé v dolžino meri 4.723 milimetrov, kar je 74 milimetrov več od prejšnjega modela.

Za znatno večjo moč in učinkovitost ter za resnično mogočen RS-zvok skrbi motor 2.9 TFSI V6-biturbo, ki so ga pri Audiju razvili povsem na novo. Motor razvije moč 331 kW (450 KM). Največji navor znaša 600 Nm – 170 Nm več kot pri predhodniku – in je na voljo v širokem območju od 1.900 do 5.000 vrt./min. Z njim najzmogljivejši predstavnik družine A5 od 0 do 100 km/h pospeši v 3,9 sekunde in doseže končno hitrost 250 km/h, z opcijskim RS-dinamičnim paketom pa kar 280 km/h.

Turbopolnilnika agregata 2.9 TFSI sta nameščena na sredini med vrstama valjev, vsak pa oskrbuje eno vrsto valjev. Zgorevalni postopek B-ciklus s centralnim direktnim vbrizgavanjem pomeni novo merilo učinkovitosti v družini RS. Po kriterijih NEVC motor V6-biturbo v povprečju porabi 8,7 litra goriva na 100 kilometrov (197 gramov CO2 na kilometer). To pomeni, da je učinkovitost motorja za 17 odstotkov boljša kot pri prejšnjem modelu. Novemu RS 5 Coupé seveda pri tem koristi tudi občutno zmanjšanje mase. Vozilo tehta 1.655 kilogramov, kar je 60 kilogramov manj kot prej. Streha je po želji lahko izdelana iz karbona z vidno strukturo vlaken.

Moč biturbo-motorja se preko športno nastavljenega 8-stopenjskega menjalnika tiptronic z optimiziranimi prestavnimi časi prenaša na stalni štirikolesni pogon quattro s samozapornim sredinskim diferencialom. Pogonska moč se med sprednjo in zadnjo premo porazdeljuje asimetrično, v razmerju 40:60. To zagotavlja dinamične krmilne lastnosti z optimalno vlečno silo in maksimalno varnostjo. Audi Sport vam po želji v vozilo vgradi športni diferencial na zadnji premi.

Na sprednji premi se uporablja izpopolnjena petvodilna konstrukcija, zadaj pa je trapezasto konstrukcijo prejšnjega modela zamenjala petvodilna prema, ki pozitivno vpliva na športne vozne lastnosti in živahnost vozila. Obenem je vozilo pridobilo tudi na udobju. S serijskim RS-športnim podvozjem je novi RS 5 Coupé (poraba goriva v l/100 km, kombinirana: 8,7; emisija CO2 v g/km, kombinirana: 197) za 7 milimetrov nižji od osnovnega modela. Audi Sport alternativno ponuja RS-športno podvozje plus s sistemom Dynamic Ride Control (DRC), keramičnimi zavorami in dinamičnim krmiljenjem s specifično RS-nastavitvijo. S serijskim sistemom za uravnavanje vozne dinamike Audi drive select lahko voznik sam nastavi individualnejši, dinamičnejši ali udobnejši režim vožnje.

Črna notranjost novega je opremljena izjemno kakovostno in športno. Značaj visokozmogljivega coupéja tudi v notranjosti poudarjajo RS-športni sedeži, pri katerih je fino napa usnje opcijsko prešito s satastim vzorcem, ter RS-večfunkcijski športni usnjeni volan z ravnim spodnjim delom. Emblem RS krasi volanski obroč, sprednji naslonjali sedežev in prestavno kuliso. Posebni
RS-prikazi na Audijevem virtualnem prikazovalniku voznika seznanjajo s tlakom v pnevmatikah, navorom in G-silami.

Ko motor doseže skrajno število vrtljajev, prestavni opozorilnik voznika opomni, naj prestavi v višjo prestavo. RS-dizajn paket prinaša v igro rdečo kot športno kontrastno barvo – uporabljena je na sredinski konzoli, naslonih za roke, varnostnih pasovih in predpražnikih z logotipom RS. Volan, izbirna ročica in obkolenska opora so izvedeni v alkantari. Dizajn paket v sonomsko zeleni barvi iz programa Audi exclusive bogati notranjost z ustreznimi kontrastnimi šivi, ki se ujemajo z novo, ekskluzivno zunanjo barvo.

Za razvedrilo med vožnjo je tu bogata ponudba infotainment sistemov. Opcijska MMI navigacija plus s sledilno ploščico MMI touch vključuje strojni modul Audi connect, ki novi RS 5 Coupé preko standarda LTE poveže z internetom. V vozilu je fiksno vgrajena SIM-kartica za Audi connect, s katero je pavšalni prenos podatkov za storitve Audi connect prva tri leta brezplačen, vključno z gostovanjem povsod po Evropi. Opcijsko se lahko odločite za dostopno točko za WLAN, preko katere bodo sopotniki s svojimi mobilnimi napravami lahko dostopali do spleta.

Vmesnik za pametne telefone (Audi smartphone interface) preko tehnologij Apple Car Play in Android Auto omogoča prikaz izbranih aplikacij v ločenem meniju sistema MMI. Upravljanje je preprosto in intuitivno – pri tem si lahko pomagate z glasovnim upravljanjem z naravnimi govornimi ukazi, iskanjem z vnosom poljubnega besedila in večfunkcijskim volanom. Sledilna ploščica v sredinski konzoli omogoča zumiranje in pomikanje ter služi za vnos znakov. Od ostalih naprednih tehnologij velja omeniti projicirni sistem zaslona in do 30 asistenčnih sistemov, ki zagotavljajo večjo varnost, udobje in učinkovitost. Inteligentna uigranost sistemov predstavlja še en korak naprej v smeri avtonomne vožnje.

Novi visokozmogljivi coupé bo v prodajne salone v Nemčiji in drugih evropskih državah zapeljal junija 2017. Njegova cena znaša 80.900 EUR.

Novi Audi RS 5 Coupé (poraba goriva v l/100 km, kombinirana: 8,7; emisija CO2 v g/km, kombinirana: 197)

Zunanji dizajn in karoserija
- prvi model iz hiše Audi Sport z novim oblikovalskim podpisom RS
- po navdihu modela Audi 90 quattro IMSA GTO
- za modele quattro značilne poudarjene linije nad širokimi kolesnimi ohišji (15 mm širša kot pri Audiju A5)
- dodatne odprtine za dovod/odvod zraka na sprednjem in zadnjem delu vozila
še bolj športen enodelni okvir mreže hladilnika: širši in nižji kot pri osnovnem modelu
- serijski LED-žarometi, opcijski matrični LED-žarometi v značilnem RS-dizajnu (zatemnjen videz) z dinamičnimi smerniki spredaj in zadaj, tridimenzionalne zadnje LED-luči
- skupna masa zmanjšana za do 60 kilogramov (v primerjavi s predhodnikom)
- opcijska karbonska streha (zmanjšanje mase: –3 kg)
- dolžina: 4.723 mm (+74 mm v primerjavi s predhodnikom)
- medosna razdalja: 2.766 mm (+15 mm v primerjavi s predhodnikom)
- širina: 1.861 mm (+1 mm v primerjavi s predhodnikom)
- višina: 1.360 mm (–6 mm v primerjavi s predhodnikom)

Motor
- povsem na novo zasnovani 2,9-litrski motor biturbo TFSI z močjo 331 kW (450 KM)
- 600 Nm navora (+170 Nm v primerjavi s predhodnikom)
- od 0 do 100 km/h pospeši v 3,9 s (–0,6 s v primerjavi s predhodnikom)
- končna hitrost 250 km/h, opcijsko 280 km/h
- športno, neposredno odzivanje zaradi lege turbopolnilnikov med vrstama valjev
večja učinkovitost: 17 odstotkov manjša poraba goriva (v primerjavi s predhodnikom), med drugim zaradi zgorevalnega postopka B-ciklus s centralnim direktnim vbrizgavanjem
- prepoznaven RS-zvok z emocionalnim rohnenjem šestvaljnega motorja TFSI

Prenos moči
- 8-stopenjski menjalnik tiptronic, posebej prilagojen za športno-dinamično vožnjo
- serijski stalni štirikolesni pogon quattro s samozapornim sredinskim diferencialom
- elektronski nadzor stabilnosti s tremi profili in porazdeljevanjem navora po posameznih kolesih
- športni diferencial opcijsko

Podvozje
- petvodilna konstrukcija na sprednji in zadnji premi
- serijsko RS-športno podvozje s športno zasnovo in neposredno vodljivostjo
- opcijsko RS-športno podvozje plus s sistemom Dynamic Ride Control (DRC)
- novo elektromehansko servokrmiljenje, po želji dinamično krmiljenje
- serijski sistem za uravnavanje vozne dinamike Audi drive select
- opcijske visokozmogljive keramične zavore z naluknjanimi koluti (400 mm) spredaj

Notranjost
- specifični RS-elementi za večjo športnost v notranjosti
- dovršena izdelava, kakovostni materiali in nove barve
- štiri sedišča, večja, bolj prostorna notranjost:
za 26 mm večji ramenski prostor spredaj (v primerjavi s predhodnikom)
za 23 mm večji kolenski prostor za potnike na zadnjih sedežih (v primerjavi s predhodnikom)

Infotainment in upravljanje
- nov koncept upravljanja sistema MMI z intuitivnim iskanjem z vnosom poljubnega besedila in glasovnim upravljanjem z naravnimi govornimi ukazi
- Audijev virtualni prikazovalnik s posebnim RS-prikazom: informacije o tlaku v pnevmatikah, navoru in G-silah ter prestavni opozorilnik, ki voznika opomni, naj prestavi v višjo prestavo
- opcijski projicirni zaslon s specifičnim RS-prikazom
- vrhunski multimedijski sistem MMI navigacija plus s sledilno ploščico MMI touch, vključno s 3-letno brezplačno uporabo storitev Audi connect, prenos podatkov preko omrežja LTE
- dostopna točka za WLAN za povezavo s prenosnimi napravami
- SIM-kartica za Audi connect – brezplačno gostovanje v vseh evropskih državah
- Audi connect Klic v sili & servis s funkcijami spletni servisni klic, klic v sili, spletni servisni termin in daljinsko vodenimi funkcijami preko aplikacije Audi MMI connect
- Audijev vmesnik za pametni telefon za povezavo s pametnimi telefoni z operacijskima sistemoma iOS in Android
- Audijev predal za telefon za boljšo kakovost sprejema in indukcijsko polnjenje
avdiosistem Bang & Olufsen s 3D-zvokom, 19 zvočniki in močjo 755 W

Asistenčni sistemi
- do 30 asistenčnih sistemov za podporo vozniku, številni od njih so na voljo serijsko
- sistem adaptive cruise control s funkcijo Stop&Go in asistenco za zastoje
- parkirna asistenca
- asistenca za prečni promet zadaj
- opozorilnik za izstopanje
- asistenca za zavijanje
- s kamero podprti sistem za prepoznavanje prometnih znakov
- Audi pre sense city (serijsko) ter Audi pre sense basic in rear

Send to Kindle
|

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.