Avto.info

Novi Volkswagen Golf Variant

Prve informacije

Novi Volkswagen Golf Variant : Prve informacije

Novi Volkswagen Golf Variant

Avtor: Foto: Volkswagen in Newspress
Novi Volkswagen Golf Variant : Prve informacije Novi Volkswagen Golf Variant : Prve informacije Novi Volkswagen Golf Variant : Prve informacije Novi Volkswagen Golf Variant : Prve informacije Novi Volkswagen Golf Variant : Prve informacije Novi Volkswagen Golf Variant : Prve informacije Novi Volkswagen Golf Variant : Prve informacije Novi Volkswagen Golf Variant : Prve informacije Novi Volkswagen Golf Variant : Prve informacije Novi Volkswagen Golf Variant : Prve informacije Novi Volkswagen Golf Variant : Prve informacije Novi Volkswagen Golf Variant : Prve informacije Novi Volkswagen Golf Variant : Prve informacije Novi Volkswagen Golf Variant : Prve informacije Novi Volkswagen Golf Variant : Prve informacije Novi Volkswagen Golf Variant : Prve informacije Novi Volkswagen Golf Variant : Prve informacije Novi Volkswagen Golf Variant : Prve informacije Novi Volkswagen Golf Variant : Prve informacije

Wolfsburg (Nemčija) / Ženeva (Švica), marec 2013. Volkswagen na 83. ženevskem avtomobilskem salonu kot svetovno premiero predstavlja novi Golf Variant. Najuspešnejši evropski proizvajalec avtomobilov skladno z načrti v program svojega najbolje prodajanega kompaktnega modela tudi v aktualni generaciji vključuje vsestransko uporabno karavansko različico. Podobno kot pri klasičnem Golfu s kratkim zadkom se je masa vozila tudi pri Variantu močno zmanjšala.

Novi Golf Variant je v primerjavi s predhodnikom lažji za do 105 kg! Volkswagen prvič v zgodovini Golfa Varianta tudi ta model (z razponom moči od 63 kW [85 KM] do 110 kW [150 KM]) ponuja kot samostojno in izjemno varčno različico TDI BlueMotion, ki z močjo 81 kW (110 KM) in s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom v povprečju porabi samo 3,3 l/100 km (izpust CO2: 87 g/km), zato je to najvarčnejši Volkswagnov Variant vseh časov. V Ženevi bo hkrati premierno predstavljen tudi Golf Variant s štirikolesnim pogonom 4MOTION, ki bo na voljo v kombinaciji z dvema različno močnima izvedbama motorja TDI – s 77 kW (105 KM) in 110 kW (150 KM). Poleg tega Volkswagen pripravlja tudi različico Golf Variant TGI BlueMotion s pogonom na zemeljski plin (CNG).

Prtljažni prostor z več kot 100 litri dodatne kapacitete. Prva generacija Golfa Varianta je na tržišče prišla pred natančno 20 leti. Ta praktična karoserijska različica je bila od takrat prodana že v več kot 1,8 milijona primerkih. Novi Golf Variant je danes eleganten vsestranski avtomobil, ki nizko porabo goriva in hkrati dinamične vozne zmogljivosti združuje z zelo visoko kakovostjo in prilagodljivostjo. Prostornina prtljažnika se je v primerjavi s predhodnikom povečala s 505 na 605 litrov (če je prtljažnik naložen do naslonjala zadnje sedežne klopi). Če pa v vozilo prtljago naložimo do naslonjal sprednjih sedežev in do stropa, se novi Golf Variant lahko pohvali s prtljažno kapaciteto kar 1.620 litrov (prejšnji model: 1.495 litrov).

Prtljažni prostor meri do zadnje sedežne klopi v dolžino 1.055 mm, do naslonjal sprednjih sedežev pa 1.831 mm; na najožjem delu meri prtljažnik v širino spoštljive 1.003 mm; spodnji rob prtljažnika je praktično nizek, le 630 mm nad tlemi – s temi podatki bi moral biti Golf Variant zlahka dorasel večini transportnih nalog. Kar zadeva opremo, je karavan zdaj prvič opremljen s prtljažnim rolojem, ki ima dvostopenjsko navijalno avtomatiko; kadar roloja ne potrebujemo, ga tako kot predelno mrežo lahko shranimo pod dnom prtljažnega prostora. Poleg tega je pri novem Golfu Variantu prtljažno dno zdaj mogoče nastaviti po višini oziroma ga je mogoče blokirati v različnih položajih, lahko pa ga tudi v celoti odstranimo. Na novo zasnovana in zato še bolj praktično upora-bna sta tudi vzvod za sprostitev naslonjala zadnje sedežne klopi iz prtljažnika, pa tudi samo podiranje naslonjala. Novost v prtljažniku so tudi štirje kaveljčki za vrečke ali torbice.

Golf Variant bolj markanten in še bolj praktičen. Zunanje linije 4.562 mm dolgega Golfa Varianta (od Golfa s kompaktnim zadkom je daljši za 307 mm) so do konca sprednjih vrat enake natančnim in suverenim linijam osnovnega Golfa. Od B-stebričkov naprej pa potem zaradi načrtnih oblikovnih prilagoditev in dodatnega prostora dobimo najbolj značilnega Golfa Varianta, odkar obstaja ta modelska različica. Iz markantnega C-stebrička nastane D-stebriček. Z optičnega vidika ob pogledu na zadek postane vse jasno: karavan je bil že od samega začetka načrtovan kot član modelske serije – zato novi model Variant ni bil izpeljan iz 5-vratne izvedbe osnovnega Golfa, pač pa so ga razvili vzporedno z njim. Silhueto novega Golfa Varianta zato zaznamujejo zelo suverene linije. Obenem pa v Variantu kljub vsej njegovi specifičnosti takoj prepoznamo Golfa.

Namreč: oblikovalcem je uspelo, da so usločeno obliko C-stebrička, ki je tako značilna za klasičnega Golfa, prvič prenesli na D-stebriček Varianta; "tretje" stransko okno v tem predelu je pri tem vizualno del D-stebrička. Poleg tega se za razliko od klasičnega Golfa tako imenovana karakterna linija nadaljuje za ohišjema zadnjih koles in poteka čez celotni zadek vozila. Takšen dizajn daje zadku še bolj mišičast videz. Natančno speljan spodnji rob stranskih oken (ki ga v najbolje opremljeni verziji krasi kromirana letvica), dolga površina stranskih stekel in streha, ki se rahlo spušča proti zadku, na zadnjem robu pa ima usmernik zraka, le še dodatno poudarjajo značaj vozila. Silhueta novega Golfa Varianta zato deluje bolj podolgovato, ekskluzivno in energično.

Vanjo so poleg tega elegantno integrirane opcijske oz. serijske (odvisno od paketa opreme) strešne letve. Proporcionalna razmerja novega Volkswagna poskrbijo za dobršno mero elegance; to velja še zlasti za medosno razdaljo, ki je pri predhodniku merila 2.578 mm, zdaj pa meri 2.620 mm, in za kompaktno kratke karoserijske previse, ki Golfu Variantu dajejo izrazito karizmo. Tipični Golf, tudi od zadaj. Nove, dvodelne zadnje luči Golfa Varianta pričajo o pripadnosti modelski seriji Golf in znamki Volkswagen. Tisti polovici zadnjih luči, ki sta integrirani v pokrov prtljažnika, sta večji kot pri klasičnem Golfu in v spodnjem delu tvorita daljšo vzporedno linijo z grafično zasnovo zadnjega pokrova. Izrazite razlike med Golfom Variantom in klasičnim Golfom so poleg tega vidne v zasnovi srednjega dela zadnjega pokrova in odbijača. Medtem ko je pri kompaktnem Golfu prostor za registrsko tablico integriran v odbijač, so ga pri Golfu Variantu oblikovalci tako kot pri prejšnjem modelu znova vključili v pokrov prtljažnika.

Golf Variant TDI BlueMotion s specifičnimi lastnostmi. Za Golf Variant bodo na voljo paketi opreme Trendline, Comfortline in Highline. V okviru različic Trendline in Comfortline se bodo kupci lahko odločili za novi Golf Variant TDI BlueMotion. Ta se bo od ostalih modelov iz serije razlikoval v optičnem in tehničnem smislu. S povprečno porabo 3,3 l/100 km bo to najvarčnejši model v seriji, ki ga bomo s sprednje strani lahko prepoznali po delno zaprti mreži hladilnika. Od zadaj pa bo Golf Variant TDI BlueMotion prepoznaven po specifično oblikovanem zadnjem usmerniku zraka, ki je podaljšan v stranska robova zadnjega stekla. Ta gospodarni model bo poleg tega med drugim imel aerodinamično optimirane obloge podvozja in kolesnih ohišij, za 15 mm manjši odmik od tal in pnevmatike s super nizkim kotalnim uporom. Spredaj, zadaj in na bokih bodo karoserijo, lakirano v opcijski ekskluzivni kristalno modri kovinski barvi, krasili napisi TDI BlueMotion.

Sistem start-stop in funkcija večnaletnega zaviranja. Kot vse nove izvedbe Golfa, je tudi Variant serijsko opremljen s sistemom start-stop in z rekuperacijskim načinom delovanja. Kot prvi karavan na svetu v svojem avtomobilskem razredu ima poleg tega novo funkcijo večnaletnega zaviranja, ki v primeru trčenja vozilo samodejno večkratno zavira, da bi se prisotna kinetična energija lahko čim bolj zmanjšala.

V serijsko opremo že pri osnovni izvedbi sodijo naslednje postavke:
- varnostne blazine (sedem)
- zunanji ogledali, električno nastavljivi
- prikaz zunanje temperature
- kromirane obrobe prezračevalnih šob v notranjosti
- ECO-HMI (napotki za učinkovitejšo porabo v večfunkcijskem prikazovalniku na instrumentni plošči)
- elektronski stabilizacijski program
- voznikov sedež, nastavljiv po višini
- električni pomik sprednjih in zadnjih stekel
- brisalec zadnjega stekla z intervalnim delovanjem
- klimatska naprava
- volanski drog z nastavljivo višino in globino
- sredinska konzola s predalom
- elektronska parkirna zavora s funkcijo Auto Hold
- prečna zapora diferenciala (XDS)
- kontrolna lučka za tlak v pnevmatikah (RKA+)
- naslonjalo zadnje sedežne klopi, asimetrično deljivo in zložljivo, z vzvodom za podiranje iz prtljažnika
- elektromehansko servokrmiljenje
- protiprašni filter
- dnevne luči
- 5-palčni TFT-zaslon na dotik
- zelena termoizolacijska zasteklitev
- centralno zaklepanje z radijskim daljinskim upravljalnikom

Oprema višjega razreda za kompaktni razred. Za novi Golf Variant bo opcijsko kot novost v ponudbi proaktivni sistem zaščite potnikov. Če ta sistem zazna potencialno nezgodno situacijo, se voznikov in sovoznikov varnostni pas samodejno vnaprej napneta, da bi bila s tem zagotovljena najboljša možna zaščita, ki jo nudita sistema varnostnih blazin in varnostnih pasov. Če pa je situacija še bolj kritična, denimo če pride do prekrmiljenja ali podkrmiljenja, pri čemer se vključi ESC, se poleg tega zaprejo stranska stekla (do končne reže) in strešno okno. Če so okna in streha skoraj do konca zaprti, se varnostne blazine za glavo oz. stranske varnostne blazine lahko optimalno naslonijo nanje, tako da je njihov učinek kar najboljši.

Poleg naštetega bo za Varianta v ponudbi široka paleta najsodobnejših novih sistemov. Mednje sodijo tehnologije, kot so sistem za nadzor prometa Front Assist s funkcijo mestnega zaviranja v sili, avtomatsko uravnavanje razdalje (ACC), asistenca za ohranjanje smeri Lane Assist, sistem za zaznavanje utrujenosti voznika, funkcija prepoznavanja prometnih znakov, najnovejša generacija parkirnega sistema s krmilno avtomatiko ParkAssist ter avtomatizirani funkciji za uravnavanje luči Light Assist in Dynamik Light Assist. Poleg tega naj omenimo še druge nove sisteme, denimo progresivno krmiljenje, izbiro voznega profila z do petimi programi (Eco, Sport, Normal, Individual in v kombinaciji s sistemom za dinamično uravnavanje podvozja DCC plus, ki je prvič na voljo za Golf Variant, tudi program Comfort), novo razviti ergonomski športni sedež (ergoActive), zaščito pred točenjem napačnega goriva za dizelske modele, v tem segmentu prav tako novo komfortno termoizolacijsko zasteklitev ter novo generacijo informacijskih in razvedrilnih sistemov.

Informacije & razvedrilo. Vsi informacijski in razvedrilni sistemi za Golf Variant so serijsko opremljeni z zaslonom na dotik. Nova generacija naprav je na voljo v šestih izvedbah in s tremi različnimi velikostmi zaslonov: 5-palčnim, 5,8-palčnim in 8-palčnim. Zasloni od velikosti 5,8 palca naprej so pri Volkswagnu opremljeni s senzorjem približevanja: ko se voznik ali sovoznik s prstom približata zaslonu, sistem iz prikazovalnega samodejno preklopi v upravljalni režim. Poleg tega imajo zasloni integrirano funkcijo, ki omogoča, da s potegom prsta pregledujemo sezname ali v mediateki listamo po naslovnicah CD-plošč. Opcijsko so med drugim na voljo še vrhunski avdiosistem proizvajalca Dynaudio ter dva telefonska vmesnika (Comfort in Premium).

Sedem motorjev s polnilnikom in direktnim vbrizgavanjem. Tako kot pri klasičnem Golfu, se bosta tudi v novi Golf Variant vgrajevali dve popolnoma novo razviti generaciji motorjev. Kot je bilo omenjeno že v uvodu, je vseh sedem motorjev kombiniranih s sistemom start-stop (za pribl. štiri odstotke nižja poraba) in z rekuperacijo (izpust CO2 manjši za okrog tri odstotke). Za prestavljanje se v novem Golfu Variantu glede na izbrani motor uporabljajo 5- in 6-stopenjski ročni menjalniki. Poleg tega je večino agregatov TSI in TDI mogoče kombinirati tudi z avtomatskim menjalnikom za neposredno prestavljanje (DSG).

Bencinski motorji (agregati TSI serije EA211) imajo moč 63 kW (85 KM), 77 kW (105 KM), 90 kW (122 KM) in 103 kW (140 KM). Z učinkovitostjo se lahko pohvalijo prav vsi motorji za Golf Variant. Za primer vzemimo 1.2 TSI BlueMotion Technology s 77 kW: karavan s tem živahnim motorjem porabi samo 5,1 l/100 km (DSG: 5,0 l/100 km), njegova končna hitrost pa znaša 193 km/h. Še posebej učinkovito seveda Golf Variant poganjajo novi dizel-ski motorji (agregati TDI serije EA288). Moč teh treh sodobnih dizelskih modelov: 77 kW (105 KM), 81 kW (110 KM) in 110 kW (150 KM). Pri tem pa varčnost ne odlikuje samo 110-konjskega TDI BlueMotion, ki v povprečju porabi 3,3 l/100 km; celo TDI z močjo 110 kW in navorom 320 Nm se s porabo 4,2 l/100 km močno približa magični 4-litrski porabi.

Send to Kindle
|

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.