Avto.info

Začetek prodaje tretje generacije Porscheja Cayenne

Novi motorji, novo podvozje, inovativen koncept upravljanja in več povezljivosti

Začetek prodaje tretje generacije Porscheja Cayenne: Novi motorji, novo podvozje, inovativen koncept upravljanja in več povezljivosti

Začetek prodaje tretje generacije Porscheja Cayenne

Avtor: Foto: Porsche
Začetek prodaje tretje generacije Porscheja Cayenne: Novi motorji, novo podvozje, inovativen koncept upravljanja in več povezljivosti Začetek prodaje tretje generacije Porscheja Cayenne: Novi motorji, novo podvozje, inovativen koncept upravljanja in več povezljivosti Začetek prodaje tretje generacije Porscheja Cayenne: Novi motorji, novo podvozje, inovativen koncept upravljanja in več povezljivosti Začetek prodaje tretje generacije Porscheja Cayenne: Novi motorji, novo podvozje, inovativen koncept upravljanja in več povezljivosti Začetek prodaje tretje generacije Porscheja Cayenne: Novi motorji, novo podvozje, inovativen koncept upravljanja in več povezljivosti Začetek prodaje tretje generacije Porscheja Cayenne: Novi motorji, novo podvozje, inovativen koncept upravljanja in več povezljivosti Začetek prodaje tretje generacije Porscheja Cayenne: Novi motorji, novo podvozje, inovativen koncept upravljanja in več povezljivosti Začetek prodaje tretje generacije Porscheja Cayenne: Novi motorji, novo podvozje, inovativen koncept upravljanja in več povezljivosti Začetek prodaje tretje generacije Porscheja Cayenne: Novi motorji, novo podvozje, inovativen koncept upravljanja in več povezljivosti

Stuttgart (Nemčija). Porsche predstavlja tretjo generacijo Cayenna. Prodajna uspešnica proizvajalca športnih avtomobilov iz Stuttgarta na trge prihaja kot popolnoma novo razvita različica, ki bo v prihodnosti združevala še večjo za Porscheje tipično zmogljivost in vsakdanjo uporabnost.

Zmogljivi turbomotorji, nov 8-stopenjski menjalnik tiptronic S, novi sistemi podvozja ter inovativen koncept prikazov in upravljanja s celovito povezljivostjo še povečujejo razpon od športnosti do udobja. Ob uvedbi na trg bosta na voljo dva novo razvita šestvaljna motorja. Cayenne je opremljen z mogočnim 3-litrskim turbomotorjem z močjo 250 kW (340 KM), ki je za 29 kW (40 KM) zmogljivejši od svojega predhodnika. 2,9-litrski V6-biturbo motor v Cayennu S, ki doseže končno hitrost 265 km/h, pa se ponaša z močjo 324 kW (440 KM) – to je porast za 15 kW (20 KM) v primerjavi s predhodnikom. Novi Cayenne S, opremljen z opcijskim paketom Sport Chrono, od 0 do 100 km/h pospeši v manj kot petih sekundah.

Cayenne se močno zgleduje po ikoničnem športnem Porscheju 911. SUV, ki je bil deležen tudi optičnih izboljšav, je v svoji tretji generaciji sedaj prvič na voljo s pnevmatikami različnih dimenzij na sprednji in zadnji osi ter s krmiljenjem zadnje preme. Poleg teh tipičnih lastnosti športnih avtomobilov za boljše cestne zmogljivosti skrbijo še serijski aktivni štirikolesni pogon, sistem uravnavanja podvozja Porsche 4D-Chassis Control, 3-prekatno zračno vzmetenje in elektronski sistem prečnega stabiliziranja Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC). Terenske vozne lastnosti Cayenna, ki je kljub bistveno obširnejši serijski opremi za do 65 kg lažji od predhodnika, ostajajo nespremenjene.

Dinamičen oblikovalski slog: izostren dizajn in večja platišča
Športna, natančno in jasno začrtana – nova, a vendar znana. Celostna podoba Cayenna je bila načrtno nadgrajena v slogu Porschejeve oblikovalske DNK. Povečane odprtine za dovod zraka na sprednjem delu so očiten prepoznavni znak povečane moči. Z novimi vodoravnimi svetlobnimi robovi športni terenec že v mirovanju deluje širše in bolj športno. Pri nespremenjeni medosni razdalji (2.895 mm) zunanja dolžina sedaj meri za 63 mm več, višina strehe pa je za 9 mm nižja kot pri predhodniku. Obe skupaj še dodatno poudarjata elegantno razpotegnjen videz 4.918 mm dolgega in brez ogledal 1.983 mm širokega Cayenna. Prostornina prtljažnika meri 770 l, kar je 100 l več kot pri predhodniku. Po premeru za en palec večja kolesa – sedaj prvič s širšimi pnevmatikami in platišči na zadnji premi – vizualno upodabljajo povečano vozno dinamiko. Med novo zasnovanimi zadnjimi lučmi s tridimenzionalno grafično podobo in neprekinjenim pasom svetlečih diod se razteza markanten tridimenzionalno oblikovan napis Porsche.

Porsche pri žarometih ponuja nov tristopenjski svetlobni koncept. Vsak Cayenne je serijsko opremljen z LED-žarometi. Naslednja stopnja poleg teh omogoča še opcijski sistem Porsche Dynamic Light System (PDLS) z različnimi svetlobnimi profili, kot so npr. dinamično smerno prilagodljivi žarometi in avtocestne luči. Najboljši sistem predstavljajo novi LED-matrični glavni žarometi s sistemom PDLS Plus, pri katerih 84 posamično krmiljenih svetlečih diod omogoča popolnoma prilagodljivo porazdelitev in intenzivnost svetlobe. Tako so v Cayennu na voljo nove funkcije, kot so dolge luči brez slepljenja nasproti vozečih voznikov in prilagodljivo prikrivanje bleščanja prometnih znakov.

Cayenne in Cayenne S se predstavita
Ob uvedbi novega Porschejevega SUV modela na trg bosta na voljo dve različici. Cayenne s 6-valjnim turbomotorjem in tremi litri gibne prostornine doseže 250 kW (340 KM) in razvije navor 450 Nm. Tako se že osnovni model ponaša s suverenimi voznimi lastnostmi. Iz mirovanja do 100 km/h pospeši v 6,2 s (s paketom Sport Chrono v 5,9 s), njegova končna hitrost pa znaša 245 km/h. Druga različica, ki bo predstavljena ob vstopu na trg, je Cayenne S, ki ga poganja 2,9-litrski motor V6 z biturbinskim polnjenjem. Tudi ta pogonski agregat je novo razvit ter se ponaša z močjo 324 kW (440 KM) – se pravi s 15 kW (20 KM) več kot predhodnik – in doseže navor 550 Nm. Ustrezno krajše je zato tudi pospeševanje od 0 do 100 km/h, za katerega potrebuje 5,2 s (s paketom Sport Chrono 4,9 s), končna hitrost pa znaša 265 km/h.

Hitrejši na cesti, bolj suveren na terenu: novi tiptronic S in PTM
Povečan razpon zmogljivosti od športnosti do udobja Cayennu nenazadnje omogoča novi 8-stopenjski menjalnik tiptronic S. Z njegovimi krajšimi prestavnimi časi in bolj športnimi prestavnimi razmerji v nižjih prestavah so bile izboljšane tako cestne zmogljivosti kot terenske vozne lastnosti. Po drugi strani pa za večji razpon poskrbi 8. prestava z dolgim prestavnim razmerjem, saj omogoča nizke vrtljaje in optimirano porabo pri sproščenih vožnjah.

Preprosti vozni užitki pa so s Cayennom možni tudi pri terenski vožnji. Vozniku pri njej izbiro ustrezne nastavitve olajšujejo predprogramirani profili za terensko vožnjo. Standardna nastavitev je program za cestno vožnjo, poleg njega pa so na voljo še štirje profili, s katerimi se nastavitve vozila prilagodijo manj zahtevnemu terenu, blatni podlagi, pesku ali skalnatemu terenu. Voznik lahko posamezni pokrajini prilagodi pogon, podvozje in blokade. Za porazdelitev moči je v vseh modelih Cayenne uporabljen aktivni štirikolesni pogon. Sistem Porsche Traction Management (PTM) pogonsko moč popolnoma variabilno razporeja med pogonskima gredema. Cayennov koncept "hang on" je ključni princip za njegove izjemne športne zmogljivosti, hkrati pa izpolnjuje tudi vse zahteve po intenzivni vlečni sili pri terenski vožnji.

Po vzoru modela 911: lahka konstrukcija podvozja s pnevmatikami različnih dimenzij
Novi Cayenne v novi konstrukciji podvozja združuje tri koncepte – športne avtomobile, terenska vozila in potovalne limuzine. Tako je nastalo novo osnovno podvozje z lahko konstrukcijo s sprednjo premo z ločenimi vodili in večvodilno zadnjo premo. Po novem ga odlikuje tipična značilnost športnih avtomobilov – različne dimenzije pnevmatik na sprednji in zadnji premi, ki so sedaj nameščene na vsaj 19-palčnih platiščih. S tem sta izboljšani stabilnost in vozna dinamika pri vožnji skozi ovinke. Za Cayenne Porsche opcijsko nudi pnevmatike v dimenzijah do 21 palcev.

Novo razvito krmiljenje zadnje preme, zračno vzmetenje, prečno stabiliziranje
Takšna zasnova omogoča optimalne pogoje za sisteme aktivnega podvozja, ki jih analizira in sinhronizira integrirani sistem uravnavanja podvozja Porsche 4D-Chassis Control. Sistem deluje v realnem času in tako še bolje optimira vozne lastnosti. Razen aktivnega sistema blaženja PASM (serijsko pri Cayennu S) so vsi sistemi podvozja razviti na novo. Za Cayenne je sedaj prvič na voljo elektronsko uravnavano krmiljenje zadnje preme. Sistem, ki se je uveljavil že pri Porscheju 911 in Panameri, zagotavlja boljšo odzivnost pri vožnji skozi ovinke in stabilnost pri menjavi voznega pasu pri višjih hitrostih. Manjši obračalni krog poleg tega olajšuje vodljivost športnega terenca pri vsakodnevni uporabi.

Opcijsko prilagodljivo zračno vzmetenje z novo 3-prekatno tehnologijo še dodatno povečuje razpon od športnega, čvrstega stika s cestiščem do potovalnega udobja limuzine. Pri terenski vožnji sistem kot doslej omogoča prilagajanje odmika od tal. Športni vozniki se bodo bo pri opcijskem sistemu prečnega stabiliziranja Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC) razveselili prehoda s hidravličnega na elektronski sistem, ki ga omogoča zmogljivo 48-voltno električno omrežje. Krajši reakcijski časi omogočajo boljšo voznodinamično natančnost in še večje udobje pri zmerni vožnji.

Svetovna premiera: inovativne zavore PSCB s prevleko iz volframovega karbida
Stuttgartski proizvajalec športnih avtomobilov z zavorami Porsche Surface Coated Brake (PSCB) ponovno prevzema pionirsko vlogo pri razvoju visokozmogljivih zavor. Te so kot svetovna novost za vse modele Cayenna na voljo opcijsko, sestavljajo pa jih zavorni koluti iz sive litine s površinsko prevleko iz volframovega karbida. Takšno oplemenitenje pomeni večje torne količnike, obraba zavor in količina zavornih obruskov pa se zmanjšata. Zavore, ki so na voljo ekskluzivno za vozila Porsche, predstavljajo tudi vizualni poudarek – zavorne čeljusti so lakirane v beli barvi, površina koluta pa po utekanju zavor dobi edinstven sijaj. Zavore PSCB so na voljo samo v kombinaciji z vsaj 20-palčnimi platišči. Vlogo najboljšega zavornega sistema v ponudbi še vedno prevzemajo keramične zavore PCCB.

Nov paket Sport Chrono s PSM Sport
Novi Cayenne odlikuje še večji športni potencial, zato je Porsche po zgledu športnih avtomobilov preoblikoval paket Sport Chrono. Njegov prepoznavni znak je stikalo Mode na volanu. Poleg voznih režimov Normal, Sport in Sport Plus lahko voznik izbere tudi režim, ki ga lahko konfigurira po lastnih željah. S pritiskom na osrednji gumb Sport Response se aktivirajo krmilna polja motorja in menjalnika, ki so prilagojena za maksimalno zmogljivost. Del paketa Sport Chrono je tudi režim PSM Sport, ki se vključi ločeno, vozniku pa omogoča, da v celoti izkoristi voznodinamični potencial novega Cayenna.

Manjša masa pomeni manjšo porabo in še več užitkov v vožnji
Športni avtomobili temeljijo na principu lahke gradnje, zato je po vzoru Porscheja 911 in Panamere tudi nova karoserija modela Cayenne zasnovana v inteligentni kombinaciji lahke kovine in jekla. Zunanja lupina je v celoti izdelana iz aluminija. Tudi dno vozila, sprednji del in skoraj vse komponente podvozja so iz lahke kovine. Posebna tehnična zanimivost je inovativni litij-železo-polimerni zagonski akumulator, s katerim je bilo pri masi v primerjavi s predhodnikom mogoče prihraniti 10 kg. Skupno se je masa praznega vozila pri Cayennu zmanjšala z 2.040 na 1.985 kg – kljub občutno bogatejši serijski opremi, v katero sedaj med drugim spadajo glavni žarometi s celostno LED-tehnologijo, večja kolesa, sistem ParkAssist spredaj in zadaj, telefonski modul LTE z dostopno točko za WLAN, storitve Porsche Connect in prediktivna zaščita pešcev.

Digitalna evolucija: Porsche Advanced Cockpit in nov sistem PCM
Cayenne z menjavo generacije odpira novo poglavje na področju povezanosti voznika in vozila: nova armatura Porsche Advanced Cockpit je integrirana v športno-luksuzni ambient. Osrednja komponenta novega koncepta prikazov in upravljanja, ki ga je Porsche lani uvedel z novo Panamero, je 12,3-palčni zaslon na dotik s polno HD-ločljivostjo. Zaslon je del sistema Porsche Communication Management (PCM) najnovejše generacije in omogoča izjemno inovativno upravljanje številnih digitalnih funkcij – tudi z glasovnimi ukazi.

S serijskim sistemom Porsche Connect Plus lahko uporabnik dostopa do spletnih storitev in do interneta, to pa vključuje na primer tudi serijsko spletno navigacijo s prometnimi informacijami v realnem času. Analogni upravljalni elementi na novi sredinski konzoli so namenjeni upravljanju glavnih funkcij vozila. Ostale tipke so harmonično integrirane v površino, ki je občutljiva na dotik in s svojim steklenim videzom spominja na pametne telefone, pri upravljanju tipk pa oddaja akustične in taktilne povratne informacije.

Kot je tipično za Porscheje, se vozniku pogled odpira na osrednje nameščen analogni merilnik števila vrtljajev, ki ga obdajata dva 7-palčna zaslona s polno HD-ločljivostjo. Digitalna zaslona prikazujeta vse ostale relevantne podatke o vožnji, ki jih je mogoče individualno izbrati preko večfunkcijskega volana. Med najpomembnejše asistenčne sisteme spadajo asistenca za nočni vid s toplotno kamero, asistenca za menjavo voznega pasu, asistenca za ohranjanje smeri s prepoznavanjem prometnih znakov, asistenca za zastoje, sistem ParkAssist s prikazom okolice Surround View in sistem Porsche InnoDrive z avtomatskim uravnavanjem hitrosti in razdalje.

Cayenne čisto po vaši meri – več individualizacije, več spletnih storitev
Novi sistem PCM hkrati uvaja novo stopnjo individualizacije. Uporabniki si lahko po svojih osebnih željah prilagodijo začetni zaslon in glavni meni ter poleg tega konfigurirajo do šest individualnih profilov. Razen številnih nastavitev v notranjosti je v profil mogoče shraniti tudi nastavitve luči, voznih programov in asistenčnih sistemov. Glede na opremo lahko voznik prikliče tudi svoje individualne nastavitve v sklopu novih zvočnih sistemov Bose® in Burmester®.

Novi Cayenne pa je tudi vedno povezan s spletom, če voznik to želi. Z integrirano SIM-kartico, ki podpira standard LTE, so mu na voljo razširjene storitve Connect Plus. Tako lahko na primer ogrevanje mirujočega vozila programira kar na daljavo, preko svojega pametnega telefona. V ponudbo nove serijske opreme spada tudi posebej za Porsche Cayenne razvita aplikacija Offroad Precision, ki omogoča podrobno dokumentacijo terenskih voženj in možnost izboljšave vožnje s pomočjo videoposnetkov.

Cene
Naročila tretje generacije Porscheja Cayenne že potekajo. Cayenne v Nemčiji stane od 74.828 EUR naprej, cene Cayenna S pa se začnejo pri 91.964 EUR (ceni vključujeta DDV in deželno opremo).

Poraba goriva in emisije
1) Cayenne: poraba goriva, komb.: 9,2–9,0 l/100 km; emisije CO2: 209–205 g/kmCayenne S: poraba goriva, komb.: 9,4–9,2 l/100 km; emisije CO2: 213–209 g/km
1) Razpon je odvisen od garniture pnevmatik.

Send to Kindle
|

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.