Avto.info

Nova SEAT Arona

SEAT nadaljuje z SUV ofenzivo

Nova SEAT Arona: SEAT nadaljuje z SUV ofenzivo

Nova SEAT Arona

Avtor: Foto: SEAT
Nova SEAT Arona: SEAT nadaljuje z SUV ofenzivo Nova SEAT Arona: SEAT nadaljuje z SUV ofenzivo Nova SEAT Arona: SEAT nadaljuje z SUV ofenzivo Nova SEAT Arona: SEAT nadaljuje z SUV ofenzivo Nova SEAT Arona: SEAT nadaljuje z SUV ofenzivo Nova SEAT Arona: SEAT nadaljuje z SUV ofenzivo Nova SEAT Arona: SEAT nadaljuje z SUV ofenzivo Nova SEAT Arona: SEAT nadaljuje z SUV ofenzivo Nova SEAT Arona: SEAT nadaljuje z SUV ofenzivo Nova SEAT Arona: SEAT nadaljuje z SUV ofenzivo Nova SEAT Arona: SEAT nadaljuje z SUV ofenzivo

Nova SEAT Arona je tu. SEAT jo je premierno predstavil na medijskem dogodku v Barceloni pred 250 novinarji iz najrazličnejših držav. Javnost si bo novo Arono lahko prvič ogledala na mednarodnem avtomobilskem salonu v Frankfurtu, ki se bo odvijal septembra.

SEAT Arona je po prenovljenem Leonu in novi Ibizi tretja novost španske znamke v letu 2017. SEAT tako nadaljuje svojo doslej največjo produktno ofenzivo, katere del sta tudi Ateca in novinec, ki bo kot največji SUV znamke SEAT prišel na trg v letu 2018. Nova SEAT Arona se v hišni paleti SUV modelov idealno umešča pod Ateco, pri čemer se s svojimi kompaktnimi merami odlično odreže v mestnem vrvežu, zaradi specifičnih lastnosti križancev pa prepriča tudi povsod drugje.

To je avto, ki je s svojo eleganco, prostornostjo, funkcionalnostjo in udobjem idealen za vsakodnevne vožnje, obenem pa je z robustno zasnovo, športnostjo in učinkovitostjo pripravljen tudi na najrazličnejše pustolovščine. K vsemu temu je treba dodati še najnovejše rešitve na področju varnosti in povezljivosti, ki jih sicer lahko najdemo le v višjih segmentih, SEAT-ov privlačen in svojstven dizajn, številne možnosti za individualizacijo ter športno dinamiko in eleganco, značilni za špansko znamko. Arona, ki jo bodo izdelovali v Martorellu (tovarni z največjim obsegom proizvodnje v Španiji), bo igrala ključno vlogo pri utrditvi položaja znamke in povečanju prodaje.

"Pri SEAT-u odločno sledimo zastavljenim ciljem. Z največjo produktno ofenzivo doslej bomo do začetka prodaje največjega SUV v obdobju dveh let in pol v povprečju lansirali en nov model vsakih šest mesecev. SEAT je pri modelih Ibiza in Arona v raziskave in razvoj investiral skupno 900 milijonov evrov. Te investicije so del naložbe v višini 3,3 milijarde evrov, načrtovane za obdobje 2015–2019," je povedal Luca de Meo, predsednik družbe SEAT. "Ta mesec smo že pričeli s prodajo nove Ibize, Arona pa bo premierno predstavljena na avtomobilskem salonu v Frankfurtu."

Nova SEAT Arona je prvi model španske znamke v segmentu kompaktnih križancev A0. Prodaja se je v tem segmentu od leta 2015 do danes povečala za štirikrat. Arono bi sicer težko uvrstili v eno samo kategorijo, saj se ponaša z izrazito vsestransko zasnovo. Zaradi kompaktnih mer ter občutka varnosti in odličnega nadzora, ki ga daje visok položaj sedenja, je idealna za vsakodnevne vožnje po mestih, po želji pa hitro razkrije tudi svojo avanturistično plat. Pri tem je njen prepoznavni znak drzen videz z značilnimi potezami križancev, ki jasno daje vedeti, da je Arona daleč od povprečnega avtomobila.

Nova SEAT Arona je zasnovana za voznike, ki iščejo občutek vznemirjenja, ter stavijo na markanten dizajn in funkcionalnost. Za ljudi, ki vedo, da je starost le številka, ne pogled na življenje. To je avtomobil, ki ustreza njihovemu življenjskemu slogu, ki se odlično znajde tako v mestih kot tudi na podeželju, ki se ponaša z vrsto naprednih tehničnih rešitev in je obenem udoben, prostoren, varen, dinamičen, individualno prilagodljiv in vsestranski. Avtomobil, ki omogoča udobno vstopanje in izstopanje, in – kot da to še ne bi bilo dovolj – ponuja tudi obilo prostora za prtljago.

Vedno pripravljena na pustolovščino
Pasivna varnost je področje, na katerem danes veljajo izjemno visoke zahteve – in nova SEAT Arona jim je z dovršeno varnostno zasnovo zlahka kos. "Prepričani smo, da je nova SEAT Arona popoln odgovor na aktualne zahteve naših strank, saj so njen adut dinamične vozne lastnosti, udobje, varnost in najnaprednejše tehnološke rešitve. Lahko rečemo, da znova postavljamo nova merila v segmentu," je povedal dr. Matthias Rabe, ki je kot član uprave družbe SEAT odgovoren za raziskave in razvoj.

Za novo SEAT Arono so na voljo vsi asistenčni in multimedijski sistemi, ki so bili odlično sprejeti že v drugih modelih znamke SEAT. Mednje sodijo sistem za nadzor prometa Front Assist, sistem za avtomatsko uravnavanje razdalje (ACC), funkcija Stop&Go (v kombinaciji s sistemom ACC in menjalnikom DSG), asistenca za speljevanje na klancu, sistem za zaznavanje utrujenosti voznika, senzor za dež in osvetljenost, funkcija večnaletnega zaviranja, sistem za zaklepanje in zagon brez ključa, natančna in visokokakovostna zadnja kamera, vrhunski 8-palčni zaslon na dotik ter predal za brezžično polnjenje telefonov z ojačevalnikom GSM-signala. Kot dodatno opremo je poleg tega mogoče naročiti asistenco za odparkiranje, senzor za mrtvi kot ter parkirni sistem s krmilno avtomatiko, ki pomaga vozniku tako pri bočnem kot tudi pri prečnem parkiranju.

Mere
SEAT Arona v dolžino meri 4.138 mm in je tako 79 mm daljša od nove Ibize. Toda ključna razlika je v višini, kajti Arona je kar 99 mm višja. Njena prednost so tako večji odmik od tal za različne terenske pustolovščine, večji prostor za glavo spredaj in zadaj ter predvsem večji prtljažnik s prostornino 400 litrov. Prepriča tudi za 52 mm višji položaj sedenja, ki spredaj zagotavlja boljši pregled nad prometom ter poenostavlja vstopanje in izstopanje. 62 mm višje sedijo tudi potniki na zadnjih sedežih. Prostor za glavo je spredaj večji za 37 mm, zadaj pa za 33 mm. Podvozje je dvignjeno za 15 mm, vetrobransko steklo pa je nekoliko bolj pokončno kot pri Ibizi, kar dodatno povečuje prostornost notranjosti.

Platforma MQB A0
Občutno povečanje prostornosti in še bolj dinamične vozne lastnosti so rezultat uporabe najnovejše tehnologije koncerna Volkswagen – modularne prečne platforme (MQB). Platforma MQB A0 omogoča večjo prilagodljivost proizvodnje, enostavnejšo implementacijo ter različne modele in karoserijske izvedbe znotraj enega segmenta. Poleg tega je v okviru ene platforme možno konfiguriranje različnih medosnih razdalj. Vlaganja in izdatki za raziskave in razvoj so bili pri znamki SEAT v preteklih letih delno usmerjeni tudi v prehod s proizvodne linije št. 1 v tovarni v Martorellu na novo platformo MQB A0, s čimer je SEAT postal prvo podjetje koncerna Volkswagen, ki uporablja to tehnologijo.

Popolnoma povezana in z individualnim slogom
Dobro povezljivost nova Arona zagotavlja s tehnologijami Apple Car Play, Android Auto in MirrorLink. Vse ljubitelje vrhunskega zvoka bo navdušil opcijski avdiosistem BeatsAudio s 6 visokokakovostnimi zvočniki, 8-kanalnim ojačevalnikom z močjo 300 W ter globokotonskim zvočnikom v prtljažniku. Tako kot Leon, Ateca in Ibiza je tudi nova SEAT Arona na voljo v izvedbah Reference, Style, FR in Xcellence.

Ponudba notranje opreme med drugim vključuje dvobarvno ambientno LED-osvetlitev (v rdeči in beli barvi) in 2-consko klimatsko napravo s filtrom Air Care. Sprednji del vozila je že na prvi pogled mogoče prepoznati po trikotnih žarometih z odlično svetilnostjo. Tudi zadnje luči so zasnovane v LED-tehnologiji in s svojo dvodelno zasnovo poudarjajo širino vozila. Izvedba FR ima podvozje z dvema različnima nastavitvama, poleg tega pa je opremljena s sistemom SEAT Drive Profile, ki omogoča izbiranje med voznimi profili Normal, Sport, Eco in Individual. Posamezni opcijski elementi so združeni v pakete, kar znatno poenostavlja izbiro ustrezne opreme.

Vsestranska uporabnost brez vsakršnih kompromisov
Po emocionalni plati Arona prinaša vznemirjenje, ki so ga vozniki nekoč enačili s trivratnimi modelskimi različicami, obenem pa ponuja prostornost, značilno za družinske avtomobile, ter odlično funkcionalnost, ki je med drugim rezultat višje lege karoserije. Pri tem si Arona določene lastnosti deli z modelom Ateca. Navsezadnje je kot manjši model prav tako del SEAT-ove družine športnih terenskih vozil – ta bo predvidoma v letu 2018 dobila še svojega največjega člana. Robusten sprednji del se zgleduje po zasnovi Atece, pri čemer ima izrazitejšo tridimenzionalno strukturo, a kljub temu ne deluje agresivno. Predel za registrsko tablico na zadku omogoča bolj robustno zasnovo odbijača, hkrati pa ustvarja vtis, da je odmik od tal še večji.

Alejandro Mesonero, vodja oblikovanja pri znamki SEAT, je povedal: "Pri novi SEAT Aroni smo želeli poudariti poteze, značilne za križance. To je avto za vsakodnevne potrebe, za urbano džunglo. Prav zato ima izrazito robustno zasnovo odbijačev, temne zaščitne obrobe na kolesnih ohišjih in na stranskih pragovih, strešne letve ter ščitnika v videzu aluminija na spodnjem delu odbijačev." Zaradi vseh teh značilnosti je videti vzdržljivejša in višja. Ta vtis ustvarjajo tudi velika platišča s premerom 665 mm.

Nova SEAT Arona ima izrazito ekspresiven dizajn. Poleg strešnih letev tudi sama streha povzema značilne linije vseterenskih vozil. Arona poleg tega v mnogih pogledih sledi novim oblikovalskim smernicam znamke, predstavljenim z najnovejšimi SEAT-ovimi modeli. Pri tem ima novi model izrazito individualen značaj. To se jasno odraža v notranjosti, katere posebnost ni le izrazito horizontalna zasnova, ki poudarja velikost vozila in občutek prostornosti, pač pa tudi izrazita eleganca. Oblikovalci so še posebej veliko pozornosti namenili detajlom, zato je odlična kakovost izdelave jasno opazna že na prvi pogled.

Visoko nameščeni upravljalni in prikazovalni elementi zagotavljajo dobro ergonomijo in visoko raven varnosti, saj vozniku med vožnjo praktično ni treba odvrniti pogleda od dogajanja na cesti. Vsi instrumenti so obrnjeni proti vozniku in so zlahka dosegljivi, kar poenostavlja upravljanje in prinaša dodatno mero varnosti. Sedeži so izjemno udobni in z dobro stransko oporo dajejo izrazitejši občutek varnosti. Materiali prevlek, vzorci in barve so na voljo ekskluzivno za novo SEAT Arono in ponujajo številne možnosti za individualno prilagoditev notranjosti.

Številne možnosti za individualizacijo so danes še kako pomembne. Vedno več strank si namreč želi, da bi avto lahko oblikovale povsem po svoji meri. Zunanjost Arone je barvno lahko razdeljena na dva dela: po želji je spodnji del karoserije lakiran v eni, streha ter A- in C-stebrička pa v drugi barvi. Novost v ponudbi barv lakov je senčno oranžna. Streha je lahko siva, črna, oranžna ali enake barve kot spodnji del karoserije. Skupno je na voljo kar 68 barvnih kombinacij. Posebnost C-stebričkov je stilizirana črka X, vgravirana na pločevinast element, ki poudarja značilne poteze križancev. Za novo Arono sicer tako kot za vse ostale modele znamke SEAT velja, da ima dinamičen, vsestranski, tehnološko napreden in športen značaj, dodatno pa se ponaša tudi s prostornejšo notranjostjo in širšim spektrom uporabe.

Popolne kombinacije
Danes štejeta učinkovitost in zanesljivost. Vsi motorji za novo SEAT Arono so opremljeni s sistemom direktnega vbrizgavanja goriva, turbopolnilnikom in sistemom start-stop. Ponudba vključuje tri bencinske pogonske agregate, ki imajo vsi aluminijast blok motorja. Prvi je 3-valjni 1,0-litrski motor TSI s 70 kW (95 KM), ki je vgrajen s 5-stopenjskim ročnim menjalnikom. Zmogljivejša različica tega motorja razvije moč 85 kW (115 KM) in je lahko kombinirana s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom ali 7-stopenjskim menjalnikom z dvojno sklopko DSG. Ponudbo zaokroža novi 4-valjni motor TSI s 110 kW (150 KM) in aktivnim izklopom valjev. Ta pogonski agregat je mogoče naročiti le za izvedbo FR, vgrajen pa je s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom.

Privržencem dizelskih motorjev je na voljo učinkoviti in zanesljivi 1,6-litrski motor TDI s 70 kW (95 KM) in 85 kW (115 KM). Različica s 70 kW (95 KM) je lahko kombinirana s 5-stopenjskim ročnim menjalnikom ali 7-stopenjskim menjalnikom z dvojno sklopko DSG, različica s 85 kW (115 KM) pa s 6-stopenjskim menjalnikom. Sredi leta 2018 bo SEAT za Arono ponudil še 1,0-litrski motor TSI s pogonom na stisnjeni zemeljski plin (CNG). Največja moč tega pogonskega agregata bo znašala 66 kW (90 KM). SEAT je prvi proizvajalec, ki bo ponudil tovrstni motor v razredu kompaktnih križancev. Na določenih čezmorskih trgih bo poleg tega na voljo 1,6-litrski motor MPI z 81 kW (110 KM). Kombiniran bo lahko z ročnim ali avtomatskim menjalnikom.

Send to Kindle
|

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.