Avto.info

Arhiv: Obvestila

September 2017

Nacionalna preventivna akcija PEŠCI

BODI VIDEN, BODI PREVIDEN - POZOR, PEŠCI

Sobota, 30. september 2017, 06:42

V ponedeljek, 2. oktobra, se pričenja letošnja nacionalna akcija za večjo varnost pešcev »Bodi viden – bodi previden«, ki bo trajala do 15. oktobra 2017. Namen akcije je opozoriti na varnost pešcev, ki spadajo med ranljivejše udeležence v prometu. Še posebej so ogroženi starejši pešci, ki so pogosto žrtve prometnih nesreč.

Goodyear bo od družbe Grenzebach Maschinenbau kupil Ventech Systems

Goodyearove mobilne rešitve za upravljanje pnevmatik gospodarskih voznih parkov

Petek, 29. september 2017, 06:07

Po nakupu podjetja Ventech Systems, vodilnega na področju tehnologije avtomatizirane kontrole pnevmatik, bodo Goodyearove mobilne rešitve za upravljanje pnevmatik gospodarskih voznih parkov še učinkovitejše. Edinstvena tehnologija Ventech Systems bo namreč pripomogla k optimizaciji procesov ter izboljšanju poslovne učinkovitosti in varnosti na cesti.
 

Po podatkih raziskave in portala Gremo na elektriko

ŠTEVILO POLNJENJ ELEKTRIČNIH VOZIL SE STRMO POVEČUJE

Četrtek, 28. september 2017, 06:08

V sklopu Evropskega tedna mobilnosti je predsednik uprave Elektra Ljubljana mag. Andrej Ribič odprl prvo polnilnico v občini Borovnica. Družba Elektro Ljubljana ostaja med vodilnimi ponudniki storitev polnjenja električnih vozil v Sloveniji, saj že od leta 2010 uresničuje svojo družbeno odgovorno vlogo z vzpostavljanjem in upravljanjem polnilne infrastrukture.

Taksi prevoznik Cammeo

Od petka naprej v Ljubljani taksi Cammeo

Sreda, 27. september 2017, 06:31

Taksi prevoznik Cammeo bo z delovanjem na ljubljanskih ulicah začel ta petek, 29. septembra 2017, ob 6. uri zjutraj. Storitev bo mogoče naročiti prek mobilne aplikacije Cammeo in klicnega centra. Startnina za vožnjo s Cammeom bo znašala 0,85 evra, ravno toliko pa bodo uporabniki odšteli tudi za vsak kilometer vožnje. V prvih treh dneh delovanja bo vožnja znotraj Ljubljane za uporabnike brezplačna.

Bentley Continental GT by Monster Tuning

Continental GT v terenski izvedbi – prodan!

Sreda, 27. september 2017, 06:21

Težko si je predstavljati luksuzni Bentley Continental GT v terenski izvedbi. Tak primerek je bil nedavno prodan na portalu eBay za 60 tisoč evrov. Torej, edini primerek in že zaradi tega se mu je težko upreti.

Renault ZOE

ZMAGOVALEC PRVEGA MAHLE ECORALLY-ja

Torek, 26. september 2017, 06:14

- Električni Renault ZOE je svoje prednosti na slovenskih cestah tokrat dokazal z zmago na prvem Mahle Eco Rallyju.
- Naveza Željko Purgar – Bogdan Troha se je na drugi točnostni preizkušnji že povzpela na prvo mesto in tam vztrajala vse do konca rallyja.

Imenovanja v upravi Revoza

Za novega člana uprave imenovan Jože Bele

Sobota, 23. september 2017, 08:00

Potem ko je 21. septembra 2017 svojo poklicno pot v Revozu zaključil Albin Kužnik, je bil s tem dnem tudi razrešen funkcije člana uprave. Z 22. septembrom je bil tako za novega člana uprave imenovan Jože Bele, star 50 let, zdaj direktor proizvodnje, potem ko je v 28 letih v Revozu gradil zelo bogato in uspešno poklicno pot na številnih področjih (kakovost, proizvodnja …).

GEFCO

Napovedana združitev organizacijskih struktur na slovenskem in hrvaškem trgu

Sobota, 23. september 2017, 07:55

GEFCO, globalni ponudnik industrijske logistike in evropski vodja na področju avtomobilske logistike, je danes napovedal združitev svojih organizacijskih struktur na slovenskem in hrvaškem trgu, s čimer se bo podjetje še bolj osredotočilo na regijo Adriatik.

Odpiramo nova poglavja

»Še vedno vozim – vendar ne hodim« kmalu v Federaciji Bosni in Hercegovini

Sobota, 23. september 2017, 07:48

Vse od oktobra 2017, ko smo v Sloveniji organizirali Erasmus+ seminar »Connecting for youth road safety«, smo bili v stikih in dogovarjanjih z udeleženko Almedino Čamdžić, poškodovano v prometni nesreči. V naših preventivnih prometnih delavnicah, na katerih invalidi, poškodovani v prometnih nesrečah z mladimi delijo svojo izkušnjo v prometu, je videla potencial za prenos in izboljšanje prometne varnosti v njeni domovini, Federaciji Bosni in Hercegovini.

Vabljeni na dan odprtih vrat

Vpogled v dogajanje na letališču Portorož

Petek, 22. september 2017, 06:37

V soboto, 30. septembra, bo potekal Dan odprtih vrat Aerodroma Portorož s predstavitvijo delovanja letaliških služb, praktičnimi prikazi dela specialnih enot policije in carine, mini airshowom, razstavo del piranskih osnovnošolcev in ogledi dela letališke kontrole zračnega prometa Portorož.

Projekt EDWARD

Evropski dan brez smrtnih žrtev na cestah

Petek, 22. september 2017, 06:25

Osnovna ideja projekta je, da 21.9.2017 evropske ceste ne bodo terjale niti ene smrtne žrtve, saj bodo posamezniki na ta dan premislili o svojih ravnanjih in si zastavili vprašanje: "Kako lahko jaz pripomorem k večji varnosti na cestah in tako pomagam zmanjšati število mrtvih in hudo poškodovanih."

Opel sprejema naročila

Novi Vivaro Sport že čaka na prve kupce

Petek, 22. september 2017, 06:20

- Privlačna kombinacija: dinamično oblikovanje z izjemno praktičnostjo in prefinjenimi podrobnostmi
- Paket prvakov: dovršeni komplet z vrsto uporabnih možnosti zagotavlja vrhunsko razmerje med ceno in zmogljivostjo

Dunlop & Harley-Davidson

Dunlop v Harley-Davidson dobavil že svojo desetmilijonto pnevmatiko

Petek, 22. september 2017, 06:15

Desetmilijonta pnevmatika za Harley-Davidson Dunlopu predstavlja nadvse pomemben mejnik, zdaj pa se že osredotočajo na razvoj novih inovativnih proizvodov za naslednje legendarne modele. Začetek tesnega sodelovanja sega v leto 1981, ko je Harley-Davidson za svoj Sportster odobril Dunlopovo pnevmatiko.

Opel Astra

500.000 naročil ‘Avta leta 2016’

Četrtek, 21. september 2017, 06:50

- Iskana: inovativne tehnologije so zelo priljubljene pri uporabnikih
- Pametna: skoraj 60 odstotkov naročnikov Aster je izbralo naprej usmerjeno kamero, 55 odstotkov IntelliLink Navi 900
- Dovršena: veliko povpraševanje po različicah Dynamic in Innovation
- Uspešna: Astra je drugi najbolje prodajani kompakten avto v Evropi

Tyre Challenge

Zabavno tekmovanje v najhitrejši menjavi gum

Četrtek, 21. september 2017, 06:43

Tyre Challenge je prvo tovrstno, vseslovensko tekmovanje v hitri menjavi pnevmatik. V Ljubljani se bo tekmovanje zgodilo v četrtek 28. septembra ob 17h v parku Tivoli. Zmagovalec pa bo poleg drugih praktičnih nagrad v dar prejel komplet novih zimskih pnevmatik po lastnem izboru. Tudi druge udeležence tekmovanja čakajo krasne praktične nagrade.

Continental ContiSense & ContiAdapt

Dva nova koncepta tehnologij pnevmatik za večjo varnost in udobje

Sreda, 20. september 2017, 06:55

Continental predstavlja dva nova koncepta tehnologij pnevmatik, ki bosta v prihodnosti poskrbela za še več udobja ter varnosti cestnega prometa. Oba sistema omogočata stalni nadzor stanja pnevmatik ter sprotno prilagajanje lastnosti pnevmatike trenutno prevladujočemu stanju ceste.

Inteligentne Goodyearove pnevmatike

Namestitev na polavtonomih avtomobilih voznega parka Tesloop

Torek, 19. september 2017, 13:50

Družba Goodyear Tire & Rubber Company je najavila poskus uporabe inteligentnih pnevmatik v podjetju Tesloop, ki nudi storitve mobilnosti iz kraja v kraj, pri tem pa uporablja izključno Tesla vozila. Pametne pnevmatike omogočajo podatkovno vodeno diagnosticiranje, kar predstavlja pomembno podporo poslovnim modelom deljene mobilnosti, saj prispeva k učinkovitejšemu upravljanju pnevmatik, povečani uporabnosti voznega parka in večji varnosti.

Raziskava o parkiranju na parkirnih mestih, rezerviranih za invalide

Več kot 60 odstotkov vozil je na teh parkirnih mestih neupravičeno

Torek, 19. september 2017, 07:05

Fakulteta za varnostne vede Univerze v Mariboru je pod vodstvom doc. dr. Aleša Bučarja Ručmana izvedla raziskavo o (ne)upravičenem parkiranju na mestih, rezerviranih za invalide. Raziskava je pokazala na veliko pomanjkanje družbene zavesti in solidarnosti v odnosu do invalidov in parkiranja na mestih, rezerviranih za invalide.

Pojasnila »a-la« butec in butec!

Trojanski konji trajnostne mobilnosti – tretjič

Torek, 19. september 2017, 06:33

Najbrž se še spominjate mojega članka o vodikovi polnilnici, ki stoji na bencinskem servisu pri Radovljici. Odzivi so bili kar burni. Ampak v maniri starega novinarstva, ki da priložnost za razlago tudi drugi strani, v tem primeru stranem, sem poslal vprašanja o tej nesrečno-ponesrečeni polnilnici tudi vsem vpletenim. Ko boste prebirali njihove odgovore, si boste pač mislili svoje.

Znani so finalisti natečaja #SEATseekingName

Novi SUV se bo imenoval Alboran, Aranda, Avila ali Tarraco

Torek, 19. september 2017, 06:16

- Do 25. septembra lahko javnost glasuje za svojega najljubšega kandidata
- Ime novega SUV modela bo objavljeno do 15. oktobra
- Nova Arona, CUPRA R in Amazon Alexa, SEAT-ove glavne atrakcije na frankfurtskem avtomobilskem salonu

Kaj vpliva na odločitve za volanom?

Delamo človeške napake, ki se jih pogosto zavedamo, a se jim kljub temu ne izognemo vedno

Ponedeljek, 18. september 2017, 06:58

Avtomobili, ki bodo v prihodnosti znali voziti sami, naj bi bili – tak je cilj – varnejši od tistih, ki jih upravljamo ljudje. A tudi tehnologija prihodnosti ne bo mogla preprečiti vseh nesreč. Zgodilo se bo, da se bo moralo samovozeče vozilo brez človeške pomoči odločati tudi med življenjem in smrtjo.

Partnerji za rast lokalnih ekonomij regije

Projekt Edison in eCelje/Dnevi rotarijskega prijateljstva

Ponedeljek, 18. september 2017, 06:07

Ob 50-letnici Mednarodnega obrtnega sejma MOS so strateški partnerji mednarodnega mobilnostnega projekta Edison (navedeni spodaj) in eCelje (številni slovenski Rotary klubi in Rotary Slovenija, občina Celje in Celjski sejem ter strateški partnerji Edisona) v okviru Dnevov rotarijskega prijateljstva za rast lokalnih ekonomij regije svečano odprli projekt »Edison eCity.«

Novi Ford KA+

Odlična vsebina v majhnem paketu

Sobota, 16. september 2017, 06:38

Te dni se bo na slovenske ceste zapeljal mladostni model KA+, ki v razredu majhnih avtomobilov navdušuje z izjemno prostorno notranjostjo, zelo varčno porabo goriva in zabavno dinamično vožnjo, obenem pa je na voljo po dostopni ceni.

ALLIANCE 2022

RENAULT, NISSAN IN MITSUBISHI MOTORS BODO OKREPILI SODELOVANJE

Sobota, 16. september 2017, 06:33

RENAULT, NISSAN IN MITSUBISHI MOTORS BODO OKREPILI SODELOVANJE IN POSPEŠILI AKTIVNOSTI NA PODROČJU SKUPNIH OSNOV VOZIL, MOTORJEV IN NOVIH TEHNOLOGIJ.

Kaspersky Lab in AVL

Predstavljen prototip varnostne rešitve za povezane avtomobile

Petek, 15. september 2017, 06:44

Prototip te varnostne komunikacijske platforme sta predstavili v sredo, 13. septembra 2017, na konferenci New Mobility World v okviru sejma IAA v Frankfurtu. Nova rešitev kaže na možnost varnega komuniciranja brez motenj med komponentami avtomobila, avtomobilom in njegovo zunanjo povezano infrastrukturo.

Kakšen je bil vaš ''priročen'' izgovor?

Raziskava o (ne)upravičenem parkiranju na mestih, rezerviranih za invalide

Petek, 15. september 2017, 06:22

Fakulteta za varnostne vede Univerze v Mariboru je pod vodstvom doc. dr. Aleša Bučarja Ručmana izvedla raziskavo o (ne)upravičenem parkiranju na mestih, rezerviranih za invalide. Raziskava je pokazala zaskrbljujoče podatke, med drugim je bilo v opazovanem času več kot 60 odstotkov avtomobilov na invalidskih parkirnih mestih parkiranih neupravičeno

BASF na sejmu IAA v Frankfurtu

BASF predstavlja inovativne rešitve za avtomobilsko industrijo

Petek, 15. september 2017, 06:14

BASF na sejmu IAA v Frankfurtu predstavlja inovativne katalizatorje, materiale za baterije in plastike, ki dokazujejo, da lahko proizvajalci avtomobilov zmanjšajo emisije, prihranijo na teži in izboljšajo varnost, udobje ter obliko vozil. Med različnimi funkcionalnimi materiali in rešitvami so sestavni deli za podvozje, pogon, notranjost in zunanjost.

Jeep® Compass

Compass v soju žarometov ob skupini The Rolling Stones

Četrtek, 14. september 2017, 07:25

Dve legendarni ikoni bosta ta mesec znova obudili sodelovanje, saj je Jeep pokrovitelj nove evropske turneje rock skupine The Rolling Stones. Legendi bosta združili moči na letošnji turneji »Rolling Stones – No Filter«, in se v času od 9. septembra do 25. oktobra 2017 predstavili na 14 koncertih po vsej celini.

KIA & IAA 2017

Kia predstavlja koncept Proceed, ki mu družbo delajo novi Stonic, Picanto X-Line in Sorento

Četrtek, 14. september 2017, 07:18

Koncept Proceed predstavlja drzno vizijo potencialnega člana nove generacije družine cee’d. Koncept je razkrit poleg novega Kia Stonica, ki bo v Frankfurtu prvič predstavljen širšemu občinstvu. Picanto X-Line in izboljšani Sorento se tudi premierno razgalita, preden se ob konca leta odpravita na globalno prodajno pot.

Novi Porsche Cayenne Turbo

Še več modela 911 v SUV modelu

Sreda, 13. september 2017, 07:28

S svojo svetovno premiero na 67. mednarodnem avtomobilskem salonu v Frankfurtu se novi Porsche Cayenne Turbo umešča v sam vrh te modelske serije. Popolnoma na novo zasnovani prestižni model tretje generacije Cayenna znova zvišuje merila za športnost v svojem segmentu. 4,0-litrski motor V8 z dvema turbo­polnilnikoma razvije moč 404 kW (550 KM).

Ford Mustang za Evropo

Osupljiva zmogljivost in izkušnja zabavne vožnje

Sreda, 13. september 2017, 07:13

V hipu prepoznavni Mustangov profil zdaj odlikuje še bolj aerodinamičen in športen videz, ki ga dopolnjujejo luči LED, na voljo je v 11 drznih barvah in z novimi platišči iz lahke zlitine. Gotovo se bo novi Mustang z izboljšanim 5,0-litrskim motorjem V8 s predvidoma 450 KM in s Fordovim novim 10-stopenjskim samodejnim menjalnikom izkazal tudi z najhitrejšim pospeškom doslej.

Sava Eskimo SUV 2

Po zasneženih poteh z novo zimsko pnevmatiko

Sreda, 13. september 2017, 07:04

Pred prihodom zimske sezone blagovna znamka Sava predstavlja visokozmogljivo zimsko pnevmatiko Eskimo SUV 2 za SUV vozila, ki se lahko pohvali z evropsko kakovostjo in prijazno ceno. Z lansiranjem nove pnevmatike se je blagovna znamka Sava odzvala na vse večjo priljubljenost SUV vozil, saj se je delež povpraševanja po pnevmatikah za vozila SUV z 8 % v letu 2012 povečal na 10 % v letu 2016.

 

Tri svetovne premiere znamke Opel

Opel Grandland X, Opel Insignia GSi in Country Tourer

Sreda, 13. september 2017, 06:51

- Tri svetovne premiere: Opel Grandland X, Opel Insignia GSi in Country Tourer
- Učinkovit pogon: Grandland X bo prvi Oplov priključni hibrid
- Otvoritev Oplovega razstavnega prostora: tiskovna konferenca z Oplovim šefom Michaelom Lohschellerjem in izvršnim direktorjem skupine PSA Carlosom Tavaresom

Porsche 911 GT3 s paketom Touring

Porschejev model GT z ročnim menjalnikom zdaj tudi brez zadnjih usmernikov zraka

Sreda, 13. september 2017, 06:37

Stuttgart (Nemčija). Ponudba Porschejevih purističnih visokozmogljivih športnih modelov je odslej še večja: 911 GT3 s paketom Touring se bo premierno predstavil na 67. mednarodnem avtomobilskem salonu (IAA) od 12. do 24. septembra 2017 v Frankfurtu.

Volkswagen & IAA 2017

Volkswagen predstavlja novi I.D. CROZZ II1

Sreda, 13. september 2017, 06:28

Začelo se je odštevanje do prodora električne mobilnosti in leto 2020 bi lahko prineslo preobrat. Znamka Volkswagen namreč z razvojem nove generacije inovativnih električnih vozil – I.D.2, I.D. BUZZ3 in I.D.CROZZ4 – spodbuja razmah nove dobe.

Nissan & UEFA

NISSAN JE PODALJŠAL GLOBALNO PARTNERSTVO Z LIGO PRVAKOV

Torek, 12. september 2017, 07:05

Podjetje Nissan Motor Co., Ltd. je včeraj potrdilo triletno podaljšanje globalnega partnerstva z UEFA Ligo prvakov, vključno s superpokalom UEFA (UEFA Super Cup). Nogometna legenda Gareth Bale je novico proslavil tako, da je razveselil šolarje z nenapovedanim obiskom in jih naučil izvesti zmagoviti gol, ki ga je leta 2014 zadel na zaključni tekmi proti madridskemu klubu Atlético.

AVP obuja Šolsko prometno službo

Pripravili pa so tudi spletni portal Načrti šolskih poti

Torek, 12. september 2017, 06:54

Prvi šolski dnevi so že mimo, Javna agencija pa s tem ni zaključila aktivnosti na področju urejanja šolskih poti. Z željo zagotoviti varnost otrok skozi vse šolsko leto so v mesecu septembru, v sodelovanju z Zvezo združenj šoferjev in avtomehanikov Slovenije (ZZŠAM), pripravili pilotni projekt Šolska prometna služba.

Zakaj s kolesom v šolo?

Štirje nasveti, kako Varno na kolesu do šole in domov

Torek, 12. september 2017, 06:46

Ste se kdaj vprašali, zakaj šolarji razposajeno uživajo v kolesarjenju med vikendi in v prostem času, ko s prijatelji krožijo po bližnjem parku ali domači ulici? Kar težko pa jim zaupamo, da bi to čudovito, okolju prijazno prevozno sredstvo uporabljali samostojno, tudi na poti v šolo in domov. Z ustreznim cestno prometnim znanjem pa strah ni več potreben.

DGR Ljubljana 2017

Dobrodelno druženje gospodov in klasičnih motociklov

Torek, 12. september 2017, 06:40

Že peta izvedba druženja z namenom je tik pred nami, a novo leto prinese nove izzive. V 2017 smo DGR Ljubljana zapeljali v malce drugo smer, kot prejšnja leta, saj se bomo iz Ljubljane odpeljali proti Kamniku. Vsekakor smo ponosni, da smo tudi letos del svetovne dobrodelne akcije Distinguished Gentleman's Ride, ki se je začela v deželi tam spodaj, Avstraliji.

Zveza za tehnično kulturo Slovenije

Na Ptuju so se na državnem tekmovanju pomerili najboljši slovenski orači

Torek, 12. september 2017, 06:32

Na Ptuju – na šolskem posestvu Turnišče – sta se v organizaciji Zveze za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS), Šolskega centra Ptuj ter Kmetijsko-gozdarskega zavoda Ptuj odvili že 61. državno tekmovanje oračev Slovenije in 23. državno tekmovanje biotehniških šol v oranju.

Projekt EDISON in eCelje

Dnevi rotarijskega prijateljstva za rast lokalnih ekonomij regije

Torek, 12. september 2017, 06:23

Slovenija z mednarodnim mobilnostnim projektom Edison, v katerem je zbranih več kot 40 strateških partnerjev, podjetij, raziskovalno institucij, občin in rotary klubov, pospešeno razvija model učinkovitega prenosa dostopnih in uporabniku prijaznih tehnologij zelene mobilnosti na trg.

Škoda Kodiaq Sportline in Škoda Kodiaq Scout

Premierno na letošnjem mednarodnem avtomobilskem salonu IAA

Sobota, 9. september 2017, 05:35

› Novi izvedbi nadgrajujeta modelsko serijo velikega SUV-ja Škoda Kodiaq
› Škoda Kodiaq Sportline: oprema za izrazito športno zasnovo
› Škoda Kodiaq Scout: robusten videz v ospredje postavlja terenske lastnosti
› Vse nove Škodine modele si na salonu IAA od 12. do 24. septembra lahko ogledate v hali 3

Porschejevi svetovni premieri na avtosalonu IAA

Širitev nove modelske serije Cayenne in novost med športnimi avtomobili v Frankfurtu

Sobota, 9. september 2017, 05:25

Porschejeva dvojna premiera na 67. mednarodnem avtomobilskem salonu (IAA) od 12. do 24. septembra 2017: znamka športnih avtomobilov iz nemškega Stuttgarta bo v Frankfurtu okronala nedavno predstavljeno, novo razvito modelsko serijo Cayenne. Poleg tega se bo povečala tudi družina modelov 911.

Luca de Meo

Dobitnik nagrade revije Automotive News Europe

Petek, 8. september 2017, 07:20

Revija Automotive News Europe bo SEAT-ovemu predsedniku uprave Lucu de Meu podelila nagrado Eurostars za izvršnega direktorja leta v avtomobilskem sektorju. To je priznanje de Meovemu delu na čelu SEAT-a, saj znamka znova ustvarja dobiček. De Meo bo nagrado prejel 11. septembra v okviru frankfurtskega avtomobilskega salona.

Opel Insignia GSi Sports Tourer

Karavan brez kompromisov

Petek, 8. september 2017, 07:14

Rüsselsheim. Izjemno ostra, izjemno natančna in izjemno zmogljiva ter z novim vrhunskim motorjem: novi karavan Opel Insignia GSi Sports Tourer ne prepriča samo voznika, temveč prevzame vso družino. Navduši z neprekosljivo zabavno vožnjo, ne da bi se bilo treba odreči prostoru in praktičnosti. Je preprosto brezkompromisna.

Volkswagen Amarok

Napoved novih različic

Petek, 8. september 2017, 07:06

Znamka Volkswagen Gospodarska vozila bo na mednarodnem avtomobilskem salonu (IAA) v Frankfurtu predstavila kar dva nova modela Amaroka. Prestižni pickup kot študija Amarok Aventura Exclusive v kurkumino rumeni kovinski barvi odstira pogled na prihodnje najzmogljivejše 3,0-litrske motorje TDI. Na ogled bo tudi novi posebni model Dark Label, ki bo na voljo že od pomladi 2018.

KIA Proceed Concept

Podaljšani 'hot hatch' predstavlja novo karoserijsko različico

Petek, 8. september 2017, 06:52

Kia Motors je razkrila fotografije svojega novega koncepta Proceed, ki bo svetovno premiero doživel 12. septembra na avtomobilskem salonu v Frankfurtu. Koncept Proceed, ki je bil ustvarjen v Kiinem oblikovalskem središču v Frankfurtu, le 500 metrov stran od prizorišča prihajajočega avtosalona, nakazuje, kakšna naj bi bila videti nova generacija cee'da.

Opel Grandland X

Pet zvezdic Euro NCAP za novega Opla

Petek, 8. september 2017, 06:47

- Preskusna trčenja Euro NCAP so potrdila celovitost varnostne zasnove Grandlanda X
- Za doplačilo sta na voljo tudi samodejno zaviranje v sili in nadzor voznikove zbranosti
- ‘Angel varuh’ Opel OnStar zagotavlja dodatno brezskrbnost

Dunlop Geomax MX12

Novo pnevmatiko so razvili na svetovnem prvenstvu MXGP

Petek, 8. september 2017, 06:40

Najnovejša pnevmatika Dunlop Geomax MX12 v svoji zmogljivosti občutno prekaša predhodnico, saj nudi izboljšan oprijem na peščeni in blatni podlagi. Z lansiranjem Geomax MX12 Dunlop sedaj nudi celovito MX izbiro. Poleg nove MX12 za pesek in blato sta tu še Geomax MX3S, ki pokriva mehko ter srednje mehko podlago, in MX52, ki se odlično obnese na srednje trdem ter trdem terenu.
 

Nova Ford Fiesta

Pet zvezdic za varnost

Petek, 8. september 2017, 06:31

Fiesta – tehnološko najnaprednejši kompaktni avto, ki je naprodaj v Evropi – je opremljena z dovršenimi možnostmi, ki pomagajo preprečiti trčenje ali zmanjšajo njegove posledice tako za potnike v vozilu kot za pešce, med njimi pa je tudi izboljšana različica Fordove pomoči za preprečevanje trčenja z zaznavanjem pešcev, ki prvič pomaga preprečiti trčenje tudi ponoči.

RENAULT

URADNI PREVOZNIK BLEJSKEGA STRATEŠKEGA FORUMA

Četrtek, 7. september 2017, 08:23

Bled je v preteklih dnevih spet živel v utripu strateškega foruma - enega najpomembnejših mednarodnih dogodkov vlade Republike Slovenije. V hotelih okoli jezera so se zbrali politični in gospodarski odločevalci, katerih mobilnost je zagotavljal Renault kot uradni prevoznik tega za Slovenijo izjemno pomembnega dogodka.

Jeep® Compass prejel pet zvezdic

Dokaz tehnoloških izboljšav za večjo varnost najnovejšega modela ikonske znamke Jeep

Četrtek, 7. september 2017, 08:18

Novi Jeep® Compass je prejel največ, to je pet zvezdic na testu EuroNCAP. Najnovejši model znamke Jeep ima vso najsodobnejšo tehnologijo, ki jo ponuja kultna znamka, ter je prejel pozitivno oceno v vseh kategorijah, med drugim za zaščito odraslih, zaščito otrok, zaščito pešcev in za varnostne sisteme pomoči pri vožnji.

Opel Vivaro Life

Motel na kolesih

Četrtek, 7. september 2017, 08:11

- Prva predstavitev na salonu IAA v Frankfurtu: Vivaro za prosti čas, ki omogoča tudi prenočevanje
- Popoln trio novih prostornih Oplovih kombijev: Vivaro Life se pridružuje modeloma Tourer in Combi+

Novi Nissan LEAF

Najnaprednejše električno vozilo za množično uporabo

Četrtek, 7. september 2017, 07:57

Novi popolnoma električni Nissan LEAF z obsežno paleto domiselnih tehnologij je prvi avtomobil v Evropi z zametki sistema avtonomne vožnje. Opremljen je z visokotehnološkimi inovacijami, kot je na primer sistem e-Pedal, ki omogoča doslej še nepoznan in umirjen slog vožnje ter zaviranja.

Zero Tour 2017

Elektrifikacija voznega parka spreminja Slovenijo v družbo trajnostne mobilnosti

Četrtek, 7. september 2017, 07:49

V okviru dogodka, ki združuje lastnike električnih vozil in vse, ki želijo v prihodnje vstopiti v svet električne mobilnosti, je bila organizirana tudi pomenljiva okrogla miza z naslovom Miti in resnice slovenske poti v družbo trajnostne mobilnosti. Na njej so udeleženci obravnavali hitrost tranzicije in elektrifikacije voznega parka ter možne scenarije pa tudi ovire na poti tako e-mobilnosti kot trajnostni mobilnosti.

Od spleta do odra

SEAT predstavlja vrhunce znamke pred nastopom v Frankfurtu

Četrtek, 7. september 2017, 07:43

Za SEAT je to eno izmed najboljših obdobij v zgodovini družbe. V zadnjih štirih letih je SEAT dosegel 30-odstotno rast; lani je prodal skoraj 410.000 vozil in ustvaril 143 milijonov EUR dobička iz rednega poslovanja, kar je njegov najboljši poslovni rezultat doslej. V prvih osmih mesecih letošnjega leta je SEAT prodal več kot 310.000 vozil, kar pomeni 13-odstotni pre­sežek glede na isto obdobje lani. To je najboljši rezultat po letu 2001.

Ford EcoSport

Prvič na voljo s Fordovim inteligentnim štirikolesnim pogonom

Četrtek, 7. september 2017, 07:28

Ford je v teh dneh predstavil novega kompaktnega SUV-a v obliki Forda EcoSport, ki bo proti koncu leta z izboljšano vsestranskostjo in zmogljivostjo, prefinjenim oblikovanjem in dovršenimi tehnologijami navduševal uporabnike v Evropi. Novi Ford EcoSport je prvič na voljo s Fordovim inteligentnim štirikolesnim pogonom za boljši oprijem na asfaltu in terenu, dopolnjuje pa ga napredni novi 1,5-litrski dizelski motor EcoBlue s 125 KM in optimalnejšimi izpusti CO2.*

Casa SEAT

SEAT-ov poklon Barceloni

Četrtek, 7. september 2017, 07:25

SEAT-ov novi multidisciplinarni prostor v Barceloni se bo imenoval Casa SEAT. Znamka je navdih za to ime našla pri nekaterih najznamenitejših mestnih zgradbah, kot so Casa Batlló, Casa Milà in Casa Fuster, od katerih prav vsaka velja za mednarodno uveljavljen biser modernistične arhitekture. S tem projektom se želi SEAT pokloniti Barceloni, njenim prebivalcem in 30 milijonom ljudi, ki vsako leto obiščejo to mesto in se identificirajo s temi arhitekturnimi mojstrovinami.

Alfa Romeo Giulia in trije vozniki moštva Ferrari

»La meccanica delle emozioni« v videoposnetku

Sreda, 6. september 2017, 06:57

Veliko nagrado Italije so pri Alfi Romeo obeležili tako, da so skupaj z dirkalnim moštvom Ferrari pripravili osupljiv videoposnetek. Trije vozniki moštva: Sebastian Vettel, Kimi Räikkönen in Antonio Giovinazzi so sedli za volan Giulie Quadrifoglio, najzmogljivejšega cestnega avtomobila znamke Alfa Romeo vseh časov.

"INSPIRED BY YOU"

CITROËN BO V FRANKFURTU PREDSTAVIL SVOJ NOVI PODPIS ZNAMKE

Sreda, 6. september 2017, 06:50

Citroën je na svetovnem avtomobilskem salonu v Parizu 2016 predstavil svojo oglaševalsko akcijo znamke ″Citroën Inspired by You″, zdaj pa se je povsem samoumevno odločil, da bo "INSPIRED BY YOU"* postal njegov novi podpis znamke. Novi mednarodni slogan bo Citroën prvič uporabil na svojem razstavnem prostoru na letošnjem salonu v Frankfurtu.

Novi Volkswagen Polo

Novi model prinaša visoke tehnologije Golfa in Passata

Sreda, 6. september 2017, 06:38

Z asistenčnimi sistemi, kot so sistem za nadzor prometa Front Assist z mestno funkcijo zaviranja v sili in prepoznavanjem pešcev, senzor za mrtvi kot, asistenca za odparkiranje in sistem za avtomatsko uravnavanje razdalje (ACC), bo novi Polo postal eden najvarnejših in najudobnejših avtomobilov v svojem segmentu.

Frankfurtska premiera nove Škode Karoq

Novi serijski model nadaljuje Škodino SUV ofenzivo

Sreda, 6. september 2017, 06:30

Aplavz za novega Škodo Karoqa! Češka avtomobilska znamka z dolgoletno tradicijo na salonu IAA v Frankfurtu predstavlja svoje novo SUV vozilo. Svojo sejemsko premiero bo Škoda Karoq doživel na razstavnem prostoru v hali 3. Škoda s tem modelom prvič predstavlja digitalni kombinirani instrument.

Opel Insignia

Novi vrhunski dizelski motor za Oplovo admiralsko ladjo

Sreda, 6. september 2017, 06:24

Rüsselsheim. Začetek proizvodnje novega vrhunskega motorja in Insignie Country Tourer: poletje se počasi bliža koncu, s proizvodne linije pa bodo kmalu prišli prvi 2,0-litrski dizelski BiTurbo motorji. Prilagojeni so tako Country Tourerju kot tudi drugim različicam Oplove admiralske ladje.

Novi predsednik uprave in direktor tovarne

Od 1. septembra na čelu Revoza Kaan Ozkan

Sreda, 6. september 2017, 06:10

S 1. septembrom 2017 je bil za novega predsednika uprave Revoza in direktorja tovarne imenovan Kaan Ozkan, ki je tako na tem mestu nasledil Raynalda Jolyja. Ta odhaja v Pariz, kjer bo zasedel funkcijo direktorja učinkovitosti mehanskih tovarn Skupine Renault.

61. državno tekmovanje oračev Slovenije

Najboljši slovenski orači se bodo pomerili v oranju, ženske pa v spretnostni vožnji

Torek, 5. september 2017, 06:43

Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) vas v petek in soboto, 8. in 9. septembra 2017, vljudno vabi na ogled 61. državnega tekmovanja oračev Slovenije in 23. državnega tekmovanja dijakov biotehniških šol v oranju.

RENAULT SYMBIOZ

Videnje prihodnje mobilnosti

Torek, 5. september 2017, 06:40

Renault s študijo RENAULT SYMBIOZ predstavlja svoje videnje avtomobilske prihodnosti okrog leta 2030. Kakšna pričakovanja bodo imeli naši kupci? Kakšni bodo okoljski in urbani izzivi, s katerimi se bo treba spoprijeti? S to študijo Renault raziskuje prihodnost z avtonomno, električno gnano in povezljivo mobilnostjo.

Ford Ranger Black Edition

Ekskluzivni poltovornjak

Torek, 5. september 2017, 06:26

“Uporabniki Rangerja cenijo izjemno zmogljivost na vseh terenih ter trpežen in hkrati privlačen videz. Pričakujemo, da bodo ta osupljivi model z omejeno proizvodnjo razgrabili v nekaj tednih,” je povedal Hans Schep, generalni direktor za gospodarska vozila pri Fordu Evropa.

Rueil-Malmaison in Poissy

Skupina PSA se je preselila v nove prostore

Torek, 5. september 2017, 06:23

Ob tej priložnosti je Xavier Chéreau, direktor človeških virov skupine PSA, izjavil: "Ti funkcionalni, moderni in interaktivni prostori odražajo našo odločenost za spodbujanje agilnosti, sodelovanja in ustvarjalnosti naših ekip, ki so gonilna sila poslovanja skupine. Nove pisarne so poleg tega še en dokaz o naši zahtevni in učinkoviti strategiji."

Sony XAV-AX200

Novi Sonyjev avtomobilski AV sprejemnik

Ponedeljek, 4. september 2017, 10:15

- Podpira tako aplikacijo Apple CarPlay* kot tudi Android Auto.
- Na novo vgrajeni DVD predvajalnik zagotavlja zabavo na vsakodnevnih dogodivščinah.
- Prihajajoča nadgradnja DAB Radio line-up.

 

Opel Vivaro Tourer in Combi+

Funkcionalna, udobna in vsestranska

Sobota, 2. september 2017, 06:55

- Novi Vivaro Tourer: vsestranski poslovni salon
- Novi Vivaro Combi+: udoben minibus za devet oseb z obilico dodatnega prostora
- Premiera velikih dostavnikov: Vivaro Tourer se bo prvič predstavil na avtomobilskem salonu v Frankfurtu

MINI Electric Concept

Oblikovna študija povsem električnega vozila

Sobota, 2. september 2017, 06:47

Vozilo MINI Electric Concept v dobo električne mobilnosti prenaša ikonsko obliko, dediščino mestnega življenja in poznan občutek gokarta, ki je tako značilen za blagovno znamko MINI. Podjetje MINI bo predstavilo povsem električni model vozila serijske proizvodnje v letu 2019.

Novi BMW i3 in BMW i3s

Svetovna premiera na mednarodnem avtomobilskem salonu (IAA) v Frankfurtu

Sobota, 2. september 2017, 06:25

Vozilo BMW i3 kaže pot v novo dobo mobilnosti. Po vsem svetu je vozilo priznano kot simbol užitka v vožnji, trajnosti in inteligentne povezljivosti v urbanem prometnem okolju, zaradi česar je postalo najbolje prodajano električno vozilo premijskega kompaktnega razreda.

Nova različica trojanca 'Faketoken'

Kibernetski kriminalci so razširili svoje aktivnosti na storitve taksijev in souporabe vozil

Petek, 1. september 2017, 06:50

Raziskovalci v družbi Kaspersky Lab so odkrili novo različico dobro poznanega mobilnega trojanskega konja 'Faketoken'. Ta lahko krade bančne podatke v priljubljenih mobilnih aplikacijah za naročanje taksijev in souporabo vozil.

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.