Avto.info

Renault Sport Formula One

Poročilo o dirki za VN Avstralije

Renault Sport Formula One: Poročilo o dirki za VN Avstralije

Renault Sport Formula One

Avtor: Foto: Renault
Renault Sport Formula One: Poročilo o dirki za VN Avstralije Renault Sport Formula One: Poročilo o dirki za VN Avstralije Renault Sport Formula One: Poročilo o dirki za VN Avstralije Renault Sport Formula One: Poročilo o dirki za VN Avstralije

Moštvo Renault Sport Formula One je v dirki za VN Avstralije v Melbournu letošnjo sezono začelo z uvrstitvijo Nica Hülkenberga in Carlosa Sainza med prvih deset. Hülkenberg je dirko začel s sedmega startnega mesta in ta položaj obdržal do cilja, Sainz pa je startal z devetega in v cilj pripeljal na desetem mestu. Oba dirkača sta imela strategijo enega samega postanka. Vseh šest dirkalnikov z Renaultovim pogonskim sklopom je dirko končalo v vodilni deseterici.

· Hülkenberg je dirko začel s sedmega startnega mesta na ultra mehkih pnevmatikah (z vijoličnim robom) iz kvalifikacij. V 24. krogu je s šestega mesta zapeljal v boks, dobil sveže mehke pnevmatike in se v dirko vrnil na desetem mestu.
· Carlos Sainz je dirko začel z devetega startnega mesta na ultra mehkih pnevmatikah iz kvalifikacij, v 22. krogu z devetega mesta zavil v boks po nove mehke pnevmatike in se v dirko vrnil na 14. mestu.

Nico Hülkenberg, št. 27, R.S. 18-02, 7. startno mesto, 7. mesto v dirki: “Danes smo lahko precej zadovoljni z našim izkupičkom. Dirkalnik je bil zmožen dobrega ritma in konkurenčen, a zavedamo se, da je pred nami še veliko dela. Zadovoljen sem s potekom tega konca tedna; petek zame ni bil ravno obetaven, a smo potem v dirki vendarle dosegli spodoben rezultat. Imeli smo srečo z nekaj odstopi, pa drugi strani pa tudi smolo s posegom varnostnega avtomobila. Tako je to v dirkanju in izkupiček šestih točk za uvod v sezono je vsak nadomestilo za trdo delo celega moštva.”

Carlos Sainz, št. 55, R.S. 18-01, 9. startno mesto, 10. mesto v dirki: “Za moštvo je to dober začetek in zelo sem zadovoljen s konkurenčnostjo našega dirkalnika. Dobro je, da smo sezono začeli z lepim številom točk, ki so dobra podlaga za nadgradnjo pred dirko v Bahrajnu. Osebno sem danes imel nekaj težav s steklenico za pijačo, zaradi katerih mi je bilo precej slabo. Prvi del dirke je bil malo težji, saj je bil dirkalnik malo preveč podvržen prekrmiljenju. To je bilo danes še posebno težavno zaradi močnega vetra. Smo še v fazi spoznavanja dirkalnika in zdaj se bomo osredotočili na priprave za naslednjo dirko v Bahrajnu.”

Cyril Abiteboul, generalni direktor Renault Sport Racing: “Današnji rezultat je zadovoljiv, ne pa brezhiben, saj je pokazal, da napredujemo po pravi poti za dosego svojih ciljev. Jasno, da mora za dobro uvrstitev vse potekati brezhibno – od postankov v boksu do zanesljivosti dirkalnika. Z dvojno uvrstitvijo med prvih deset smo sezono začeli solidno. Z današnjim dnem smo zadovoljni, saj nam današnji izkupiček daje dobro osnovo za naprej. V dirki smo nekaj izgubili ob posegu varnostnega avtomobila, vendar so to elementi dirkanja, ki nam kdaj drugič lahko koristijo. Poudarek, ki smo ga dali zanesljivosti, se kaže v dejstvu, da je vseh šest dirkalnikov z našimi pogonskimi sklopi v cilj pripeljalo v prvi deseterici, kar je dober znak. Zavedamo se, da bo boj v sredini polja zelo tesen, kar nas motivira, da bomo še naprej trdo delali.”

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov