Avto.info

Moštvo Renault Sport Formula One

Poročilo o dirki za VN Kanade

Moštvo Renault Sport Formula One: Poročilo o dirki za VN Kanade

Moštvo Renault Sport Formula One

Avtor: Foto: Renault
Moštvo Renault Sport Formula One: Poročilo o dirki za VN Kanade Moštvo Renault Sport Formula One: Poročilo o dirki za VN Kanade Moštvo Renault Sport Formula One: Poročilo o dirki za VN Kanade

Moštvo Renault Sport Formula One je na dirkališču Gilles Villeneuve v Montrealu izenačilo svoj najboljši dosežek z dirke za VN Azerbajdžana minuli mesec. Z desetimi sveže osvojenimi točkami jih ima moštvo zdaj skupaj 56 – le eno manj kot lani v celi sezoni – in se je okrepilo na četrtem mestu v skupni razvrstitvi za svetovno prvenstvo konstruktorjev.

· Hülkenberg je dirko začel s sedmega startnega mesta na poribanih hiper mehkih pnevmatikah, ki jih je v 13. krogu zamenjal z novimi super mehkimi.
· Sainz je dirko začel z devetega startnega mesta na poribanih hiper mehkih pnevmatikah, ki jih je v 14. krogu zamenjal z novimi super mehkimi pnevmatikami.

Nico Hülkenberg, št. 27, R.S. 18-02, 7. startno mesto, 7. mesto v dirki: “Danes smo dirko izvedli zelo dobro. To je bil lep skupni dosežek. Deset točk za svetovno prvenstvo je za nas lep iztržek, saj smo na četrtem mestu s povečano prednostjo pred tekmeci. Današnja dirka je bila tesna, saj sem ob startu nazadoval za eno mesto, a mi je uspelo Ocona prehiteti s tem, da sem v boks zavil dva kroga za njim, saj me je na začetku malo zadrževal. Odtlej je bilo treba predvsem paziti na obrabo pnevmatik, kar je bilo precej težko, saj so proti koncu začele opazno popuščati.”

Carlos Sainz, št. 55, R.S. 18-03, 9. startno mesto, 8. mesto v dirki: “Današnji dan je bil dober za moštvo, ki je osvojilo deset novih točk za svetovno prvenstvo. Naredili smo še en korak naprej in v primerjavi z ostalimi v sredini polja smo imeli v dirki res dober ritem. Hoteli smo z obema dirkalnikoma doseči cilj in osvojiti točke, zato ta rezultat res cenimo, čeprav je bila dirka za nas pretežno mirna. Moštvo je včeraj in danes dobro opravilo svoje delo, saj smo bili hitrejši od Force India. Menili smo, da bo obraba pnevmatik veliko hujša, a smo na koncu srečno prišli skozi z zelo dobrim upravljanjem pnevmatik.”

Cyril Abiteboul, generalni direktor Renault Sport Racing: “Današnji dan je bil za nas zelo pozitiven, saj sta Nico in Carlos dosegla najboljši uvrstitvi, ki sta bili možni v danem razmerju med hitrostjo Renault R.S.18 in tekmecev pred nami. Z zelo dobro strateško presojo ljudi na komandnem mestu ob stezi smo uspeli nadoknaditi tisto, kar je bilo izgubljeno ob ne ravno brezhibnem startu. Danes osvojenih deset točk nam je zelo v pomoč v razvrstitvi konstruktorjev. Ves konec tedna se je kazalo uspešno sodelovanje med našima bazama v Viryju in Enstonu. Pripravili smo izboljšave pogonskega sklopa in dirkalnika, ki so delovale izjemno dobro. V petek in soboto smo imeli nekaj težkih trenutkov, a moštvo je z izjemnim delom, ki je vključevalo zamenjavo turbo polnilnika uro pred kvalifikacijami stvari postavilo v red. Vsi so sodelovali v tej demonstraciji skupinskega dela. Zdaj nameravamo graditi na teh dosežkih in poiskati, kaj lahko storimo, da bomo zmanjšali primanjkljaj zmogljivosti v primerjavi z najboljšimi tremi moštvi.”

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov