Avto.info

24 ur Le Mansa

Eurosport pripravljen na neprekinjeno spremljanje dirke

24 ur Le Mansa: Eurosport pripravljen na neprekinjeno spremljanje dirke

24 ur Le Mansa

Avtor: Foto: Eurosport (Getty Images)
24 ur Le Mansa: Eurosport pripravljen na neprekinjeno spremljanje dirke

Ljubitelje hitrosti ta teden čaka pravi oktanski maraton, na Eurosport se namreč vrača najzahtevnejša, najstarejša in najbolj razburljiva motociklistična dirka na svetu 24 ur Le Mansa. Eurosport bo v tednu dirke Le Mansu namenil 38 UR programa, osrednji dogodek bo seveda glavna dirka, devetkratni zmagovalec Le Mansa Tom Kristensen alias g. Le Mans pa bo vzdržljivostno preizkušnjo spet razstavljal na prafaktorje in strokovno analiziral.

Na štartni črti bodo številni legendarni dirkači: Rubens Barrichello, Anthony Davidson, Giancarlo Fisichella, Sebastien Buemi in Bruno Senna je zgolj pet imen, ki so potrdila svoj nastop. Eurosport bo prenašal dirko v celoti, vse od štarta do zamahov s kockasto zastavico bo na prizorišču z najnovejšo tehnologijo. Kristensen bo tako s pomočjo razširjene resničnosti gledalce popeljal na odseke, kamor si med dirko ne drzne stopiti nihče. Med oddajo Le Mans Coach bo Kristensen iz studia na prizorišču s pomočjo najnovejšega orodja za neposredno zbiranje in prikazovanje podatkov vzdržljivostno dirko analiziral neposredno.

A Le Mans ni le 24 ur dirke, je tudi glamur in naraščajoča napetost v tednu pred njo. In najboljše stopnjevanje napetosti pred dirko se bo gotovo odvilo na Eurosportu, kjer bo na sporedu kopica sijajnih oddaj. Best of 2016 se bo ozrla na vrhunce lanske preizkušnje, Le Mans Extra je dnevni magazin z izčrpnimi novicami, komentarji in intervjuji s slovitega dirkališča. Eurosport bo v živo prenašal tudi proste in kvalifikacijske treninge, teden Le Mansa pa se sklene z oddajo Best of Le Mans prihodnjo nedeljo ob 20.30.

Doma, v službi ali na poti – vsak trenutek dirke bo v živo ali na zahtevo na voljo na Eurosport Playerju, zato zdaj res ni več nobenega razloga, da zamudite najboljša prehitevanja, pospeševanja in druge taktične manevre na progi. Eurosport Player si lahko naložite na eurosport.com, na pametnih telefonih in tablicah je zanj tudi aplikacija.

Generalni direktor Eurosporta Peter Hutton: “Če ste ljubitelj motociklizma, je dirka 24 ur Le Mansa brez dvoma na vašem koledarju. Gre za eno najbolj legendarnih dirk v zgodovini in zato se tudi mi ponovno veselimo, da jo lahko ponudimo gledalcem širom Evrope.”

“Eurosport tudi letos celovito pokriva Le Mans: v oddaji The Coach pri analizah uporabljamo najnovejše tehnologije, v tednu pred dirko predstavljamo njeno zgodovino in med dirko gledalcem omogočamo, da ne zamudijo niti enega trenutka.”

Devetkratni zmagovalec dirke in tokratni Coach Tom Kristensen: “Nobena skrivnost ni, da mi je Le Mans neizmerno pri srcu. Na to dirkališče me vežejo čudoviti spomini in se veselim novih, ki si jih nabiram kot član Eurosportove ekipe. Komaj čakam, da bom spet del akcije, čeprav ne za volanom.”

“Eurosport nenehno išče inovacije in to, da sem zdaj v njihovi ekipi kot Le Mans Coach, bo gledalsko izkušnjo prav gotovo dvignilo na novo raven.”

Teden dirke Le Mans 24 ur bo na sporedu v 56 državah Evrope in 50 državah Azije in Pacifika, prenose pa bo moč spremljati v angleškem, poljskem, francoskem in nemškem jeziku.

Spored med tednom Le Mansa med 12. in 18. junijem vključuje: ponedeljek – Best of 2016; torek – Best of 2016; sreda – Le Mans Extra, uradni trening V ŽIVO; uradna kvalifikacijska vožnja V ŽIVO; četrtek – Le Mans Extra, uradna kvalifikacijska vožnja V ŽIVO; petek – pregled vrhuncev kvalifikacij; sobota – Le Mans Extra, Le Mans 24 ur V ŽIVO; nedelja – Le Mans 24h V ŽIVO, Le Mans Extra, Best of 2017.

Le Mans 24 ur bo na voljo v naslednjih evropskih državah: Albanija, Andora, Armenija, Avstrija, Azerbajdžan, Belorusija, Belgija, Bosna in Hercegovina, Bolgarija, Hrvaška, Češka, Ciper, Danska, Estonija, Finska, Francija, Gruzija, Nemčija, Grčija, Madžarska, Islandija, Irska, Izrael, Italija, Kosovo, Kazahstan, Kirgizistan, Latvija, Lihtenštajn, Litva, Luksemburg, Makedonija, Malta, Moldavija, Monako, Črna gora, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugalska, Romunija, Rusija, San Marino, Srbija, Slovaška, Slovenija, Španija, Švedska, Švica, Tadžikistan, Turkmenistan, Turčija, Združeno kraljestvo, Ukrajina, Uzbekistan, Vatikan.

Le Mans 24 ur bo na voljo v naslednjih državah Azije s Pacifikom: Afganistan, Avstralija, Bangladeš, Butan, Brunej, Kambodža, Cookovi otoki, Vzhodni Timor, Fidži, Federativne države Mikronezije, Francoska Polinezija, Gvam, Hongkong, Indija, Indonezija, Kiribati, Laos, Macau, Malezija, Maldivi, Marshallovi otoki, Mongolija, Mjanmar, Nauru, Nova Kaledonija, Nepal, Nova Zelandija, Niue, Severna Koreja, Severni Marianski otoki, Pakistan, Papua Nova Gvineja, Palav, Filipini, Pitcairnovi otoki, Samoa, Singapur, Salomonovi otoki, Južna Koreja, Šri Lanka, Tajvan, Tajska, Tonga, Tuvalu, Vanuatu, Vietnam, Wallis in Futuna.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov