Avto.info

Ford Motor Company

Ford ostaja povezan s prvenstvom WRC

Ford Motor Company: Ford ostaja povezan s prvenstvom WRC

Ford Motor Company

Avtor: Foto: Ford Motor Company

Družba Ford Motor Company je danes objavila, da bo z novo pogodbo zagotovila izdatnejšo tehnično in finančno podporo dolgoletnemu partnerju v dirkaškem športu, ekipi M‑Sport – zmagovalcem svetovnega prvenstva v reliju FIA World Rally Championship (WRC) leta 2017 v kategoriji voznikov in proizvajalcev, laskava naziva pa so osvojili s Ford Fiesto WRC, ki jo poganja motor EcoBoost.

Od leta 2018 bo ekipa M-Sport Ford World Rally Team, ki jo vodi Malcolm Wilson OBE – eno najuspešnejših imen v motošportu – in ima sedež v Dovenby Hallu v Cockermouthu, VB, deležna dodatne tehnične podpore globalne organizacije Ford Performance s sedežem v Dearbornu, ZDA, vodi pa jo Mark Rushbrook, globalni direktor za področje motošporta.

Ford je po tehnični in finančni podpori v letu 2017 povečal obseg naložb, da bi tako zagotovil konkurenčnost ekipe M-Sport Ford World Rally Team v sezoni WRC 2018 in v prihodnje. Izdatnejša Fordova podpora je ključni dejavnik, da bo v sezoni 2018 za ekipo M‑Sport še naprej dirkal Sébastien Ogier, prvak med vozniki v prvenstvu 2017 FIA WRC. Ogier in obetavni talent Elfyn Evans bosta vodila ekipo, njuna sovoznika v Ford Fiesti WRC pa bosta Julien Ingrassia in Daniel Barritt.

“Fordovo 20-letno sodelovanje z M-Sportom je zagotovilo neprimerljiv uspeh na vseh ravneh relija in na to smo izjemno ponosni, obenem pa je Fiesta postala standard za tekmece v reliju po vsem svetu,” je povedal Rushbrook. “Lani smo podprli M-Sport z razvojem povsem nove Fieste, ki je bila uspešna na pohodu do zmage v prvenstvu FIA. Veseli smo, da bomo lahko v letu 2018 omogočili še večjo podporo.”

Ford z M-Sportom brez prekinitve sodeluje že od leta 1997. Kot s strani Forda pooblaščeni specialist za dirke v reliju pripravlja M-Sport Fordove dirkalnike za relije v različnih razredih od FIA R2 do najzmogljivejšega WRC. Trenutno na dirkah v reliju po vsem svetu tekmuje skoraj 400 Ford Fiest, ki jih je razvil M-Sport.

“V vseh teh letih smo uživali v izjemnem partnerskem odnosu s Fordom in zelo nas veseli povečanje podpore, s katero bomo branili osvojene nazive prvakov tudi v prvenstvu FIA World Rally Championship v sezoni 2018,” je povedal Malcolm Wilson OBE, glavni direktor M-Sporta.

“Sébastien in Elfyn sta odlična voznika, dodatna tehnična podpora pa nam bo omogočila hitrejši razvoj Ford Fieste WRC. Konkurenčni boj bo najhujši doslej, a prepričan sem, da nam bo s pomočjo naših partnerjev uspelo doseči enako visoko raven zmogljivosti in zanesljivosti, ki nam je prinesla toliko uspehov v letu 2017.”

Dirkalnik za reli Ford Fiesta WRC poganja Fordov 1,6-litrski bencinski motor EcoBoost, temelji pa na povsem novi Fiesti, ki je kupcem v Evropi na voljo v različnih izvedbah s prepoznavnim pečatom: kot elegantna Fiesta Titanium, športna Fiesta ST-Line s potezami dirkaškega oddelka Ford Performance in prestižna Fiesta Vignale. Povsem nova Fiesta ST z 1,5-litrskim motorjem EcoBoost z 200 KM in možnostjo izbire voznih načinov bo naprodaj v letu 2018.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov