Avto.info

44. Croatia Rally 2017

Grega Premrl na največjem hrvaškem reliju

44. Croatia Rally 2017: Grega Premrl na največjem hrvaškem reliju

44. Croatia Rally 2017

Avtor: Foto: PR - Unikatoy Racing
44. Croatia Rally 2017: Grega Premrl na največjem hrvaškem reliju 44. Croatia Rally 2017: Grega Premrl na največjem hrvaškem reliju 44. Croatia Rally 2017: Grega Premrl na največjem hrvaškem reliju

Poreč in okoliške ceste bodo ta konec tedna ponovno gostili najstarejši in najbolj znan hrvaški reli. 44. Croatia Rally 2017, ki bo predzadnja postaja letošnje sezone slovenskega državnega prvenstva, bo tvorilo 10 hitrostnih preizkušenj na petih različnih trasah v skupni dolžini 155 kilometrov. Pravi izziv za posadke bodo predstavljale ozke in spolzke istrske ceste.

Reli Croatia bo letos skupaj z relijem Nova Gorica zagotovo tvoril par najodmevnejših prireditev v tem delu Evrope. Reli, ki si v zadnjih letih intenzivno prizadeva tudi za vstop v koledar svetovnega prvenstva, bo letos odlično zaseden. Zgovoren je že podatek, da bo na startu kar 15 dirkalnikov razreda R5.

Grega Premrl in Vili Ošlaj se nadejata zanimive dirke dirkalnikov gnanih na prednji kolesni par. Najzmogljivejših dirkalnikov razredov R2 in R3, kamor sodi tudi Citroën DS3 R3T, bo na startu na pretek. Dirkača ekipe Unikatoy Racing bosta branila vodstvo v diviziji 2 slovenskega državnega prvenstva, obenem pa skušala dober rezultat doseči tudi v generalni razvrstitvi, saj jima tudi tam trenutno kaže odlično. Držita namreč visoko tretje mesto.

"Glede na to, da trenutno prebivam v Istri, se bom na tem reliju počutil kot doma," je na zadnjem testiranju dobro razpoložen dejal Grega Premrl in nadaljeval: "Če sklepam iz izkušenj, kljub temu spolzki istrski "brzinci" do nobene posadke niso posebej gostoljubni. Sploh če dežuje, se ceste spremenijo v pravo drsališče in le stoodstotna koncentracija in prava izbira pnevmatik lahko prineseta dober rezultat ter cel dirkalnik. Letošnji reli Croatia bo dolg in zahteven, a nanj se dobro pripravljamo. Verjamem, da bomo z ekipo ponovno uspešni!"

Startna številka, ki bo Premrlu in Ošlaju pripadla tokrat, je 22. Reli se prične v petek opoldne s shakedownom, prva hitrostna preizkušnja pa bo na sporedu ob 17.29. Glavnina relija bo z osmimi hitrostnimi preizkušnjami prek celotnega dneva potekala v soboto.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov