Avto.info

Unikatoy Racing

Grega Premrl tudi letos na sloviti "Alpi Orientali"

Unikatoy Racing: Grega Premrl tudi letos na sloviti

Unikatoy Racing

Avtor: Foto: Unikatoy Racing
Unikatoy Racing: Grega Premrl tudi letos na sloviti "Alpi Orientali"

Ekipa Unikatoy Racing se bo ta konec tedna merila na slovitem italijanskem reliju Friuli Venezia Giulia, med slovenskimi ljubitelji avtomobilskega športa bolj poznanem pod nazivom Alpi Orientali.

Seveda gre za odmevno prireditev s kakovostno tekmovalno zasedbo, a Grega Premrl in Vili Ošlaj ga bosta vseeno v največji meri izkoristila za brušenje dirkaške rje po poletnem premoru ter temeljito pripravo na prihajajoči reli v Novi Gorici. Od zadnjega relija za državno prvenstvo v Železnikih namreč minevata že skoraj dva meseca. Tam je posadka v Citroenu DS3 R3T nadaljevala s konstantnimi rezultati in zadržala visoke pozicije v točkovanju državnih prvenstev.

Alpi Orientali, ki se ga zaradi neposredne bližine vsako leto udeleži tudi obilo slovenskih navijačev, bo tako pred Novo Gorico odlična možnost za preizkus nastavitev dirkalnika, pridobivanje izkušenj ter primerno ogrevanje dirkačev. Tekmovalni del bo potekal v petek, 25. in soboto, 26. avgusta. Premrla in Ošlaja čaka ostra konkurenca, v kateri izstopa kar devet dirkalnikov WRC. Nič manj ostro ne bo niti v bojih posadk v dvokolesno gnanih dirkalnikih. Vse čaka dobre 103 kilometre hitrostnih preizkušenj, medtem ko bo celotna dolžina relija okoli 300 kilometrov.

Grega Premrl: "Italijanski asfalt zame vedno predstavlja svojevrsten izziv. Alpi je lep in zahteven reli, ki nam tokrat ponuja odlično priložnost za preizkus določenih zadev. V prvi vrsti želimo z ekipo primerno pripraviti in nastaviti dirkalnik za reli v Novi Gorici, ki bo naslednji v programu slovenskega državnega prvenstva. Z Vilijem bova po poletnem premoru poskušala kar najhitreje ujeti pravi tekmovalni ritem in prikazati nekaj hitrih ter - še bolj pomembno - konstantnih voženj."

Reli se prične s "shakedownom" v petek ob 10.30. Premrl in Ošlaj bosta nastopala s startno številko 44.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov