Avto.info

Rally Idrija 2017

Grega Premrl v Idrijo po naslov državnega prvaka v diviziji 2

Rally Idrija 2017: Grega Premrl v Idrijo po naslov državnega prvaka v diviziji 2

Rally Idrija 2017

Avtor: Foto: PR - Unikatoy Racing
Rally Idrija 2017: Grega Premrl v Idrijo po naslov državnega prvaka v diviziji 2

Idrija izmed vseh slovenskih krajev zagotovo najbolj diha z relijem in prav je, da se bo sezona državnega prvenstva ponovno končala prav tu. Tako kot je že nekaj let v navadi, da Idrija gosti finale DP, pa smo se navadili tudi zanimivih dirk na okoliških cestah tega mesta. Letošnji, 11. Rally Idrija bo za Grego Premrla, njegovega sovoznika Vilija Ošlaja ter ostale člane ekipe Unikatoy Racing še posebej pomemben ...

Dirkača namreč držita vodstvo v diviziji 2 državnega prvenstva, kjer nastopajo najmočnejši dirkalniki s pogonom na prednji kolesni par. Po zmagi na zahtevnem reliju Croatia imata Premrl in Ošlaj pred najbližjima zasledovalcema (Aleksom Humarjem in Jako Cevcem) 13,5 točke prednosti. Obenem bo reli pomemben tudi za generalno razvrstitev slovenskega državnega prvenstva, kjer posadka v dirkalniku Citroën DS3 R3T drži tretje mesto.

11. Rally Idrija 2017 bo na sporedu v soboto in nedeljo, 28. in 29. oktobra. Čeprav bo po svoji dolžini nekoliko krajši od ostalih v koledarju državnega prvenstva, to ne pomeni, da bo kaj manj zahteven. Na sporedu bo skupno sedem hitrostnih preizkušenj - uvodni dve v soboto popoldne, preostalih pet pa v nedeljo.

"Upam, da bo kratko, ampak sladko ... Predvsem na ciljni rampi. Letošnji reli Idrija bo dober preizkus vozniške osredotočenosti, saj dirka ne bo dolga, da bi si lahko kakšna posadka privoščila kakršno koli taktiziranje. Ves čas bo treba napadati na vso moč, a reli je seveda nepredvidljiv in napake imajo običajno visoko ceno. Skratka, zelo zanimivo bo, saj na večino končnih odločitev v prvenstvu še čakamo. Gledalci zagotovo ne bodo prikrajšani," je pred relijem dejal Grega Premrl.

Grega Premrl in Vili Ošlaj bosta nastopila kot tretja po vrsti. Prva hitrostna preizkušnja (HP Idrija) bo na sporedu v soboto ob 15.15.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov