Avto.info

33. Rally Fuchs Rally Velenje

Grega Premrl v Opatiji prvič z dirkalnikom razreda R2

33. Rally Fuchs Rally Velenje: Grega Premrl v Opatiji prvič z dirkalnikom razreda R2

33. Rally Fuchs Rally Velenje

Avtor: Foto: PR - Unikatoy Racing

V Velenju bo konec tega tedna na sporedu drugi reli letošnje sezone slovenskega državnega prvenstva. Ta se za ekipo Unikatoy Racinga ni pričela najbolje, zato bodo njeni člani na čelu z Grego Premrlom in Vilijem Ošlajem iskali pravo formo in samozavest, da bo nadaljevanje toliko boljše ...

V nesreči na reliju Vipavska dolina jo je močno skupil dirkalnik Citroën DS3 R3T. V ekipi je padla odločitev, da je najbolj smotrno nadaljevanje s Peugeotom 208 R2, ki ga pripravlja ekipa OPV racinga. Ta dirkalnik sta Premrl in Ošlaj že testirala, tekmovalni krst pa so skupaj doživeli na začetku maja v Opatiji. Velenjski reli je ena najbolj tradicionalnih in odmevnih avtošportnih prireditev v Sloveniji. Letos bo na sporedu že 33. izvedba. Reli bo štel za državno prvenstvo Slovenije in pokal Mitropa. Skupna dolžina bo 280 km, od tega 104 km hitrostnih preizkušenj.

Grega Premrl: "Po dveh neuspešnih relijih na začetku sezone smo zdaj v dokaj neugodni situaciji, a to seveda ni razlog, da se velenjskega relija ne bi lotili kot vseh doslej. Želim si mirne dirke in dobrih občutkov z novim dirkalnikom. Upam, da bo napredek viden iz kilometra v kilometer. Z Vilijem bova dala vse od sebe in videli bomo, kam nas to utegne pripeljati."

33. Rally Fuchs Rally Velenje se bo pričel v petek, 25. maja, ko bo ob 17. uri na sporedu ceremnialni start (Titov trg). Celoten tekmovalni del bo potekal v soboto, 26. maja. Premrl in Ošlaj bosta nastopala s startno številko 9.

Več informacij

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov