Avto.info

Peugeot 208 skupine R2

Grega Premrl v Železnikih ponovno za volanom Peugeota

Peugeot 208 skupine R2: Grega Premrl v Železnikih ponovno za volanom Peugeota

Peugeot 208 skupine R2

Avtor: Foto: PR - Unikatoy Racing
Peugeot 208 skupine R2: Grega Premrl v Železnikih ponovno za volanom Peugeota Peugeot 208 skupine R2: Grega Premrl v Železnikih ponovno za volanom Peugeota

Slovensko državno prvenstvo se nadaljuje v Železnikih, kjer bo petič zapovrstjo na sporedu istoimenski reli. Mlada, a med ljubitelji avtošporta dobro sprejeta prireditev, bo sklenila prvo polovico sezone. Grega Premrl, Vili Ošlaj in ostali člani ekipe Unikatoy Racinga želijo, da bi uspeli nadgraditi nastop iz Velenja, kjer so dobro začrtali pot za nadaljevanje sezone ...

Tekmovalno "orožje" ekipe bo tudi tokrat Peugeot 208 skupine R2. Šlo bo za tretji nastop Premrla in Ošlaja s tem dirkalnikom. Pred odhodom v Železnike je ekipa v Idriji opravila še krajši test. Doslej zbrane izkušnje bodo ključnega pomena v nedvomno zanimivem boju z ostro konkurenco. Divizija 2 slovenskega državnega prvenstva bo namreč tudi tokrat odlično številčno in kakovostno zastopana.

"Osnovni cilj je zbiranje tekmovalnih izkušenj z novim dirkalnikom in konstantne vožnje brez zapletov. Želim si predvsem opaznega napredka v primerjavi z velenjskim relijem, kjer so se že pokazali obrisi voženj, ki si jih vsi skupaj želimo. Z Vilijem bova dala vse od sebe, obenem pa vabiva navijače ob "brzince" v Železnike, saj bo dirka zagotovo zanimiva," je pred pričekom tekmovanja dejal Grega Premrl.

5. Rally Železniki 2018, ki ga ponovno organizira ŠD Omikron Plus, se bo pričel v petek, 29. junija, s prvo hitrostno preizkušnjo ob 18.49. Glavnina relija bo na sporedu dan zatem, ko sledi še osem hitrostnih preizkušenj. Skupna dolžina relija bo 280 km, od tega bo 97 km hitrostnih preizkušenj. Premrl in Ošlaj bosta nastopila s startno številko 9.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov