Avto.info

Formula 1

Je Alonsove kariere dirkača konec?

Formula 1: Je Alonsove kariere dirkača konec?

Formula 1

Avtor: Foto: McLaren

Potem ko so iz moštva McLaren sporočili, da bo Španec Fernando Alonso, sicer zgolj preventivno, izpustil prvo dirko letošnje sezono, so se pojavila ugibanja, da bo dvakratni svetovni prvak prisiljen končati svojo dirkaško kariero. Mirror Sport poroča, da zdravniki in preiskovalci njegove nesreče na testiranjih v Barceloni, ne izključujejo možnosti, da je nekdanji dirkač Renaulta in Ferrarija, zavest izgubil že preden je trčil v betonski zid.

Priča nesreče v tretjem zavoju trdi, da je Alonsova McLaren Honda preprosto zapeljala s steze v zid, kot da ne bi bilo nikogar za volanom. Prej omenjena priča trdi, da trk ni bil tako silovit, a kljub temu je bil Alonso ob prihodu reševalcev nepriseben in so ga morali reševalci dvigniti iz dirkalnika. Španski EL Pais pa poroča, da je Alonso prišel k zavesti kasneje v bolnišnici, kjer je mislil, da je v letu 1995. Torej je Španec sprva izgubil zadnjih 20 let spomina, kar nakazuje, če so trditve resnične, na hujše poškodbe oziroma težave možganov.

Kasneje se je spomin Alonsu povrnil, toda le do mere, ko je mislil, da dirka za motvo Ferrari, katero je zapustil ob koncu lanske sezone. Novi viri pa zdaj navajajo, da se Kevin Magnussen, ki bo Alonsa nadomestil na dirki v Avstraliji, pripravlja tudi na nastop v Maleziji, ki sledi dirki v Melbournu.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov