Avto.info

Slovenski motokrosist Tim Gajser

Končno spet stopničke za Tima

Slovenski motokrosist Tim Gajser: Končno spet stopničke za Tima

Slovenski motokrosist Tim Gajser

Avtor: Foto: AVI - Agencija vrhunskih idej

Slovenski motokrosist Tim Gajser je na dirki svetovnega prvenstva v češkem Loketu osvojil tretje mesto. Svetovni prvak je dobil prvo vožnjo elitnega razreda MXGP, v drugi pa je bil četrti, kar je pomenilo končno tretje mesto. Zmagal je Italijan Antonio Cairoli.

Na Šport TV smo spremljali Gajserja, ki se počasi vrača v staro. Gajser je bil v prvi vožnjo prvi, v drugi pa do polovice, ko je moral najprej predse spusti Cairolija, potem pa še Desalla. Če bi ostal na drugem mestu pred Belgijcem, bi se veselil končne zmage. A je ostal tretji, nekaj krogov pred koncem pa ga je po precej ostrem napadu, po katerem bi Gajser skorajda padel, prehitel še Nizozemec Jeffrey Herlings. Gajser se je tako na koncu moral zadovoljiti s skupno tretjo stopničko, kar pa je zanj po dolgem okrevanju zaradi poškodbe in po nekaj izpuščenih dirkah sredi sezone prva uvrstitev na zmagovalni oder po Trentinu.

Zmagovalec češke dirke Cairloli je dobil 45 točk, drugi je bil s 44 Desalle, tretji pa Gajser s 43. Skupno v SP je na vrhu ostal Cairoli s 523 točkami, drugi je Desalle s 431, tretji pa Herlings s 418. Gajser ima zdaj 353 točk in je ostal na petem mestu. Naslednja preizkušnja SP bo 6. avgusta v belgijskem Lommelu.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov