Avto.info

Formula 1

Massa: Zaradi Alonsa sem bil nemočen

Formula 1: Massa: Zaradi Alonsa sem bil nemočen

Formula 1

Avtor: Foto: Ferrari

Felipe Massa je povedal, da ne obžaluje odhoda iz moštva Ferrari, kjer so ga inženirji s prihodom Fernanda Alonsa prenehali upoštevati pri razvoju in nastavitvah. “Moja zgodba s Ferrarijem je bila sprva čudovita, poštena, takšna kakršno je upodobil aplavz na stopničkah v Monzi,” je dejal Massa, ki je Maranello zapustil po osmih letih sodelovanja. “Prišel je čas, ko sem se moral spet počutiti pomembnega.”

Brazilec je pojasnil, da se je njegov status v ekipi močno spremenil s prihodom Alonsa v sezoni 2010. “Sprva sem bil pomemben. Potem pa so se stvari s prihodom Alonsa spremenile. Ozrl sem se okrog sebe in uvidel, da kar na enkrat nimam več nobene besede pri podrobnostih. Ta šport pa se kroji v detajlih, katere lahko spremeniš le, če v moštvu uživaš določen status in imaš določeno moč. Vse se vrti okrog moči in jaz sem jo izgubil,” je pojasnil Massa, ki je v sezoni 2008, ko je podobno izgubo moči in vpliva v ekipi doživel moštveni kolega Kimi Raikkonen, za las izgubil naslov svetovnega prvaka.

“Počutil sem se nepomembnega. To sem videl že samo s pogledom v oči sodelavcev v ekipi. Tam preprosto nisem več mogel biti srečen,” je dodal, ter povedal, da meni, da je bil Ferrarijev pristop ob prihodu Alonsa napačen. “Večkrat sem pomislil, da moram biti manj vljuden. Da moram biti bolj neizprosen in sebičen, potem pa sem se pogledal v ogledalo in si rekel, da to nisem jaz.”

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov