Avto.info

Mick Schumacher

Slavni priimek Schumacher kmalu spet v formuli ena?

Mick Schumacher: Slavni priimek Schumacher kmalu spet v formuli ena?

Mick Schumacher

Avtor: Foto: Mick Schumacher Fan Club
Mick Schumacher: Slavni priimek Schumacher kmalu spet v formuli ena?

Mick Schumacher, sin devetkratnega svetovnega prvaka Michaela Schumacherja, bo letos iz kartinga napredoval v enosedežne dirkalnike z odprto kabino. Nastopal bo v nemški formuli štiri in sicer z ekipo Van Amersfoort Racing, za katero je v formuli tri lani nastopal Max Verstappen, ki se bo s 17. leti letos v zgodovino vpisal kot najmlajši dirkač formule ena.

“V zadnjih letih smo že nekako tradicionalno podprvaku nemškega mladinskega prvenstva v kartingu ponudili testiranje v našem simulatorju,” je povedal šef nizozemskega moštva, Frits van Amersfoort. “Mick je v naši tovrni na Nizozemskem preživel en cel dan, nato smo ga opazovali na testiranju v Valenciji, naposled pa smo se dogovorili za sodelovanje v letošnji sezoni formule 4,” je še dodal.

Priimek Schumacher tako že (znova) močno trka na vrata formule ena, petnajstletni Mick pa bi lahko prvo priložnost za nastop v formuli ena dobil že leta 2018, ko bo dopolnil osemnajst let in tako izpolnil še en pogoj za pridobitev superlicence, ki je potrebna za napredovanje v sam vrh motošporta.

www.svet-hitrosti.com

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov