Avto.info

Tim Novak & Lisa Stengl

Mlada reli posadka si je že zagotovila nagrado Opla

Tim Novak & Lisa Stengl: Mlada reli posadka si je že zagotovila nagrado Opla

Tim Novak & Lisa Stengl

Avtor: Foto: Krokar PR
Tim Novak & Lisa Stengl: Mlada reli posadka si je že zagotovila nagrado Opla Tim Novak & Lisa Stengl: Mlada reli posadka si je že zagotovila nagrado Opla

Čeprav ima Tim Novak s sovoznico Liso Stengl 20. in 21. oktobra kot zaključek sezone 2017 še nastop na reliju 3-Städte, sta si že zagotovila nagrado Opla. S konstantnimi vožnjami, nekaj zmagami na posameznih hitrostnih preskušnjah in celo stopničkami sta si že zagotovila mesto v Oplovem izboru, kjer bodo strokovnjaki šest najboljših dirkačev pokala preskušali in določili, kdo bo dobil tovarniški sedež v sezoni 2018 na prvenstvu ERC (European Rally Championship).

»Trenutno sva z Liso izenačena na 4. mestu v pokalu ADAC Opel Rally Cup, saj sva si priborila 129 točk. Na zadnji dirki pa bodo strokovnjaki ADAC-a in Opla ocenjevali šest najboljših dirkačev, med katerimi sem tudi jaz, zato lahko mirno rečemo, da je to velik uspeh za dirkača iz majhne Slovenije. Biti med najboljšimi šest v konkurenci, ki šteje 24 mladih talentov iz vse Evrope, je namreč eden mojih največjih uspehov, saj da se nekdo iz Slovenije poteguje za tovarniški sedež se ne dogaja pogosto,« je dejal 23-letni Leščan.

Na nemškem reliju 3-Städte bodo spremljali več stvari. Med njimi so tudi tehnika vožnje, poznavanje tehnologije in materialov, analizirali bodo tudi dosežke ter ocenili, kateri dirkač je zanimiv kot medijska osebnost. Nato pa bodo na podlagi različnih kriterijev določili zmagovalca, ki bo zastopal tovarniško ekipo v sezoni 2018 v dirkalniku Opel Adam R2.

»Spet bi se rad zahvalil domačemu podjetju Krokar, kjer so mi ves čas podpirali moje sodelovanje v avtomobilskem športu.  Poleg tega bi izpostavil še idrijsko ekipo IK Sport oziroma Mirana Kacina, ki mi je bil mentor celo kariero, prav tako bi se zahvalil še drugim, ki so mi pomagali v preteklih sezonah. V letošnji sezoni pa je z nami tudi Opel Slovenija. Za reli 3-Städte se bomo pripravili temeljito, tako fizično kot psihično in tehnično, ter obljubljamo, da bomo dali vse od sebe, saj gremo po zmago. Dirka mi je že poznana, čeprav bo nekaj novih hitrostnih preskušenj, in z dobrim testom pred dirko gremo samozavestno v zadnjo dirko letošnje sezone,« je obljubil.   

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov