Avto.info

Nissan Skyline GT-R R32

Najboljši NISMO dirkalnik vseh časov

Nissan Skyline GT-R R32: Najboljši NISMO dirkalnik vseh časov

Nissan Skyline GT-R R32

Avtor: Foto: Nissan
Nissan Skyline GT-R R32: Najboljši NISMO dirkalnik vseh časov

JOKOHAMA, Japonska – S podporo avtomobilskih navdušencev je Nissan Skyline GT-R R32 zasedel prvo mesto na tekmovanju #NISMOtop20. Pri tem je prehitel tri znamenita vozila GT-R: Nissan GT-R NISMO GT3, ki je zmagal na vzdržljivostni dirki Bathurst 12 Hour, seriji Blancpain GT in prvenstvu GT300, Nissan Skyline GT-R R34, zmagovalca japonske serije Super GT (nekdaj poznane kot JGTC) v letu 2003, in Nissan GT-R NISMO GT500, zmagovalca prvenstva Super GT 2014/15. Nazadnje pa sta prevladala dirkaško poreklo in priljubljeni kultni status, ki sta dirkalnik R32 izstrelila v sam vrh.

Čeprav se Skyline GT-R R32 proizvaja šele pet let, si je že prislužil laskave naslove na prvenstvih in se povzpel na najvišje stopničke prestižnih dirk na treh kontinentih. V Evropi je R32 prevzel vodstvo tudi na dirki 24 ur Spaja leta 1991. Poleg tega je leta 1991 prvič osvojil prvo mesto na avstralskem prvenstvu turnih avtomobilov (Touring Car Championship), nato pa še na prvenstvu leta 1992 in v letih 1991–92 zmagal na dirki Bathurst 1000.

Največji uspeh pa je R32 nedvomno dosegel na področju japonskega dirkanja s turnimi avtomobili. Nissan Skyline GT-R R32 je namreč zmagal na vseh japonskih prvenstvih turnih avtomobilov v sezonah 1990–1993, ob tem pa prinesel zmago tudi moštvoma Hasemi in Impul. R32 se tako ponaša z uspešnim dirkaškim repertoarjem, njegova priljubljenost med ljubitelji avtomobilov pa se je še okrepila z vključitvijo tega modela v serijo videoiger Gran Turismo.

Nissan Skyline GT-R R32 nenehno ponuja nadvse priljubljene možnosti igralcem videoiger po vsem svetu. Kot dirkaški prvak je dokazal svoje zmogljivosti na progi, zaslonu in tekmovanju #NISMOtop20 ter tako osvojil naslov najboljšega dirkalnika Nissan NISMO vseh časov.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov