Avto.info

RALLY ŽELEZNIKI 2017

Premrl in Ošlaj se ponovno podajata v boj za točke slovenskega državnega prvenstva

RALLY ŽELEZNIKI 2017: Premrl in Ošlaj se ponovno podajata v boj za točke slovenskega državnega prvenstva

RALLY ŽELEZNIKI 2017

Avtor: Foto: C Automobil Import d.o.o.
RALLY ŽELEZNIKI 2017: Premrl in Ošlaj se ponovno podajata v boj za točke slovenskega državnega prvenstva

Rane z relija Ina Delta so zaceljene. Grega Premrl in Vili Ošlaj se tako ponovno podajata v boj za točke slovenskega državnega prvenstva, pa čeprav je bilo potrebno dirkalnik povsem na novo pripraviti. Posadka je namreč v začetku junija na Hrvaškem doživela težjo nesrečo, v kateri jo je močno skupil njen Citroën DS3 R3T.

"Vesel sem, da nam je uspelo. Reli je žal nevaren šport in nesreče se hitro dogajajo. Žal včasih tudi težje, kot je bila najina na zadnji hitrostni preizkušnji relija Ina Delta. Z Vilijem sva imela veliko srečo, da sva jo odnesla brez praske, kar pa ni veljalo za dirkalnik. No, tega so naši mehaniki zdaj uspeli zakrpati in v Železnikih bomo šli, tako kot na vseh relijih letošnje sezone, na polno," je pred 4. Rallyjem Železniki zatrdil Grega Premrl.

Na prvih dveh relijih je posadka ekipe Unikatoy Racing upravičila pričakovanja in bila rezultatsko uspešna. Trenutno zaseda visoko drugo mesto v generalni razvrstitvi slovenskega državnega prvenstva in močno vodi v točkovanju divizije 2. V Železnikih se tokrat obeta razburljiv in nepredvidljiv reli, ki ga utegne krojiti spremenljivo vreme. Prijavljenih je  57 posadk iz Slovenije in ostalih bližnjih evropskih držav - tudi nekatere zelo kakovostne. Grega Premrl in Vili Ošlaj bosta nastopala s startno številko 9.

Pričetek rallyja bo v petek, 30. junija, s prvo kratko hitrostno preizkušnjo ob 19. uri. 2,9 km dolga hitrostna preizkušnja Dražgoše Sprint (prvič bo potekala podnevi, drugič ponoči) bo pravi magnet za vse gledalce in obiskovalce. Ostalih osem hitrostnih preizkušenj bo na sporedu v soboto. Letošnji Rally Železniki bo obsegal 10 hitrostnih preizkušenj v skupni dolžini 97 kilometrov. Celoten reli bo dolg 273 kilometrov.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov