Avto.info

Rally Nova Gorica 2017

Premrl s hitrimi in atraktivnimi vožnjami v Novi Gorici

Rally Nova Gorica 2017: Premrl s hitrimi in atraktivnimi vožnjami v Novi Gorici

Rally Nova Gorica 2017

Avtor: Foto: PR - Unikatoy Racing
Rally Nova Gorica 2017: Premrl s hitrimi in atraktivnimi vožnjami v Novi Gorici Rally Nova Gorica 2017: Premrl s hitrimi in atraktivnimi vožnjami v Novi Gorici

​Letošnji reli Nova Gorica je upravičil visoka pričakovanja slovenskih ljubiteljev relija. Res je šlo za do danes eno najbolj kakovostnih avtošportnih prireditev na naših tleh. Po tem, še bolj pa po hitrih in atraktivnih vožnjah posadke Premrl-Ošlaj, bo ostal v spominu tudi ekipi Unikatoy Racing.

Že petkov del relija je postregel z zanimivim dogajanjem in dvema vožnjama na najdaljši hitrostni preizkušnji, pa tudi s težavami za dirkalnik Citroën DS3 R3T. Grega Premrl je namreč proti koncu najdaljše HP dvakrat ostal praktično brez zavor in s tem le s težavo nadzoroval dirkalnik. To se je odrazilo v precejšnji časovni izgubi. A posadka in ostali člani ekipe niso obupali, temveč so pljunili v roke, da bi postorili vse potrebno za odločilno soboto.

To jim je v veliki meri uspelo, tako da sta Premrl in Ošlaj lahko začela prikazovati odlične vožnje. Iz "brzinca" v "brzinec" sta pridobivala mesta na razpredelnici. Vrhunec zanju je bil celo četrti čas v generalni razvrstitvi relija na hitrostni preizkušnji Banjščice. Poleg odličnih časov pa sta z atraktivnimi vožnjami tudi navduševala občinstvo, ki se je v izredno velikem številu zbralo ob hitrostnih preizkušnjah relija Nova Gorica 2017.

"Zelo sem zadovoljen, kako se je reli končal, saj so bile težave z zavorami res velike. To se je poznalo predvsem na daljših hitrostnih preizkušnjah. Danes so bili časi veliko boljši, tako da smo pridobili nekaj mest. Glede na to kako je kazalo v petek, sem z iztrženim zelo zadovoljen," je Grega Premrl na ciljni rampi razlagal uradnemu napovedovalcu Vladu Krivcu.

Končni izkupiček posadke Premrl-Ošlaj je sta 3. mesti v diviziji 2 državnega prvenstva in pokalu ERT 3 ter 5. mesto v generalni razvrstitvi državnega prvenstva. Naslednji reli državnega prvenstva Slovenije - prav tako s koeficientom 1,5 - bo Croatia Rally v zadnjem septembrskem vikendu.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov