Avto.info

Formula 1

Pri Mercedesu zaradi težav z zavorami skoraj ob zmago

Formula 1: Pri Mercedesu zaradi težav z zavorami skoraj ob zmago

Formula 1

Avtor: Foto: Daimler

Na veliki nagradi Bahrajna sta imela dirkača Mercedsa Nico Rosberg in Lewis Hamilton velike težave z zavorami, kar jih je na koncu skoraj stalo zmage. Namreč, ko je Rosberg zapeljal steze, ga je nemudoma prehitel Kimi Raikkonen, ki pa je na koncu še dohitel Lewisa Hamiltona. Če bi bilo nekaj več krogov, bi verjetno brez težav videli zmago Ferrarija.

Po dirki je Rosberg dejal: “Želel sem dohiteti Lewisa, a to je bilo nemogoče, saj sem imel preveliko težav z zavorami. Dva kora pred koncem dirke so mi skoraj povsem odpovedale in zato sem zapeljal s steze. Nekako sem dirkalnik pripeljal domov, a bilo je težko.” Tudi Hamilton je potarnal nad zavorami: “Zavore so se na koncu precej ogrele. Pred seboj sem imel kar nekaj prometa, zaradi česar ni bilo svežega zraka in zavore so postale zares vroče. Sicer pa to ni bil večji problem.”

Moto športni šef Mercedesa Toto Wolff je po dirki dejal, da so vse skozi spremljali pnevmatike in da je bila zadeva vse skozi zelo kritična. Očitno se je Ferrari precej približal Mercedesu, oziroma so slednji postali “šlampasti.”

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov