Avto.info

Renault Sport Formula One Team

Razkrit letošnji dirkalnik R.S.17

Renault Sport Formula One Team: Razkrit letošnji dirkalnik R.S.17

Renault Sport Formula One Team

Avtor: Foto: Renault
Renault Sport Formula One Team: Razkrit letošnji dirkalnik R.S.17

Renault Sport Formula One Team je danes v Londonu zbranim novinarjem in partnerjem moštva razkril svoj letošnji dirkalnik R.S.17. Na predstavitvi, na kateri so bili vidno zastopani novi partnerji in pokrovitelji moštva, vključno z BP, Castrol in MAPFRE, so razkrili tudi novo istovetnost znamke Renault Sport, ki zagotavlja močnejšo povezanost med Renault Sport Racing (dirkaška dejavnost) in Renault Sport Cars (serijski avtomobili).

Letošnji dirkalnik R.S.17 s pogonskim sklopom Renault Sport Racing R.E.17. nima prav nič skupnega z lanskim modelom R.S.16. Inženirji so se zaradi spremenjenih tehničnih predpisov naloge lotili s praznim listom papirja. Gre tudi za prvi dirkalnik, ki so ga v celoti zasnovali v obeh bazah Renault Sport Racing; v Enstonu v Veliki Britaniji in v Viry-Châtillonu v Franciji. Predstavitve so se udeležili Thierry Koskas, podpredsednik Skupine Renault za prodajo in trženje ter Jérôme Stoll in Cyril Abiteboul, predsednik oziroma generalni direktor Renault Sport Racing, seveda pa so bili navzoči tudi vodstvo in dirkači Renault Sport Formula One Team.

Dirkalnik R.S.17 sta razkrila redna dirkača Nico Hülkenberg in Jolyon Palmer. Ob tem je bilo tudi potrjeno, da bo Sergej Sirotkin tretji in rezervni dirkač moštva, Alain Prost pa posebni svetovalec Renault Sport Racing. Novi dirkalnik je bil razkrit pod geslom #RS17Launch. Ob tem so objavili tudi imena letošnjih članov Renault Sport Academy. To so Jack Aitken, Max Fewtrell, Jarno Opmeer in Sun Yue Yang, ki bodo v sezoni 2017 deležni podpore Renault Sport Racing. Jack bo tekmoval v prvenstvu GP3, Max, Jarno in Sun pa v evropskem prvenstvu formule Renault, v katerem bo letos tekmovalo rekordnih 30 dirkačev.

Jérôme Stoll, predsednik Renault Sport Racing: "R.S.17 je prvi dirkalnik, ki so ga lahko v Enstonu in Viryju skupaj snovali in razvijali že od samega začetka, in s sadovi tega sodelovanja smo zelo zadovoljni. Gre za čudovit dirkalnik. Poleg navdušenja nad samim R.S.17 se lahko veselimo tudi pridružitve BP v vlogi pomembnega novega partnerja z znamkama BP in Castrol. Naši tekmovalni cilji za leto 2017 so jasni. Hočemo narediti odločen in oprijemljiv korak naprej tako pri hitrosti kot tudi uvrstitvah. V letošnji sezoni ciljamo na peto mesto v končni razvrstitvi svetovnega prvenstva konstruktorjev."

Cyril Abiteboul, generalni direktor Renault Sport Racing: "Imamo odlično izhodišče, da v letu 2017 dosežemo korak naprej, ki si ga vsi močno želimo. R.S.17 je plod množice dolgih ur dela v obeh naših bazah, ki sta povezani v skupno moštvo, in je dirkalnik, na katerega smo lahko ponosni. Na vseh ravneh moštva imamo kakovostne kadre in veseli nas, da sta se letos Nico in Sergej pridružila Jolyonu. Pridružila se nam je tudi skupina močnih partnerjev – BP, Castrol, MAPFRE in SMP Racing – kar je rezultat najboljše zimske kampanje za pridobivanje novih partnerjev. Smo na vseh področjih najhitreje rastoče moštvo formule 1, ki se mora zdaj dokazati tudi na stezi. Naš cilj je osvajanje točk v vsaki od dirk."

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov