Avto.info

Tim Novak & Opel

Tim Novak na državno reli prvenstvo z Oplovo podporo

Tim Novak & Opel : Tim Novak na državno reli prvenstvo z Oplovo podporo

Tim Novak & Opel

Avtor: Foto: Opel Southeast Europe
Tim Novak & Opel : Tim Novak na državno reli prvenstvo z Oplovo podporo Tim Novak & Opel : Tim Novak na državno reli prvenstvo z Oplovo podporo Tim Novak & Opel : Tim Novak na državno reli prvenstvo z Oplovo podporo Tim Novak & Opel : Tim Novak na državno reli prvenstvo z Oplovo podporo Tim Novak & Opel : Tim Novak na državno reli prvenstvo z Oplovo podporo Tim Novak & Opel : Tim Novak na državno reli prvenstvo z Oplovo podporo Tim Novak & Opel : Tim Novak na državno reli prvenstvo z Oplovo podporo Tim Novak & Opel : Tim Novak na državno reli prvenstvo z Oplovo podporo Tim Novak & Opel : Tim Novak na državno reli prvenstvo z Oplovo podporo Tim Novak & Opel : Tim Novak na državno reli prvenstvo z Oplovo podporo Tim Novak & Opel : Tim Novak na državno reli prvenstvo z Oplovo podporo

Ljubljana. Tim Novak bo v sezoni 2018 znova nastopal na vseh naših relijih z močnejšim dirkalnikom Opel ADAM R2, na sovozniškem sedežu pa bo znova sedel Uroš Ocvirk. Na domača tla se vrača po dveletnem nastopanju v Nemčiji v ADAC Opel Rallye pokalu.

»Zelo sem vesel, da se z Urošem vračava v slovensko državno prvenstvo s podporo Opel Slovenija in še nekaterih drugih pokroviteljev. Ekipa torej ostaja ista, saj bo z nami še vedno kot mentor Miran Kacin z moštvom IK Sport,« pravi Tim. »Veselim se tudi vožnje R2 avta, ker vem, da bo zelo zabavno in bo pravi užitek. Verjamem, da lahko posežemo po najvišjih mestih in se borimo tudi za posamezne zmage, vendar se z rezultatom ne obremenjujem, ker vem, da je konkurenca precej bolj domača na teh trasah in to šteje veliko. Želim si fer in pravega dirkanja čez celotno sezono.«

23-letni talentirani dirkač iz Lesc dirka že šest let. Večkratni mladinski državni prvak je zadnji dve sezoni nastopil v nemškem ADAC Opel Rallye pokalu, ki velja za kalilnico mladih talentov in iz katere je prišlo že več evropskih mladinskih prvakov. V sezoni 2016 je Tim s sovoznikom Urošem Ocvirkom dosegel 5. mesto med 17 dirkači iz vse Evrope. Po dobrem rezultatu se je ekipa odločila še za eno sezono v istem pokalu, vendar z menjavo na sovozniškem sedežu, kjer je branje zapiskov prevzela Nemka Lisa Stengl. Leščan je odlično odpeljal vse dirke in sezono brez enega samega odstopa zaključil na 4. mestu izmed 24 dirkačev, na zadnji dirki 3-Städte Rallye pa sta se z Liso celo zavihtela na stopničke, saj sta dirko končala na 3. mestu. Za piko na i celotne sezone 2017 je Tim s sovoznikom Matejem Čarom v Idriji dosegel zavidljivo 4. mesto v skupni razvrstitvi v močnejšem Opel Adamu kategorije R2.

Tim se lahko tudi pohvali, da je bil leta 2014 s strani mednarodne avtomobilistične zveze FIA izbran med 12 najperspektivnejših mladih talentov iz vsega sveta v FIA Institute Academy. S tem si je zagotovil udeležbo na delavnicah, kjer je deležen vsestranskega šolanja na vseh področji motošporta in varnosti v prometu.

Borut Gazvoda, direktor podjetja Opel Slovenija, ki je pokrovitelj dirkaške ekipe Novak/Ocvirk se je na novinarski predstavitvi ekipe ozrl na tudi Oplovo dirkaško preteklost: »S ponosom lahko zatrdimo, da je Opel avtomobilska znamka, ki ima avtomobilski šport zapisan v svojih genih. Svojo športno zgodovino je začela znamka pisati že daljnega leta 1903, pred 115 leti z legendarnim  modelom “Opel Rennwagen” na dirki London-Brighton. Tudi v reliju, za mnoge, najzanimivejši avtomobilsko-športni panogi, je Opel star znanec. Mnogi ljubitelji motošporta se še spomnijo izjemne sezone leta 1982, ki jo je za volanom Opel Ascona 400 z naslovom svetovnega prvaka okronal legendarni Walter Röhrl.« Ob uvodu v letošnje državno reli prvenstvo pa je še dejal: »Oplova vozila so stalnica tudi v slovenskem reliju in v veliko veselje nam je, da lahko Opel Slovenija v sezoni 2018 podpre nastop v državnem prvenstvu mlade, a že izkušene reli posadke Tim Novak / Uroš Ocvirk, ki bosta nastopila v hitrem Opel ADAMU R2. Tim, ki se je v zadnjih sezonah uspešno dokazoval v nemškem ADAC Opel ADAM pokalu bo tako ob podpori Idrijskega IK Sporta in Mirana Kacina imel priložnost, da svoje znanje in talent predstavi tudi na slovenskih cestah. Verjamemo, da z veliko uspeha!«

Tudi Miran Kacin je prepoznal Timov talent, zato se je z ekipo IK Sporta odločil za strokovno podporo moštvu ter skrbi za pripravo in vzdrževanje tekmovalnega vozila pred in na tekmovanjih. S svojo bogato domačo in mednarodno kariero ter številnimi naslovi državnega prvaka je Miran vsekakor odličen mentor za Tima in Uroša.

Opel ob predstavitvi podpore reli ekipi na slovenskem trgu za ljubitelje motošporta hkrati predstavlja posebno različico vozila ADAM Motorsport Edition, ki je na voljo pri vseh različicah modela ADAM. Njegova vstopna različica je na voljo že za 9,690 evrov, za doplačilo 310 evrov pa kupec novega Opel ADAMA prejme Motorsport Edition paket, ki vključuje set ADAM Motorsport dizajn nalepk za polepitev vozila, ADAM Rally fan paket (kapa in majica s podpisom Tima Novaka) ter ADAM Rally trening dinamične vožnje.

Koledar dirk državnega reli prvenstva

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov