Avto.info

ADAC Opel Rallye Cup 2017

Tim Novak že tretji v nemškem pokalu!

ADAC Opel Rallye Cup 2017: Tim Novak že tretji v nemškem pokalu!

ADAC Opel Rallye Cup 2017

Avtor: Foto: Krokar PR
ADAC Opel Rallye Cup 2017: Tim Novak že tretji v nemškem pokalu! ADAC Opel Rallye Cup 2017: Tim Novak že tretji v nemškem pokalu! ADAC Opel Rallye Cup 2017: Tim Novak že tretji v nemškem pokalu!

Naš dirkač Tim Novak, njegova sovoznica Lisa Stengl, idrijska ekipa IK Sport, podjetje Opel Slovenija in seveda domači Krokar počasi napredujejo, saj so na reliju Sachsen Rallye osvojili kar peto mesto (od dvajsetih!), še lepše pa je videti, da je Novak trenutno tretji v pokalu!

Na nemškem reliju Sachsen 2017 je bilo pestro, saj je bila kljub ozkim cestam višja povprečna hitrost na trasah pravi izziv. Zato sta imela Tim in Lisa kar nekaj težav, da sta ujela hiter tempo. Toda tudi to ni bilo dovolj za zadovoljstvo s čelado na glavi.

»Na tokratnem reliju sva bila z Liso še kar dobra peta, saj sva na koncu prehitela še italijansko posadko Sartor - Ometto (ki mimogrede nastopa z isto ekipo IK Sport) zaradi podrte šikane in časovnega pribitka,« je dejal naš gorenjski adut v nemškem pokalu. Čeprav s svojo hitrostjo ni bil čisto zadovoljen, je na koncu osvojil peto mesto v skupni razvrstitvi in hkrati še tretje mesto po prvih treh letošnjih dirkah!

»Trenutno tretje mesto je lep rezultat, čeprav se zavedam, da bom moral biti hitrejši, hkrati pa tudi zanesljiv,« je dejal Novak, ki ga do konca pokala čakajo še štiri dirke – vključno z dirko za svetovno prvenstvo Rallye Deutschland!

Trenutna razvrstitev: 1. Tom Kristensson 135 točk, 2. Calvin Beatie 92, 3. Tim Novak 55, 4. Nico Knacker 54, 5. Jacob Madsen 49 …

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov