Avto.info

ADAC Opel Rallye Cup 2017

Tudi drevo ni preprečilo četrtega mesta

ADAC Opel Rallye Cup 2017: Tudi drevo ni preprečilo četrtega mesta

ADAC Opel Rallye Cup 2017

Avtor: Foto: Krokar PR

Druga letošnja dirka za nemški pokal ADAC Opel Rally Cup se je za Tima Novaka in nemško sovoznico Liso Stengl odvila odlično, saj sta na reliju Sulingen 2017 osvojila kar četrto mesto! Če vemo, da je na tem reliju nastopilo kar 25 posadk samo v omenjenem nemškem pokalu Opel Adam Cup, potem je četrto mesto naše posadke dober razlog, da so v soboto zvečer končno nazdravili odlični uvrstitvi.

»Prvi dan relija je bilo zelo naporno, saj je bilo na cesti veliko blata in presenetljivo tudi veliko makadama tam, kjer ga ne pričakuješ, a v teh razmerah se vedno dobro znajdem,« je dejal Tim Novak, ki je hkrati tudi priznal, da sta imela z Liso veliko sreče, da nista na hitrem ovinku samo podrsala drevo, saj bi lahko tam kar končala. »Če ne štejem tiste napake sva imela na začetku relija zelo dober tempo, kar je uvodno drugo mesto v pokalu tudi obetalo,« je dejal gorenjski dirkač. No, presenetila pa ga ni niti sobotna hitrostna preskušnja po stari vojaški bazi, ki je bila izrazito spolzka, saj sta kljub pazljivi vožnji (ali, kot je sam rekel vožnji 'po jaj…') tekmecem naredila nekaj sivih las.

»Potem pa sem proti koncu relija popustil, saj nikakor nisem več dobil pravega ritma, zato sem kljub četrtem mestu vseeno malce s slabim okusom končal reli, saj sva imela možnost lepe borbe za drugo mesto. Toda če bi mi pred relijem ponudili četrto mesto, bi takoj podpisal, zato sem kljub temu zadovoljen zaradi hitrih voženj in lepega rezultata,« je še dodal. Na tem reliju so prevozili 13 hitrostnih preskušenj s kar 159,3 kilometri (od tega 23 kilometrov celo povsem makadamskih), 467 kilometrov celotne trase relija pa je bil kar hud zalogaj tudi za zanesljivo pokalno tehniko, v katero verjamejo sponzorji Opel Slovenija in domače podjetje Krokar. No, za uspeh je zaslužna tudi idrijska ekipa IK Sport!

Prihodnji reli Sachsen bo že čez tri tedne, ko bo posadka Tim Novak in Lisa Stengl poskušala še izboljšati svojo trenutno četrto mesto v pokalu. 

Trenutna razvrstitev med vozniki pokala ADAC Opel Rallye Cup 2017 (po 2. dirki od 8): 1. Kristensson 85 točk, 2. Beattie 58, 3. Madsen 49, 4. Novak 37, 5. Hauswald 32, 6. Knacker 29, 7. Munster 27, 8. Hetz 17, 9. Kässer 16, 10. Dambach in Field 15, 12. Schmidt 14 …

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov