Avto.info

Formula 1

Wolff priznal da je Mercedes kršil pravila

Formula 1: Wolff priznal da je Mercedes kršil pravila

Formula 1

Avtor: Foto: Daimler

Šef moštva Toto Wolff je priznal, da je njegovo moštvo na dirki v Silverstonu poskušalo tekmece pri Williamsu ukaniti z zaigranim postankom v boksih, kar pa je v nasprotju s pravili. V 14. krogu VN Velike Britanije so se Mercedesovi mehaniki postavili na mesto za menjavo gum, toda Wolff je dejal, da je šlo le za taktiko, s katero so želeli prestrašiti moštvo Williams.

“Šlo je za taktično potezo, ki nam ni uspela,” je priznal. “Vemo, da se Williamsovim dirkalnikom gume obrabljajo hitreje, zato smo mislili, da bodo nasedli in odgovorili s svojim postankom, s čimer bi si nakopali težave.”

Pri Williamsu niso nasedli, Wolffova žena Susie, sicer razvojna dirkačica Williamsa pa je svojemu možu po zaigranem postanku poslala posmehljivo sporočilo: “Mislite, da nas lahko prelisičite, ha ha ha.”

Čeprav je šlo za navidez neškodljivo, pa čeprav nekoliko nešportno potezo, ki smo jo v preteklosti videli dokaj pogosto, pa je jasno, da je takšno ravnanje od hude nesreče na VN Nemčije leta 2013 prepovedano s pravili. Takrat je po postanku Marka Webbra pri vožnji skozi bokse z dirkalnika odletelo kolo, ki je poškodovalo snemalca, FIA pa je zaostrila pravila o prisotnosti v boksih. 23. člen športnega pravilnika formule ena od tedaj v 11 alineji pravi, da: ”sme biti osebje moštva navzoče v “pit laneu” le tik preden morajo opraviti delo na dirkalniku, nato pa se morajo takoj umakniti nazaj v garažo…”

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov