Avto.info

Tim Novak in Matej Čar

Za konec še četrto mesto Tima Novaka z Adamom R2

Tim Novak in Matej Čar: Za konec še četrto mesto Tima Novaka z Adamom R2

Tim Novak in Matej Čar

Avtor: Foto: Uroš Modlic
Tim Novak in Matej Čar: Za konec še četrto mesto Tima Novaka z Adamom R2 Tim Novak in Matej Čar: Za konec še četrto mesto Tima Novaka z Adamom R2

Čeprav se je naš talentirani 23-letni dirkač Tim Novak moral pripraviti na reli Idrija 2017 tako rekoč zadnji trenutek, pa še to z močnejšim dirkalnikom Opel Adam R2 in novim sovoznikom Matejem Čarom, mu je uspelo. Četrto mesto v skupni razvrstitvi relija in drugo mesto v diviziji II sta več, kot bi si lahko zamislili pred nastopom na idrijskih cestah, polnih jesenskega listja. 

Na reliju v našem nekdanjem kraju živega srebra je 43 posadk zapeljalo čez startno rampo, kar 15 pa jih je moralo predčasno končati reli na tej zanimivi avtomobilsko-športni prireditvi. Na srečo je imela nova posadka Tim Novak-Matej Čar z močnejšim dirkalnikom Opel Adam R2 dirkaške bogove na svoji strani (skupaj z ekipo IK Sport, seveda, ki skrbi za tehniko), zato sta se lahko veselila novih uspehov v državnem prvenstvu v reliju.

»Super zadovoljen sem z nastopom, prav tako z rezultatom. Na dirkalnik sem se lepo navadil, čeprav za spoznavanje ni bilo veliko testnih kilometrov, toda vse je potekalo – da, lahko bi rekel kot namazano,« se je smejal Novak. »Rad bi se zahvalil Mateju za odlično sovozniško delo in podjetjem Opel Slovenija, Ašer, Mireo ter drugim, ki so nam sploh omogočili nastop na tej dirki. Srčno upam, da bo uspešno sodelovanje s sponzorji potekalo tudi v prihodnji sezoni, » je še dodal.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov