Avto.info

IAA TRANSPORTATION 2022

FORD PRO PREDSTAVLJA DIGITALNE REŠITVE ZA POSPEŠEVANJE PRODUKTIVNOSTI

IAA TRANSPORTATION 2022 : FORD PRO PREDSTAVLJA DIGITALNE REŠITVE ZA POSPEŠEVANJE PRODUKTIVNOSTI

IAA TRANSPORTATION 2022

Avtor: Foto: Ford
IAA TRANSPORTATION 2022 : FORD PRO PREDSTAVLJA DIGITALNE REŠITVE ZA POSPEŠEVANJE PRODUKTIVNOSTI IAA TRANSPORTATION 2022 : FORD PRO PREDSTAVLJA DIGITALNE REŠITVE ZA POSPEŠEVANJE PRODUKTIVNOSTI IAA TRANSPORTATION 2022 : FORD PRO PREDSTAVLJA DIGITALNE REŠITVE ZA POSPEŠEVANJE PRODUKTIVNOSTI IAA TRANSPORTATION 2022 : FORD PRO PREDSTAVLJA DIGITALNE REŠITVE ZA POSPEŠEVANJE PRODUKTIVNOSTI IAA TRANSPORTATION 2022 : FORD PRO PREDSTAVLJA DIGITALNE REŠITVE ZA POSPEŠEVANJE PRODUKTIVNOSTI

Ford Pro na salonu IAA Transportation 2022 poslovnim strankam v Evropi predstavlja svoje najnovejše rešitve za povečanje časa uporabe vozila ter za izboljšanje servisiranja in produktivnosti. Rešitve Ford Pro, predstavljene na razstavnem prostoru podjetja na salonu v Hannovru v Nemčiji, obsegajo enotno platformo, ki vozila združuje s programsko opremo, polnjenjem in povezanimi storitvami ter poslovnim strankam omogoča zmanjšanje stroškov in optimizacijo učinkovitosti pri prehodu na električna vozila.

Linijo električnih vozil Ford Pro na salonu vodi povsem novi E-Transit Custom,1 ki se prvič predstavlja svetovni javnosti. Ford Pro razkriva tudi dodatne podrobnosti o naslednji generaciji palete vozil Transit Custom, vključno s priključnohibridnim (PHEV)1 in dizelskim pogonom EcoBlue,1 prve dobave vozil pa so načrtovane za sredino leta 2023. Druge pobude vodilne evropske znamke gospodarskih vozil2 za povečanje produktivnosti vključujejo napreden novi sistem za integracijo Ford Pro Upfit, ki je zasnovan tako, da omogoča pametnejše in učinkovitejše digitalne nadgradnje vozil, ter izboljšano ponudbo mobilnih storitev na ključnih trgih, med katere zagotovo sodi tudi Nemčija. Ford Pro je obenem potrdil vodilno vlogo v segmentu pickupov v Evropi, saj sta na razstavnem prostoru podjetja na ogled postavljena edinstveni terenski Ranger Raptor3 in vrhunski Ranger Wildtrak.4

“Zaradi naraščajočih stroškov so naše evropske poslovne stranke pod velikim pritiskom in potreba po rešitvah za povečanje produktivnosti še nikoli ni bila večja,” je dejal Ted Cannis, izvršni direktor Ford Pro. “Revolucionarna enotna platforma Ford Pro je zasnovana tako, da našim strankam pomaga zmanjšati stroške in racionalizirati poslovanje pri prehodu na električna vozila.”

Čisto nova različica najbolje prodajanega dostavnega vozila v Evropi
Na čelu ponudbe vozil Ford Pro v Hannovru je povsem električni E-Transit Custom. Z baterijsko tehnologijo naslednje generacije, ki omogoča ciljni doseg 380 km in možnost hitrega polnjenja s 125 kW,5 dostavnik zagotavlja zelo konkurenčno zmogljivost za širok spekter potreb strank. Kot del najobsežnejše palete modela Transit Custom doslej lahko stranke izberejo tudi povsem novo priključno hibridno različico za uporabo, ki zahteva dodatno prilagodljivost, možnost vožnje na izključno električni pogon za delo v mestnem središču ter bencinsko moč za daljša potovanja po avtocesti. Novi pogonski sklop je podoben tistemu, ki ga uporablja Ford Kuga Plug-In Hybrid6 – najbolje prodajani PHEV leta 2021 v Evropi – in 2,5-litrski bencinski motor z Atkinsonovim ciklom združuje z baterijo z (uporabno) kapaciteto 11,8 kWh, ki zagotavlja ciljni čisto električni doseg do 57 km (po EAER)1 ter 2,3 kW moči za orodje in opremo na delovišču prek sistema ProPower Onboard.

Kupci lahko Transita Custom izberejo tudi z najnovejšo generacijo dizelskih motorjev Ford EcoBlue z močjo 110 KM, 136 KM, 150 KM ali 170 KM.1 Šeststopenjski ročni menjalnik je za doplačilo na voljo z mehanskim diferencialom z omejenim zdrsom, ki zagotavlja boljši oprijem. Poleg tega je v ponudbi tudi izjemno učinkovit osemstopenjski samodejni menjalnik, ki ponuja največjo vlečno zmogljivost 2500 kg7 in je – prvič s Transitom Custom – na voljo v kombinaciji z novim sistemom pogona na vsa kolesa. Novi Transit Custom je ‘od temeljev’ naprej zasnovan za zagotavljanje izjemne zmogljivosti in nosilnosti, ter tako kot povsem električni E-Transit Custom ponuja široko paleto novih uporabniških izkušenj za povečanje produktivnosti, kot je možnost mobilne pisarne z inovativnim volanom z nastavljivim naklonom.

Med ključnimi značilnostmi in izvedbami so:
- popolnoma nova arhitektura vozila z nižjim tovornim dnom, skupno višino pod 2 m in neodvisnim zadnjim vzmetenjem;
- štiri različice velikosti – dolžina L1 ali L2, višina strehe H1 ali H2;
- karoserijske izvedbe furgon, furgon s podaljšano kabino in kombi, predelna stena v obliki črke L;
- serijska oprema vključuje modem 5G in sistem SYNC 4 s 13-palčnim zaslonom na dotik;8
- stopnje opreme Base, Trend, Limited, Active, Trail in Sport.

Kot kombi sta prvič na voljo tudi odlično opremljeni različici Limited in Trail, ki ju odlikujeta bistveno izboljšana prefinjenostjo in udobje za potnike. Vsa vozila Transit Custom naslednje generacije so popolnoma integrirana s platformo programske opreme in povezanih storitev Ford Pro, vključno s celovitimi rešitvami za polnjenje, orodji za upravljanje Ford Pro Telematics9 in aplikacijo FordPass Pro10 ter povezanim sistemom za zagotavljanje razpoložljivosti FORDLiive.

“Naš povsem novi E-Transit Custom bo pomagal več majhnim podjetjem kot kdaj koli prej pri prehodu na povsem električni pogon. Podjetjem, ki še niso pripravljena ali sposobna preiti povsem na elektriko, pa bosta k povečanju produktivnosti pomagali novi različici Transit Custom Plug-In Hybrid in EcoBlue ob podpori povsem nove arhitekture in ekosistema inteligentnih in povezanih rešitev Ford Pro,” je povedal Hans Schep, generalni direktor Ford Pro Europe.

Nove Transite Custom bo izdeloval Ford Otosan v najsodobnejši novi tovarni v Turčiji. Transite Custom s pogonskim sklopom EcoBlue bodo kupcem začeli dobavljati sredi leta 2023, dodatne različice pa bodo na voljo pozneje v tem letu.

Sistem za integracijo Ford Pro Upfit poenostavi digitalne nadgradnje
Polovico vseh Transitov, ki jih prodajo v Evropi, predelajo na en ali drugi način, številne od teh sprememb pa zahtevajo integracijo z električnim sistemom vozila – vključno z dodajanjem upravljalnih elementov in zaslonov – kar je lahko za predelovalce zelo težko in zamudno. Za poenostavitev tega postopka je Ford Pro razvil sistem za integracijo Upfit Integration System, prvo digitalno rešitev na trgu, ki jo v Evropi predstavlja s povsem novim Transitom Custom. Novi sistem ima vmesniški modul, ki omogoča nemoteno povezavo z električnim sistemom vozila, poleg tega pa omogoča upravljanje predelav prek 13-palčnega zaslona na dotik v sklopu sistema SYNC 48 in ne prek dodatno privitega sklopa stikal. To omogoča hitrejšo in učinkovitejšo dobavo predelav ter obenem večjo zanesljivost in varnost, saj predelovalcem ni treba spreminjati prostora v kabini ali se ‘vtikati’ v tovarniško napeljavo, da bi namestili krmilnike.

Stranke lahko nastavijo logiko delovanja predelav, na primer preprečitev spuščanja klančine za invalidske vozičke, če se vozilo ne ustavi in ni izbran parkirni ali nevtralni položaj z aktivirano ročno zavoro. Poleg prikaza delovanja predelave na zaslonu SYNC se bodo digitalne nadgradnje lahko povezale tudi s programskimi paketi Ford Pro za daljinski nadzor s strani upravljavcev voznih parkov – na primer za spremljanje temperature v hladilnih vozilih, ki prevažajo farmacevtske izdelke ali hrano in pijačo, kjer je neprekinjeno hlajenje bistvenega pomena. Podjetjem in predelovalcem je pri optimizaciji digitalnih predelav na voljo dodatna tehnična podpora strokovnjakov iz skupine za digitalne rešitve v okviru posebnih vozil Ford Pro.

Mobilni servis Ford Pro izboljša čas razpoložljivosti in delovanja
Ford Pro je danes napovedal tudi razširitev ponudbe mobilnega servisa na ključnih trgih, kamor sodi tudi Nemčija. Mobilni servis s posebej predelanimi kombiji, ki v skladišča in na dovozne poti strank pripeljejo zmogljivost Transit Centra, že opravlja 70 odstotkov rednih vzdrževalnih del velikega britanskega voznega parka – ta delež naj bi se pri povsem električnih vozilih E‑Transit in E‑Transit Custom povečal na 90 odstotkov – ter tako podjetjem prihrani stroške in čas izpada zaradi obiskov servisnih delavnic. Širitev mobilnega servisa Ford Pro v Nemčiji sledi uspešnemu preizkusu, ki se je začel leta 2021 s petimi mobilnimi servisnimi kombiji, ti pa so delovali v izbranih mestih po vsej državi. Mobilni servis Ford Pro se zdaj širi na 49 vozil, s čimer je ponudba za izboljšanje obratovalnega časa na voljo strankam voznih parkov v večjih nemških mestih. Do konca leta 2022 bo mobilni servis Ford Pro v Nemčiji upravljal 88 mobilnih servisnih vozil po vsej državi.

V Veliki Britaniji, kjer so storitev prvič uvedli, vozni park s 115 vozili pokriva 90 odstotkov države in bo letos opravil več kot 75.000 servisnih pregledov in popravil. Mobilni servis je le ena od rešitev, ki jih ponuja ekosistem Ford Pro, da bi podjetjem pomagal pospešiti produktivnost in optimizirati stroške lastništva gospodarskih vozil. Sistem FORDLiive za povečanje razpoložljivosti s povezanimi storitvami pomaga strankam pri učinkovitejšem upravljanju voznih parkov, saj izkorišča povezljivost, ki jo ponuja modem FordPass Connect prek programskega paketa Ford Pro. Projekcije kažejo, da lahko FORDLiive skrajša izpade za do 60 odstotkov.11 Sistem je letos že omogočil 145.000 dni dodatne razpoložljivosti vozil, kar je bilo za stranke vredno približno 73 milijonov evrov.                                                                                                               

1 Uradno homologirani doseg bo objavljen pred začetkom prodaje.
2 Avstrija, Belgija, Češka, Danska, Finska, Francija, Grčija, Irska, Italija, Madžarska, Nemčija, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugalska, Romunija, Španija, Švedska, Švica, Turčija in Velika Britanija.
3 Ford Ranger Raptor s 3,0-litrskim biturbo bencinskim motorjem EcoBoost V6 z 288 KM: homologirani izpusti CO2 315 g/km, poraba goriva 13,8 l/100 km po WLTP.
4 Ford Ranger Wildtrak je na voljo z 2,0-litrskim dizelskim motorjem EcoBlue s 170 KM, 2,0-litrskim dizelskim biturbo motorjem EcoBlues z 205 KM in 3,0-litrskim dizelskim motorjem V6 z 240 KM, ki delujejo s homologiranimi izpusti CO2 215–262 g/km in porabo goriva 8,2–10,0 l/100 km po WLTP.
5 Čas polnjenja temelji na računalniških simulacijah proizvajalca. Stopnja polnjenja se zmanjšuje, ko je baterija skoraj povsem napolnjena. Glede na čase polnjenja v konicah in stanje napolnjenosti baterije se lahko individualni rezultati razlikujejo. 
6 Ford Kuga Plug-In Hybrid: homologirani izpusti CO2 21–30 g/km po WLTP, homologirana poraba goriva 0,9–1,3 l/100 km po WLTP. Navedena poraba goriva/energije, izpusti CO2 in doseg z električnim pogonom po WLTP so določeni v skladu s tehničnimi zahtevami in specifikacijami zadnje različice Evropskih uredb (EC) 715/2007 in (EU) 2017/1151. Uporabljeni standardni preskusni postopki omogočajo primerjavo med različnimi tipi vozil in različnimi proizvajalci.
7 Največja masa pri vleki je odvisna od tovora, konfiguracije vozila, dodatne opreme in števila potnikov.
8 Ne dopustite motenj med vožnjo! Če je le možno, uporabite glasovno upravljanje in med vožnjo ne uporabljajte ročnih naprav.Ko je izbrana prestava za vožnjo, so lahko nekatere možnosti blokirane. Nekatere funkcije niso združljive z vsemi telefoni.
9 Sistem Ford Pro Telematics je na voljo brezplačno eno leto od datuma začetka garancije, nato pa na podlagi naročnine, če se strinjate s pogoji in določili Fordove pametne mobilnosti, in zagotavlja obsežen nabor funkcij, ki poleg stanja vozila vključujejo lokacijo in prikaz na zemljevidu, vedenje med vožnjo, porabo goriva/energije, možnost uporabe vozil različnih proizvajalcev in spremljevalno aplikacijo za voznike, ki omogoča povezavo z upravitelji voznih parkov. Stranke voznega parka se lahko za informacije o teh Fordovih telematskih izdelkih obrnejo na center za upravljanje programske opreme Ford Pro na naslovu softwaresolutions@fordpro.com. Razpoložljivost podatkov je odvisna od podatkovne povezljivosti in dostopa do podatkov o vozilu.
10 Aplikacija FordPass, združljiva z izbranimi sistemi pametnih telefonov, je na voljo prek prenosa. Ponudnik mobilnega omrežja lahko zaračuna pošiljanje sporočil in prenos podatkov v skladu s tarifo.
11 Ocenjeno letno zmanjšanje temelji na (1) strankinem takojšnjem odzivu na opozorila glede stanja vozila v aplikaciji FordPass Pro/Fordovi telematiki (kar pomaga pri izogibanju klicem pomoči na cesti) in (2) pričakovanem prihranjenem času z uporabo Fordovih Transitovih centrov za vzdrževanje in popravila (vključno z ekspresnimi servisi). Dejansko zmanjšanje je lahko odvisno od individualnih okoliščin (npr. sloga vožnje in uporabe vozila).

Download

Send to Kindle
|

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.