Avto.info

Ford S-max in galaxy

Svež nov videz za leto 2010

Ford S-max in galaxy: Svež nov videz za leto 2010

Ford S-max in galaxy

Avtor: Foto: Ford
Ford S-max in galaxy: Svež nov videz za leto 2010 Ford S-max in galaxy: Svež nov videz za leto 2010 Ford S-max in galaxy: Svež nov videz za leto 2010 Ford S-max in galaxy: Svež nov videz za leto 2010 Ford S-max in galaxy: Svež nov videz za leto 2010 Ford S-max in galaxy: Svež nov videz za leto 2010 Ford S-max in galaxy: Svež nov videz za leto 2010 Ford S-max in galaxy: Svež nov videz za leto 2010 Ford S-max in galaxy: Svež nov videz za leto 2010

Novi S-MAX in Galaxy vnašata svežino v Fordovo paleto modelov. S svežim dizajnom in najnovejšo različico evolucije oblikovnih potez Fordovega kinetičnega dizajna bosta predstavila nove materiale v notranjosti in nove funkcije, vrsto učinkovitejših pogonskih sklopov in paleto tehnologij, ki vozniku zagotavljajo večjo varnost in udobje.

Novi modeli, predstavljeni v Ženevi, so so bili premierno predstavljeni že na najpomembnejšem industrijskem dogodku v Bruslju.

• Fordova modela S-MAX in Galaxy sta dobila svež nov videz za leto 2010, vrsto novih pogonskih sklopov ter tehnologije za udobje in varnost.
• Nova modela napovedujeta leto tehnoloških inovacij.
• Nov dizajn in funkcije poudarjajo individualen značaj obeh modelov.
• Natančna končna izdelava in pestra paleta tehnologij s svojo zasnovo presegata pričakovanja uporabnikov.
• Med naprednimi tehnologijami za povečanje varnosti in udobja voznika in sopotnikov je tudi nov sistem informacij o mrtvih kotih (Blind Spot Information System) in vrhunski zvočni sistem.
• S-MAX in Galaxy med prvimi predstavljata nadvse učinkoviti Fordov štirivaljni napredni bencinski motor z neposrednim vbrizgavanjem in turbopolnilnikom EcoBoost, 2,0-litrski dizelski motor Duratorq TDCi z emisijskim standardom Euro V ter dodatno novo različico s 163 KM.
• Fordov 2,0-litrski motor SCTi EcoBoost združuje značaj 'zabavne vožnje' z majhno porabo goriva in zmanjšanjem emisij CO2.
• Ponudbo je dopolnil tudi najsodobnejši Fordov menjalnik PowerShift: standardno z 2,0-litrskim motorjem EcoBoost, za doplačilo z 2,0-litrskim motorjem Duratorq TDCi s 140 in 163 KM.
• Nova modela Galaxy in S-MAX bodo izdelovali v Fordovi tovarni v belgijskem Genku, kjer izdelujejo tudi Mondea.

Modela S-MAX in Galaxy za leto 2010 odpirata živahno leto predstavitev novih izdelkov Forda Evropa, pomembna pa je tudi napoved prihoda vrste novih in inovativnih tehnologij ter opreme, ki bodo ob uvedbi v tem letu spremenili uveljavljeno dojemanje, kako se počutita voznik in sopotnik v Fordovem avtomobilu.

"Obema modeloma smo zagotovili svež nov videz in vrhunsko privlačnost, a glavne spremembe se skrivajo pod površjem," je povedal John Fleming, predsednik in izvršni direktor Forda Evropa. "S-MAX in Galaxy sta prva modela evropskega Forda, ki bosta na voljo z motorjem iz naše globalne družine bencinskih motorjev z neposrednim vbrizgavanjem in s turbopolnilnikom EcoBoost, ki kljub manjši gibni prostornini zagotavlja več moči in zmogljivosti ob osupljivi varčnosti in nizkih emisijah CO2. In to je le začetek zgodbe o modelih S-MAX in Galaxy za leto 2010."

To bosta prva modela, ki bosta na voljo s povsem novim, izjemno učinkovitim Fordovim 2,0-litrskim bencinskim motorjem EcoBoost. Z močjo 203 KM (149 kW) bo delal družbo znatno izboljšanemu dizelskemu 2,0-litrskemu motorju Duratorq TDCi z močjo 140 KM (103 kW) in novi različici motorja s 163 KM (120 kW). Poleg tega bo v večjih Fordovih modelih prvič na voljo uglajen in lahkoten Fordov sistem menjalnika z dvojno mokro sklopko PowerShift, ki bo kot del standardne opreme dopolnjeval bencinski motor EcoBoost, z obema dizelskima motorjema Duratorq pa bo na voljo za doplačilo.

V novih različicah modelov S-MAX in Galaxy bo premierno predstavljena vrsta inovativnih pripomočkov za varnost in priročnost, vključno s sistemom informacij o mrtvih kotih (Blind Spot Information System) in novo električno varnostno ključavnico zadnjih vrat za zaščito otrok.

Še bolj prepoznavna zunanjost
S prenovljenima modeloma S-MAX in Galaxy je Fordovi oblikovalski ekipi uspelo doseči znatne spremembe, ki poudarjajo individualno in izrazito kinetično oblikovanje.

S-MAX se je kmalu po začetku prodaje v letu 2006 uveljavil kot avto, ki mu ni para – športen, izjemno kakovosten in odlično opremljen model z vsemi prednostmi praktičnega vozila za prevoz potnikov, a brez žrtvovanja sloga ali užitka pri vožnji.

Novi model ohranja to tradicijo in je domišljeno posodobljen s spremembami zunanjih podrobnosti, vključno z izrazito izklesanim pokrovom motornega prostora in povsem novo sprednjo masko, ki jo poudarja smel videz bleščeče črnega spodnjega trapezoidnega dela.

Tako dobi S-MAX značilno novo držo na cesti in odločen videz dodatno poudari nižji odbijač, v katerega so pri višjih različicah opreme vgrajene sodobne dnevne luči s tehnologijo LED (za doplačilo pri opremi Trend).

S strani je S-MAX v hipu prepoznaven in zdaj še bolj izstopa s profilom oken, ki so v celoti obdana s kromiranimi letvami, kar poudari elegantne in športne poteze vozila.

Preoblikovan je tudi zadnji del, ki ima zdaj bolj dinamičen profil vrat prtljažnika, nižji odbijač in nove zadnje luči s tehnologijo LED, ki so razširjene globoko na zadnji del bokov vozila, kar ustvari še bolj športen videz. Za dodaten poudarek vrhunskega videza in še večjo prepoznavnost poskrbi vodoravna polirana kromirana letev med zadnjimi lučmi LED, v katero je vtisnjen značilen logotip S-MAX.

Tudi novi Galaxy ima preoblikovan sprednji del, ki poudari občutek 'prvorazrednega potovanja', in s številnimi drugimi detajlnimi spremembami izraža izjemno pomembnost Fordovega razkošnega vozila za prevoz sedmih oseb.

Nov, izraziteje oblikovan pokrov motornega prostora dopolnjuje novo oblikovanje Galaxyjeve sprednje maske, ki vključuje smel trapezoidni spodnji del s prefinjenimi kromiranimi letvami, in meglenki z novo obliko – vsi ti elementi poudarjajo vpliv Fordovega 'kinetičnega dizajna'. Različici Ghia in Titanium se dodatno razlikujeta še s kromiranimi letvami v zgornjem delu maske.

V streho so vgrajeni srebrni strešni nosilci za namestitev prtljažnika, na zadnjem delu pa so značilne nove luči s tehnologijo LED in spodnji del odbijača v barvi vozila del standardne opreme. Različici Ghia in Titanium imata kromirane vstavke tudi v bočnih oblogah in kljukah.

Še bolj razkošna notranjost
Tako kot pri spremembah zunanjosti sta tudi v notranjosti obeh modelov ključni resnična pozornost do detajlov in izjemno kakovostna izdelava. Skrbno usklajene nove barve in izbira materialov ustvarjajo občutek razkošja in dinamičnosti ter zagotavljajo možnost prilagajanja individualnosti posameznega modela v skladu z okusom in zahtevami uporabnika.

Pri obeh vozilih je sistem ploskega zlaganja sedežev Ford FoldFlatSystem del standardne opreme za sedeže v drugi in, če so vgrajeni, tudi v tretji vrsti.

S-MAX z višjo stopnjo opreme je dobil novo večfunkcijsko stropno konzolo s prostornimi predali, držalom za sončna očala in ogledalom za nadzor otrok ter novo enodelno panoramsko streho, ki jo je mogoče s pomočjo elektrike zastreti s senčniki. Prvič imajo različice modela S-MAX z višjo stopnjo opreme in s panoramsko streho nov sistem osvetlitve notranjosti z diodami LED.

Ljubitelji glasbe bodo uživali v možnosti izbire vrhunskega zvočnega sistema, s katerim sta lahko opremljena Galaxy in S-MAX. Osnova sistema je osemkanalni ojačevalnik s skupno izhodno močjo 265 vatov, za predvajanje pa skrbi nadgrajen sistem zvočnikov z dodatnimi zvočniki za srednji kanal v sredini armaturne plošče in velikim basovskim zvočnikom (sub-wooferjem), ki je vgrajen za levim sprednjim sedežem.

Natovarjanje prtljažnika olajša osvetlitev, vgrajena v notranjo oblogo dvižnih vrat, ki zasveti ob odpiranju.

Nove barve notranjosti, grafični elementi in materiali v vseh različicah so izbrani tako, da ustvarijo vrhunski občutek ter zagotavljajo individualni značaj vsakega modela.

Moč in varčnost: EcoBoost SCTi, Duratorq TDCi in PowerShift
Fordova prenovljena modela S-MAX in Galaxy omogočata bogato izbiro najsodobnejših Fordovih tehnologij pogonskih sklopov, ki nudijo izjemno kombinacijo manjše porabe in nižjih emisij, ne da bi se bilo potrebno odpovedati priznanemu Fordovemu užitku v vožnji.

To sta prvi vozili, s katerima je na voljo povsem nov 2,0-litrski motor Ford EcoBoost SCTi, ki napoveduje novo dobo v Fordovem razvoju bencinskih motorjev. Odlikujejo ga lahka konstrukcija iz aluminija, sistem visokotlačnega neposrednega vbrizgavanja zadnje generacije, turbopolnilnik z nizko vztrajnostjo in dvojno neodvisno variabilno krmiljenje ventilov. 2,0-litrski motor EcoBoost SCTi ima napreden sistem zgorevanja, ki med bencinske motorje s tem razponom moči prinaša novo raven zmogljivosti in varčne porabe goriva.

Največja moč 2,0-litrskega motorja EcoBoost SCTi znaša 203 KM (149 kW) pri 6.000 vrtljajih v minuti, kombiniran največji navor 300 Nm pa je na voljo v širokem razponu 1.750–4.500 vrtljajev v minuti. S tem novim pogonskim sklopom S-MAX pospeši od 0 do 100 km/h v 8,5 sekunde (Galaxy 8,8 sekunde) in doseže najvišjo hitrost 221 km/h (Galaxy 217 km/h).

A celo s to odzivno zmogljivostjo doseže novi motor znatno boljše rezultate pri porabi goriva in emisijah CO2. V primerjavi s prejšnjim pogonskim sklopom z 2,3-litrskim motorjem z močjo 161 KM in avtomatskim menjalnikom so emisije CO2 zmanjšane za 19 odstotkov in znašajo 189 g/km, čeprav je moč novega 2,0-litrskega motorja SCTi večja za več kot 25 odstotkov. Kombinirana poraba goriva znaša samo 8,1 l/100 km, poraba pri vožnjah izven mestnega prometa pa doseže 6,4 l/100 km.

Obenem sta novi S-MAX in Galaxy na voljo s povečano ponudbo Fordovih dizelskih motorjev. Nadgrajena družina Fordovih 2,0-litrskih motorjev Duratorq TDCi izpolnjuje zahteve emisijskega standarda Euro V in je prvič na voljo s tremi močmi – 115, 140 in 163 KM (85, 103 in 120 kW).

Novi motorji Duratorq TDCi so zasnovani za delovanje s prefinjeno zmogljivostjo in nizkimi stroški lastništva, odlikujejo pa jih tudi osupljivo varčna poraba goriva in nizke emisije CO2. S porabo 5,7 l/100 km in povprečnimi emisijami CO2 152 g/km novi S-MAX in Galaxy s šeststopenjskim ročnim menjalnikom dokazujeta, da je mogoče navdušujoče zabavno vožnjo in zmogljivost združiti z izjemno učinkovitostjo.

Učinkovit menjalnik z uglajenim prestavljanjem z dvojno mokro sklopko Ford PowerShift odlično dopolnjuje oba nova bencinska motorja z neposrednim vbrizgavanjem in dizelske motorje s skupnim vodom. Standardno je vgrajen pri novem motorju EcoBoost SCTi, za doplačilo pa je na voljo tudi pri različicah 2,0-litrskega motorja Duratorq TDCi z močjo 140 in 163 KM (103 in 120 kW).

Nove možnosti za večjo varnost in udobje
Novi S-MAX in Galaxy sta bila že od začetka zasnovana in razvita za vrhunsko izkušnjo potovanja in to dosegata s posodobitvijo in razširitvijo že doslej obsežnega seznama opreme z novimi možnostmi za še večjo varnost in udobje.

Jörg Beyer, direktor linije velikih in razkošnih vozil pri Fordu Evropa, je povedal: "Število novih mejnikov, ki smo jih na področju oblikovanja vozila, tehnologij pogonskih sklopov in opreme pri Fordu dosegli s prenovljenima modeloma S-MAX in Galaxy, je tako veliko, da bi brez težav pomislili, da gre za povsem novi vozili. Paradna konja evropskega Forda si zaslužita takšno ravnanje – in prepričani smo, da bodo to zagotovo cenile tudi naše stranke."

Novi S-MAX in Galaxy sta prva modela Forda Evropa, ki bosta opremljena z novim sistemom informacij o mrtvih kotih. Ta funkcija, ki temelji na radarju, voznika vzpodbuja k vestnemu preverjanju prometa s pogledom čez ramo, saj ga sistem opozori na vozila v območju mrtvega kota. Z novim nastavljivim omejevalnikom hitrosti (ASLD) lahko voznik nastavi določeno hitrostno omejitev in sistem mu pomaga, da je nenamerno ne prekorači – še ena od novosti Forda Evropa.

Z izkoriščanjem zmogljivosti električnega sistema z vodilom omrežja krmilnikov (CAN) v novih modelih S-MAX in Galaxy Ford uvaja sistem električne varnostne ključavnice zadnjih vrat za zaščito otrok, ki je na voljo za doplačilo. Tako lahko voznik s stikalom za izklop električnega pomika stekel v zadnjih vratih aktivira tudi varnostno zaporo zadnjih vrat.

Bolje opremljene različice prenovljenega modela S-MAX v polni meri uporabljajo tehnologijo osvetlitve z diodami LED: standardno so opremljene z dnevnimi lučmi LED (za doplačilo pri opremi Trend) in z osvetlitvijo notranjosti LED. Ta osvetlitev je na voljo tudi v vseh različicah, opremljenih s panoramsko streho. S-MAX in Galaxy v različicah z bogatejšo opremo z zmogljivo osvetlitvijo v spodnjih notranjih kotih zadnjih dvižnih vrat olajšata natovarjanje in raztovarjanje prtljažnika, vse različice obeh modelov pa so standardno opremljene z zadnjimi lučmi s tehnologijo LED.

Naslednja možnost, ki prispeva k udobju potovanja v 'prvem razredu', je vrhunski zvočni sistem, ki ga je mogoče naročiti z novim S-MAX-om in Galaxyjem z boljšim navigacijskim sistemom ali zvočnim sistemom Sony. Za doplačilo je na voljo tudi digitalni radio DAB.

Udobje potnikov je bilo na prvem mestu tudi pri izboljšavah zmogljivosti sistema klimatske naprave v obeh vozilih, ki sta zdaj za še bolj prefinjen nadzor klime v vozilu opremljeni s tipalom temperature prezračevanja in vlažnosti v okrovu volanskega droga.

Nekatere tehnologije, ki so že postale zaščitni znak drugih Fordovih modelov, so zdaj prvič na voljo tudi z modeloma S-MAX in Galaxy. Med njimi so kamera za prikaz območja za vozilom, Fordov sistem za uporabo vozila brez ključa in sistem za točenje goriva brez pokrovčka Ford EasyFuel, ki je osvojil že veliko nagrad.

Dovršena in prilagodljiva izdelava
Tako kot pri prejšnjih modelih si tudi nova S-MAX in Galaxy proizvodno linijo v obratu Forda Evropa v belgijskem Genku delita z Mondeom. Izjemno dovršen, prilagodljiv in varčen postopek izdelave Fordu omogoča prilagoditev zaporedja in proizvodne količine za različna vozila v paleti velikih in razkošnih modelov, zato se lahko hitro odziva na spremembe v povpraševanju kupcev.

Tovarno v Genku so odprli leta 1964 in v tem času so v njej izdelali že več kot 12 milijonov vozil. Belgijski obrat je ena najsodobnejših avtomobilskih tovarn v Evropi in predstavlja temeljni kamen strategije izdelave Forda Evropa. Trenutno je v tem obratu zaposlenih približno 5.000 delavcev.

Pionirsko uvajanje novih tehnologij
"S-MAX in Galaxy sta bila prvi Fordovi vozili z oblikovnimi tematskimi elementi našega 'kinetičnega dizajna'," je dodal John Fleming, "Še pomembnejše pa je dejstvo, da sta začela spreminjati mišljenje številnih ljudi o znamki Ford."

"Ta modela predstavljata ob Mondeu vrh Fordove ponudbe v Evropi, zato je pomembno, da uvajata nove in inovativne tehnologije, ki bodo zaznamovale Fordov smeli koledar predstavitev izdelkov v letu 2010," je zaključil John Fleming.


* Navedeni podatki o porabi temeljijo na smernici EU za ugotavljanje porabe goriva EU 80/1268/EEC in se lahko zato razlikujejo od rezultatov merjenja porabe v različnih voznih ciklusih drugod po svetu. 

Send to Kindle
|

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.