Avto.info

MWC 2016 v Barceloni

Ford predstavlja številne novosti na salonu zabavne elektronike

MWC 2016 v Barceloni: Ford predstavlja številne novosti na salonu zabavne elektronike

MWC 2016 v Barceloni

Avtor: Foto: Ford
MWC 2016 v Barceloni: Ford predstavlja številne novosti na salonu zabavne elektronike MWC 2016 v Barceloni: Ford predstavlja številne novosti na salonu zabavne elektronike MWC 2016 v Barceloni: Ford predstavlja številne novosti na salonu zabavne elektronike MWC 2016 v Barceloni: Ford predstavlja številne novosti na salonu zabavne elektronike MWC 2016 v Barceloni: Ford predstavlja številne novosti na salonu zabavne elektronike MWC 2016 v Barceloni: Ford predstavlja številne novosti na salonu zabavne elektronike MWC 2016 v Barceloni: Ford predstavlja številne novosti na salonu zabavne elektronike MWC 2016 v Barceloni: Ford predstavlja številne novosti na salonu zabavne elektronike MWC 2016 v Barceloni: Ford predstavlja številne novosti na salonu zabavne elektronike MWC 2016 v Barceloni: Ford predstavlja številne novosti na salonu zabavne elektronike MWC 2016 v Barceloni: Ford predstavlja številne novosti na salonu zabavne elektronike MWC 2016 v Barceloni: Ford predstavlja številne novosti na salonu zabavne elektronike MWC 2016 v Barceloni: Ford predstavlja številne novosti na salonu zabavne elektronike MWC 2016 v Barceloni: Ford predstavlja številne novosti na salonu zabavne elektronike

Ford na salonu zabavne elektronike MWC 2016 v Barceloni predstavlja nove smernice programa Ford Smart Mobility. Hkrati predstavljamo novo Ford Kugo in najavljamo prihod novega sistema SYNC3. Družba Ford Motor Company v Evropi v ponudbo opreme uvaja novi sistem za komunikacije in razvedrilo SYNC 3, ki voznikom omogoča upravljanje povezanih pametnih telefonov, zvočnega in navigacijskega sistema ter funkcij klimatske naprave s še bolj pogovornimi glasovnimi ukazi.

SYNC 3 vključuje preoblikovani 8-palčni zaslon na dotik in deluje hitreje. S preprostim pritiskom na gumb in izgovorjenim ukazom “potrebujem kavo”, “potrebujem gorivo” ali “potrebujem parkirišče” bo lahko voznik sistemu naročil, da poišče kavarne, bencinske črpalke ali parkirišča v okolici, prav tako preprosto pa bo iskanje železniških postaj, letališč in hotelov. Sistem bo nato voznika s pomočjo navigacije vodil do izbranega cilja.

Delovanje sistema bodo prvič prikazali na Svetovnem kongresu mobilnosti v Barceloni, vgrajen pa bo v novo Kugo, ki jo Ford prav tako predstavlja na tem dogodku. Ford je napovedal nove aplikacije za sistem, ki jih bo mogoče glasovno upravljati s funkcijo SYNC AppLink, voznikom pa bodo omogočale zaslužek s prevozom pošiljk, snemanje in izmenjavo zvočnih posnetkov ter preverjanje vremena.SYNC 3 bo v Evropi na voljo poleti z modeli Mondeo, S-MAX in Galaxy.

“Če zahrepenite po jutranjem kapučinu na poti v službo ali si želite pokriti vsaj del stroškov poti s prevozom pošiljke, prinaša SYNC 3 inovativne načine za povezave med vožnjo,” je povedal Christof Kellerwessel, glavni inženir skupine za elektronske in električne sisteme pri Fordu Evropa. “SYNC 3 je z intuitivnim zaslonom na dotik zasnovan kot dopolnitev sodobnih pametnih telefonov, ‘razume’ pogovorni jezik, je hitrejši in nudi preglednejši grafični vmesnik.”

Nova definicija povezav
Ford SYNC voznikom 15 milijonov vozil po vsem svetu že omogoča glasovno upravljanje temeljnih funkcij v vozilu. V razvoj sistema SYNC 3 je Ford vključil več kot 22.000 komentarjev in ugotovitev, pridobljenih na raziskovalnih klinikah in v raziskavah, s katerimi so želeli zagotoviti, da bo nova različica najbolj na uporabnika osredotočen sistem doslej. Uporabniška izkušnja je poenostavljena, saj so najpogosteje uporabljane možnosti – navigacija, avdio in telefon – takoj na dosegu prstov, sistem pa je izboljšan tudi s povečano procesorsko močjo obdelave podatkov in zmanjšanjem števila potrebnih korakov za posamezen ukaz.

Ford je dodal še pet jezikov* in še več lokaliziranih različic pomoči v sili, ki je na voljo brez naročnine. V primeru nezgode s sproženjem varnostnih blazin ali z izklopom dovoda goriva pomoč v sili uporabi prek Bluetootha seznanjen in povezan mobilni telefon, da potnikom pomaga neposredno poklicati reševalno službo v ustreznem jeziku glede na trenutno regijo. Pomoč v sili enotam prve pomoči sporoči lokacijo vozila, da lahko pošljejo ustrezna reševalna vozila na kraj nezgode.

Od letošnjega leta bodo imeli lastniki vozil, opremljenih s sistemom SYNC 3, še več možnosti za dostop do svojih pametnih telefonov v vozilu:
- Uporabniki iPhonea lahko aktivirajo Apple CarPlay,ki je bolj enostaven, varen način za uporabo iPhona v vozilu. Le-ta omogoča klice, dostop do glasbenih datotek, pošiljanje in prejemanje sporočil, prav tako so podatki o prometu ves čas osveženi, voznik pa osredotočen na cesto in vožnjo. Sistem je združljiv s funkcijo Siri Eyes‑free za iPhone, posodobitve programske opreme so na voljo prek povezave Wi-Fi.
- Uporabniki Androida™ lahko aktivirajo Android Auto™, ki omogoča aplikacije in storitve, ki jih vozniki že poznajo in uporabljajo. Le-te so enostavno dostopne, bolj varne, enostavne vključno z Google Search, Google Maps in Google Play sistemi.

Ko uporabnik v sistem vnese podatke za povezavo z domačim omrežjem Wi-Fi, ki je dostopno na domačem dvorišču ali v garaži, lahko vozilo samodejno prenese posodobitve. SYNC 3 voznikovo izkušnjo izboljša tudi z uporabo aplikacije Ford Service App, ki za boljše načrtovanje poti na navigacijskih zemljevidih prikazuje spletne prometne informacije, ki se prilagajajo spremembam razmer v prometu.

“Z gestami, kot sta razteg za zumiranje ali poteg za listanje, in dobro znanim iskanjem z vpisom v okvirček kot pri spletnih iskalnikih SYNC 3 uporabnikom na zaslonu vozila zagotavlja izkušnjo, zelo podobno zaslonu pametnega telefona, ter je še preprostejši in bolj intuitiven za uporabo,” je dodal Kellerwessel.

Pionirske nove aplikacije
Fordova tehnologija SYNC AppLink, ki so jo v Evropi prvič predstavili leta 2013, voznikom že omogoča glasovno upravljanje široke palete aplikacij za pametne telefone, med katerimi so tudi ADAC, Audioteka, AUPEO!, Cityseeker by Wcities, Cyclops, DetektorFM, DIE WELT, Eventseeker by Wcities, Glympse, Goal Live Scores, Meople, n-tv, Radioplayer, Roald Dahl Audiobooks, Spotify in Wetter.de.

Z uvedbo sistema SYNC 3 Ford voznikom omogoča tudi uporabo petih novih aplikacij, vključno s prvima svojevrstnima avtomobilskima aplikacijama MyBoxMan in HearMeOut. Aplikacijo MyBoxMan so zasnovali v podjetju FretBay, na izzivu za razvijalce SYNC AppLink v Dublinu pa je pritegnila pozornost Fordovega izvršnega predsednika Billa Forda. MyBoxMan omogoča voznikom, da z dostavo pošiljke za druge zaslužijo približno 5–8 evrov na običajno pet kilometrov dolgi poti.** HearMeOut je prva prostoročna aplikacija za družbena omrežja. Temelji na glasovnem upravljanju in voznikom omogoča snemanje 42-sekundnih zvočnih objav, ki jih lahko delijo na Facebooku in Twitterju, prav tako pa lahko prisluhnejo zvočnim objavam oseb, ki jim sledijo, in jih seveda ‘všečkajo’.***

“Vozniki nikoli doslej niso imeli dostopa do takšnih aplikacij za volanom. MyBoxMan in HearMeOut odpirata povsem nove načine za voznike, da ostanejo povezani in celo zaslužijo nekaj denarja,” je povedal Scott Lyons, zadolžen za razvoj poslovnih in partnerskih odnosov v skupini za povezana vozila in storitve pri Fordu Evropa. “Kot klic taksija za pošiljke MyBoxMan odpira novo področje pošiljanja s pomočjo družbenih omrežij, kar omogoča inteligentno in učinkovito rabo prostora v vozilu ali kombiju med vožnjo, ki bi jo tudi sicer opravili.”

Med novimi aplikacijami za SYNC 3 so tudi:
- AccuWeather: vodilne globalne digitalne informacije o vremenu, ki voznikom pomagajo načrtovati in časovno prilagajati vožnjo glede na vremenske pogoje, vnaprej pa jih obveščajo tudi o vremenskih neprilikah (Superior Accuracy TM). AccuWeather MinuteCast®uporablja natančen naslov ali lokacijo s pomočjo sistema GPS za sprotno napovedovanje vremena na danem kraju, vključno z informacijami o vrsti padavin, intenzivnosti in trajanju.
- Cadena Ser voznikom v Španiji omogoča poslušanje najbolj priljubljene državne radijske postaje. Aplikacija omogoča glasovno upravljanje za dostop do podcastov, oddaj, lokalnih postaj, novic in seznamov dogodkov na zahtevo. Na voljo je v španščini za iOS in Android.
- Los 40 Principales je najbolj priljubljena glasbena radijska postaja v Španiji, Čilu, Kolumbiji, Panami, Argentini, Mehiki, Kostariki, Paragvaju in Dominikanski republiki. Predvaja pop, rock in house glasbene uspešnice z lestvic top 40. Vozniki v Španiji lahko uporabijo glasovno upravljanje za dostop do podcastov in oddaj na zahtevo. Na voljo je v španščini za iOS in Android.

* Med novimi jeziki za sistem SYNC 3 so na voljo češki, danski, norveški, poljski (vključno z glasovnim upravljanjem) in švedski (vključno z glasovnim upravljanjem). Dopolnjujejo evropske jezike, ki so že bili na voljo za SYNC: nizozemski, francoski, nemški, italijanski, portugalski, ruski, španski, turški in angleški (britanska angleščina).
** Cene in zaslužki temeljijo na kilometrih ter dimenzijah in masi pošiljke. MyBoxMan omogoča voznikom dodaten zaslužek, a ni mišljen kot nadomestilo osnovne dejavnosti za preživljanje ali kot trajna zaposlitev. Če zaslužek doseže obdavčljivo stopnjo, ga je treba prijaviti. Aplikacijo, ki je bila v začetku na voljo za Android v Franciji (v francoščini in angleščini), bodo tekom leta 2016 v ustreznih jezikih izdali v Nemčiji, Španiji, Italiji, Veliki Britaniji in na Nizozemskem.
*** Na voljo za Android v Veliki Britaniji.

Ford predstavlja napredno, športno-funkcionalno in učinkovito novo Kugo s sistemom SYNC 3 in širi evropsko paleto SUV vozil
Družba Ford Motor Company je predstavila novo Kugo in tako uporabnikom ponudila tehnološko še bolj napreden ter prefinjeno in športno-funkcionalno preoblikovan SUV, ki je med najbolj priljubljenimi v Evropi. Dovršena nova Kuga bo na voljo s tehnologijami in posodobitvami za preprostejšo, varnejšo, še bolj užitkov polno in dostopnejšo vožnjo. Med njimi so Fordov novi sistem za komunikacije in razvedrilo SYNC 3, inovativne tehnologije za pomoč vozniku, ergonomska in udobna notranjost ter novi 1,5-litrski dizelski motor s 120 KM.

Drzna in športna nova Kuga se predstavlja na Svetovnem kongresu mobilnosti v Barceloni. Na voljo bo tudi s Fordovo tehnologijo za prostoročno pravokotno parkiranje, ki voznikom pomaga vzvratno parkirati med druga vozila, izboljšano različico sistema za preprečevanje naleta pri manjših hitrostih Active City Stop in Fordovim sistemom prilagodljivih žarometov za optimalno vidljivost. Med nadaljnjimi dovršenimi tehnologijami sta tudi prostoročni pomik prtljažnih vrat in Fordov inteligentni štirikolesni pogon.

“Nova Kuga nudi vrhunske nove funkcije in tehnologije, ki vozniku pomagajo pri zagotavljanju povezav, udobja, varnosti in sloga na cesti,” je povedal Joe Bakaj, podpredsednik razvoja izdelkov pri Fordu Evropa. “Dovršeno oblikovanje je poskrbelo za občutek svežine in sodobnosti, SYNC 3 pa voznikom omogoča brezhibno komunikacijo z vozilom in povezanimi napravami na način, ki je bil pred nekaj leti povsem neuresničljiv.”

Ford letos začenja s prodajo nove Kuge in večjega SUV modela Edge, lani pa je na trg poslal posodobljenega EcoSporta. Ford krepi svojo paleto SUV-jev v skladu z napovedmi podjetja za prodajne analize v avtomobilski panogi IHS, da se bo do leta 2020 v Evropi delež segmenta SUV povečal na 27 odstotkov skupne prodaje vozil. Nova Kuga in Edge sta del peterice povsem novih ali preoblikovanih Fordovih vozil, ki se bodo v naslednjih treh letih pomerila v segmentu SUV in crossover vozil.

Kuga je ob začetku prodaje leta 2008 vodila Fordov preboj v evropski segment SUV. Prodaja se je leta 2015 povečala na rekordnih 102.000 vozil – kar 19 odstotkov več v primerjavi z letom 2014*. Ford pričakuje, da bo leta 2016 v Evropi prvič presegel mejnik z 200.000 prodanimi SUV-ji, kar bi v primerjavi z letom 2015 pomenilo povečanje prodaje za več kot 30 odstotkov.

“Fordovo evropsko paleto SUV-jev odlikujejo elegantno oblikovanje, dinamika limuzin in dovršene tehnologije v skladu z željami uporabnikov,” je povedal Bakaj. “Povpraševanje po SUV-jih je večje kot kadarkoli doslej in Ford širi svojo ponudbo, ki vključuje vse od robatih modelov za vse terene do športnih-funkcionalnih vozil za mestni življenjski slog.”

SYNC 3
Nova Kuga bo s Fordovim sistemom za povezave SYNC 3 voznikom omogočala upravljanje povezanih pametnih telefonov, zvočnega in navigacijskega sistema ter funkcij klimatske naprave s še bolj pogovornimi glasovnimi ukazi. V razvoj sistema SYNC 3 je Ford vključil več kot 22.000 komentarjev in ugotovitev, pridobljenih na raziskovalnih klinikah in v anketah, s katerimi so želeli zagotoviti, da bo nova različica najbolj na uporabnika osredotočen sistem doslej.

SYNC 3 deluje hitreje, uporablja preprostejše ukaze in podpira pet dodatnih jezikov.** Preprost pritisk na gumb in izgovorjen ukaz “potrebujem kavo”, “potrebujem gorivo” ali “potrebujem parkirišče” zadošča za iskanje kavarne, bencinske črpalke ali parkirišča v okolici, prav tako preprosto pa bo iskanje železniških postaj, letališč in hotelov.

Vozniki Kuge bodo 8-palčni zaslon na dotik sistema SYNC 3 uporabljali na enak način kot svoj pametni telefon. Nov vmesnik ima večje in za upravljanje preprostejše tipke ter prvič omogoča tudi kretnje, kot sta razteg za zumiranje ali poteg za listanje. Uporabniki iPhonea lahko aktivirajo Apple CarPlay, ki je bolj enostaven, varen način za uporabo iPhona v vozilu. Le-ta omogoča klice, dostop do glasbenih datotek, pošiljanje in prejemanje sporočil, prav tako so podatki o prometu ves čas osveženi, voznik pa osredotočen na cesto in vožnjo. Uporabniki Androida™ pa lahko aktivirajo sistem Android Auto™. Posodobitve programske opreme so na voljo prek povezave Wi-Fi.

SYNC 3 prinaša tudi funkcijo SYNC AppLink, ki vozniku omogoča glasovno upravljanje različnih aplikacij za pametne telefone, med katerimi so prvič MyBoxMan, HearMeOut, AccuWeather, Cadena Ser in Los 40 Principales.

“Če zahrepenite po jutranjem kapučinu na poti v službo ali si želite pokriti vsaj del stroškov poti s prevozom pošiljke, prinaša SYNC 3 inovativne načine za povezave med vožnjo,” je povedal Christof Kellerwessel, glavni inženir skupine za elektronske in električne sisteme pri Fordu Evropa. “SYNC 3 je z intuitivnim zaslonom na dotik zasnovan kot dopolnitev sodobnih pametnih telefonov, ‘razume’ pogovorni jezik, je hitrejši in nudi preglednejši grafični vmesnik.”

Dovršena tehnologija za preprostejše parkiranje
Nova Ford Kuga bo z dovršenimi Fordovimi tehnologijami za pomoč vozniku znatno olajšala vožnjo in parkiranje. Nova funkcija za pravokotno parkiranje dopolnjuje tehnologijo aktivnega parkirnega pomočnika za delno avtonomno parkiranje, ki jo je lani izbrala skoraj polovica kupcev Kuge. Ko voznik pritisne na gumb, pravokotno parkiranje z dodatnimi ultrazvočnimi tipali poišče primerno parkirno mesto med drugimi avtomobili in bočno ob cestišču ter usmeri vozilo vanj, voznik pa upravlja s stopalko za plin in zavoro.

Dodatna tipala omogočajo tudi tehnologije, ki vozniku Kuge pomagajo pri manevriranju iz parkirnega mesta:
- Opozorilo na promet za vozilom voznika pri vzvratni vožnji iz parkirnega mesta opozori, da se po cestišču, na katerega bo zapeljal, bližajo druga vozila. Sistem uporablja radar z dosegom do 40 metrov in s tremi opozorilnimi signali voznika opozori na vozila, ki se bližajo iz ene ali druge strani.
- Pomočnik za zapuščanje parkirnega mesta vozniku pomaga pri vključevanju v promet po bočnem parkiranju. Ko voznik izbere levo ali desno stran, sistem poskrbi za obračanje volana, voznik pa prevzame upravljanje stopalk za plin in zavore.

Nova Kuga je na voljo tudi z izboljšano različico Fordovega sistema za preprečevanje naleta pri manjših hitrostih Active City Stop, ki zdaj deluje do hitrosti 50 km/h (prej do 30 km/h). Sistem s tipali na sprednjem delu vozila zaznava mirujoče predmete na vozišču in s povečanjem zavornega tlaka pripravi zavore, če se vozilo prehitro bliža oviri. Če voznik še vedno ne ukrepa, sistem zmanjša navor motorja in samodejno zavira, da zmanjša učinek trčenja ali ga povsem prepreči.

Najnovejša generacija Fordove tehnologije MyKey lastnikom Kuge omogoča, da programirajo ključ, preden svojim starejšim otrokom posodijo avto, in tako preprečijo dohodne telefonske klice, omejijo največjo hitrost, preprečijo izklop sistemov za pomoč vozniku in varnostnih funkcij ter omejijo največjo glasnost zvočnega sistema ali ga povsem onemogočijo, če voznik in sovoznik nista pripeta z varnostnim pasom. Izboljšani sistem MyKey nudi večjo izbiro možnosti tako pri omejevalniku hitrosti kot pri nastavitvah opozorilnika za hitrost.

Elegantna Kuga
Poteze najnovejšega Fordovega oblikovalskega jezika dajejo novi Kugi poudarek z drznim videzom, ki je značilen tudi za kompaktni SUV EcoSport in večji povsem novi SUV Edge. Velika zgornja trapezoidna maska in manjši spodnji del maske mejita na vitke nove žaromete z vgrajenimi dnevnimi lučmi LED, ki jih dopolnjujejo elegantne meglenke. Preoblikovane zadnje luči poskrbijo za dodaten pečat športnemu videzu, na voljo pa bo tudi paleta 17-, 18- in 19-palčnih platišč iz zlitine v različnih barvah, vključno s sijajno Luster Nickel. Kupci vseh različic bodo lahko izbrali dve novi barvi: Guard Grey in živahno Copper Pulse. Da športno-funkcionalni videz nove Kuge ni niti malce okrnjen, se vlečna kljuka z električnim pomikom skrije za zadnji odbijač, kadar z vozilom ne vlečete prikolice.

Skrbno izdelana notranjost nove Kuge je še bolj prefinjena in navduši z ergonomijo, slogom in udobjem. Krmilniki na volanu in klimatski napravi so še bolj intuitivni, stikal in gumbov je manj, obenem pa so preprosteje prepoznavni, zato sta zagotovljena boljši pregled in upravljanje. Volanski obroč je na voljo tudi z ogrevanim usnjenim oblazinjenjem za dodatno udobje v mrazu, vse različice nove Kuge s samodejnim menjalnikom pa bodo opremljene z obvolanskima ročicama za ročno prestavljanje brez odmika rok z volana.

Z novimi funkcijami za večjo priročnost bo Kuga še bolj prijazna do uporabnika: elektronsko parkirno zavoro, ki sprosti dodaten prostor v sredinski konzoli, voznik aktivira povsem brez napora, obenem pa zadošča kratek pogled, da se z indikatorjem zaklepanja vrat prepriča, ali so vrata zaklenjena. Nova Kuga je na voljo s prostoročnim pomikom prtljažnih vrat, ki omogoča dostop do prtljažnika s preprostim zamahom z nogo pod zadnjim odbijačem. To tehnologijo je lani izbrala več kot tretjina kupcev Kuge v Evropi, saj omogoča odpiranje prtljažnih vrat tudi s polnimi rokami vrečk oziroma prtljage ali z dojenčkom v naročju.

Zmogljivi in varčni motorji
Novi 1,5-litrski dizelski motor TDCi s 120 KM nadomešča 2,0-litrski TDCi. Na voljo je s pogonom na sprednji kolesi, Ford pa z novim motorjem ob zagotavljanju enake moči načrtuje zmanjšanje porabe za približno pet odstotkov, tako da bo znašala 4,4 l/100 km pri izpustih CO2 115 g/km.***

Kupci bodo lahko izbrali tudi 2,0-litrski dizelski motor TDCi s 150 KM in sprednjim ali Fordovim inteligentnim štirikolesnim pogonom, ki porabi 4,7 l/100 km (izpusti CO2 122 g/km), in različico s 180 KM in inteligentnim štirikolesnim pogonom s porabo od 5,2 l/100 km in izpusti CO2 135 g/km. Fordov 1,5-litrski bencinski motor EcoBoost s 120 ali 150 KM in s sprednjim pogonom porabi 6,2 l/100 km pri izpustih CO2 143 g/km, različica s 182 KM in inteligentnim štirikolesnim pogonom pa od 7,4 l/100 km (izpusti CO2 171 g/km).

Izboljšave vidnosti in varnosti
Najnovejše Fordove tehnologije in dovršena izdelava karoserije pomagajo vozniku zagotoviti boljšo vidljivost in izboljšajo varnost tako za potnike v novi Kugi kot za druge uporabnike v prometu. Fordov sistem prilagodljivih sprednjih žarometov je prvič na voljo v Kugi. Stalno nadzira svetlobne pogoje v okolici in samodejno poskrbi za optimalno vidljivost s prilagajanjem kota svetlobnega snopa novih biksenonskih žarometov – glede na hitrost vozila, zasuk volana in razdaljo do predmetov pred vozilom izbere eno od sedmih nastavitev.

Širša in neprekinjena kupola izklesanega pokrova motornega prostora nove Kuge ne predstavlja le poudarka športnega videza, temveč vključuje tudi strukturno zasnovo za natančnejši nadzor mečkanja in prilagodljivosti pokrova motornega prostora, kar izboljša zaščito pešcev v primeru nezgode. S predelavo pokrova motornega prostora in prtljažnih vrat so inženirji poskrbeli, da je v primeru trčenja treba zamenjati manj dragih sestavnih delov.

Med naprednimi Fordovimi tehnologijami za novo Kugo so tudi:
- Fordov inteligentni štirikolesni pogon, ki prilagaja navor, dodeljen posameznemu kolesu, in tako zagotovi optimalno vodenje in oprijem še posebej na spolzkih cestiščih,
- nadzor vožnje v ovinkih, ki zmanjšuje možnost izgube nadzora nad vozilom, če voznik v ovinek pripelje prehitro,
- nadzor vektorjev navor, ki z zaviranjem notranjih koles pomaga pri zagotavljanju oprijema in stabilnosti v ovinkih ter tako izboljša vozno izkušnjo.

“Dovršene tehnologije, kot je naš inteligentni štirikolesni pogon, izboljšajo varnost in samozavest uporabnikov naših vozil,” je povedal Bakaj. “Inteligentni štirikolesni pogon stalno meri oprijem pnevmatik na cestišču in lahko poskrbi za prilagoditve v manj kot 20 milisekundah – dvajsetkrat hitreje od enega samega pomežika z očmi.”

*Ford Evropa v poročilo vključuje prodajo na 20 glavnih evropskih trgih, na katerih ima prodajne zastopnike. V 20 evropskih trgov so vključene naslednje države: Avstrija, Belgija, Češka republika, Danska, Finska, Francija, Grčija, Irska, Italija, Madžarska, Nemčija, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugalska, Romunija, Španija, Švedska, Švica in Velika Britanija.
**Med novimi jeziki za sistem SYNC 3 so na voljo češki, danski, norveški, poljski (vključno z glasovnim upravljanjem) in švedski (vključno z glasovnim upravljanjem). Dopolnjujejo evropske jezike, ki so že bili na voljo za SYNC: nizozemski, francoski, nemški, italijanski, portugalski, ruski, španski, turški in angleški (britanska angleščina).
***Navedena poraba goriva, izpusti CO2 in doseg z električnim pogonom so izmerjeni v skladu s tehničnimi zahtevami in specifikacijami zadnje različice Evropskih uredb (EC) 715/2007 in (EC) 692/2008. Poraba goriva in izpusti CO2 veljajo za različico vozila in ne za posamezno vozilo. Uporaba standardnih testnih postopkov omogoča primerjavo med različnimi tipi vozil in različnimi proizvajalci. Poleg učinkovitosti na porabo goriva/energije, izpuste CO2 in doseg z električnim pogonom vplivajo tudi način vožnje in drugi netehnični dejavniki. CO2 je glavni toplogredni plin, ki povzroča globalno ogrevanje.

Android in Android Auto sta blagovni znamki podjetja Google Inc.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava