Avto.info

Opel

Dve svetovni premieri in vrsta drugih novosti

Opel: Dve svetovni premieri in vrsta drugih novosti

Opel

Avtor: Foto: Opel
Opel: Dve svetovni premieri in vrsta drugih novosti Opel: Dve svetovni premieri in vrsta drugih novosti Opel: Dve svetovni premieri in vrsta drugih novosti Opel: Dve svetovni premieri in vrsta drugih novosti Opel: Dve svetovni premieri in vrsta drugih novosti Opel: Dve svetovni premieri in vrsta drugih novosti Opel: Dve svetovni premieri in vrsta drugih novosti Opel: Dve svetovni premieri in vrsta drugih novosti Opel: Dve svetovni premieri in vrsta drugih novosti Opel: Dve svetovni premieri in vrsta drugih novosti Opel: Dve svetovni premieri in vrsta drugih novosti Opel: Dve svetovni premieri in vrsta drugih novosti Opel: Dve svetovni premieri in vrsta drugih novosti Opel: Dve svetovni premieri in vrsta drugih novosti Opel: Dve svetovni premieri in vrsta drugih novosti Opel: Dve svetovni premieri in vrsta drugih novosti Opel: Dve svetovni premieri in vrsta drugih novosti

Oplova ponudba se bo zableščala v razsvetljenem mestu z dvema izjemnima svetovnima premierama in številnimi tehnološkimi inovacijami. Obiskovalci Mondial de l'Automobile 2010 (od 2. do 17. oktobra) bodo prvič videli Oplovo vizijo dostopnega sanjskega avtomobila GTC Paris in novo, vznemirljivo Astro Sports Tourer.

Na Oplovem razstavnem prostoru (številka 501) v hali 5.2, bodo na ogled tudi številne vznemirljive novosti v ponudbi hišnih, okolju prijaznih avtomobilov ecoFLEX. Vidno bo tudi, kako so Merivi razširili motorno ponudbo in izboljšali Ampero, električno vozilo s podaljšanim dosegom.

»Opel bi rad pokazal, da je poln energije in moči. Naši izdelki, ki bodo postavljeni na ogled v Parizu, bodo obiskovalce osupnili s kakovostjo in inovativno tehnologijo, združeno s čustvenim dizajnom,« pravi Oplov izvršni direktor Nick Reilly.

Opel GTC Paris, dosegljiv sanjski avtomobil
Z odkrivanjem Oplove čustvene plati, združuje sanjski študijski avtomobil GTC Paris nemško inženirsko natančnost in inovativnost oplemeniteno s privlačnim dizajnom. Navdih za avtomobil med drugim tudi izhaja iz besed znane novele Richarda Bacha, Jonathan Livingston galeb, »… in hitrost je bila čista lepota.«

Fraza skorajda zveni z značajem športne, kompaktne kombilimuzine s tremi vrati, s tekočimi oblikovnimi potezami, klesanimi površinami in široko, mišičasto držo. GTC Paris meri v dolžino 4,46 metra in kot vpadljiva, oblikovno čista in ikonska celota ponuja prostor petim potnikom.

Avtomobile, ki so postale prave ikone, so vedno narisali z boka. Večino je namreč mogoče povzeti s tremi osnovnimi potezami. To velja tudi za Oplovo novo študijsko vozilo. Zato so s profila snovalci povečali napetost z omejitvijo števila osnovnih potez GTC Paris. Tako kot kite mišic sprinterja, ustvarjajo te poteze napetost in so osnova klesani podobi. So osnova iz katere izhaja površina kot celota in posamezni poudarki, ki združeni pritiskajo na kolesa v zelo atletskem modnem slogu.

Značilen Oplov oblikovni rez, uporabljen prav tam kot pri Insignii, ki ga je uveljavila, se postopoma dviga od prijemališča prednjih vrat proti zadnjemu delu. Druga odločna oblikovna črta, ki dramatično razdeli površino boka in poudari širino, svojevrstnih avtomobilskih ramen, poteka proti zadku v višini kljuk v vratih. Tretja črta sledi napeti strehi in obrobam šip iz brušenega aluminija, ki usmerjajo pogled proti ostro poudarjenem integriranem zadnjem spojlerju.

S posnemanjem preprostih potez zunanjosti, izhaja prepričljivost notranjosti GTC Paris iz tekočih oblikovnih črt in površin, poudarjenih s številnimi podrobnostmi. Notranjost je vozniško usmerjena, s pozitivno/negativno barvno kombinacijo. Voznikov sedež je rdeč s črnimi všitki, vsi ostali deli notranjosti so ogleno črni z rdečimi šivi.

V GTC Paris je na izjemni športni ravni združena najboljša tehnologija, ki jo Opel premore za kompaktne avtomobile. Podvozje ima posebno zasnovo s posebej širokima kolotekoma. Zadaj je uporabljena poltoga prema z Wattsovo povezavo in nova različica prilagodljivega, mehatroničnega vzmetenja FlexRide z diferencialom sprednjega pogona s samodejno zaporo. GTC Paris se odločno oprijema podlage z velikimi 21-palčnimi kolesi.

Sanjski avtomobil poganja bencinski štirivaljnik 2.0 Turbo, z neposrednim vbrizgom goriva, ki doseže največjo moč 213 kW/290 KM. Oplemeniten je s tehnologijo Start/Stop, ki voznikom omogoča, da združujejo užitek velike zmogljivosti, z veliko učinkovitostjo pri porabi goriva v mestnih razmerah. Za GTC Paris je izbran šeststopenjski ročni menjalnik.

Nova Astra Sports Tourer združuje prvorazredno kakovost, veliko uporabnost in slogovno skladen dizajn
Nova Astra Sports Tourer vnaša slogovno dovršenost, uporabnost in okolju prijazno tehnologijo v razred kompaktnih avtomobilov, s čemer omogoča lastnikom, da jo prilagodljivo uporabljajo za poslovne in osebne namene. Z enako dedno zasnovo in imenom Sports Tourer kot večja tovrstna Insignia, je Astra Sports Tourer primerljivo osredotočena na prvorazredni kakovost in funkcionalnost.

Kot umetniška skulptura, ki obdaja potniški prostor, dosledno povzema atribute kombilimuzinske Astre, a ji dodaja vrednost prostornega karavana. Prostorsko učinkovito zasnovan prtljažnik izstopa s prostornino, vse tja do 1550 litrov. Toda posebej prepričljive so tudi številne domiselne, inovativne in dovršene rešitve, kot je sistem podiranja in zlaganja zadnjih sedežev FlexFold, ki omogoča podiranje naslonjala s preprostim pritiskom na stikalo.

To, kar obljublja športna podoba Astre Sports Tourerja, je potrjeno tudi v vožnji. Novi karavan ima namreč enako inovativno mehatronično vpetje koles in zadnje vzmetenje FlexRide, kot izhodiščna kombilimuzina. Ponudbo plemenitijo še drugi, za razred, ki mu avtomobil pripada, prestižni in nevsakdanji elementi. Mednje sodijo sistem prilagodljivega delovanja sprednjih luči ALF+ in ortopedsko preverjena ter s priporočilom potrjena ergonomična prednja sedeža, ki velik užitek v vožnji oplemenitita z udobjem in varnostjo.

Pestra ponudba devetih, glede porabe goriva izjemno učinkovitih pogonskih agregatov, se razteza po motorni moči od 70 kW (95 KM) do 132 kW (180 KM). Majhni porabi goriva posebej naklonjena tehnologija Start/Stop bo v začetku prihodnjega leta najprej namenjena motorju 1.3 CDTI (70 kW/95 KM), ki bo z njeno pomočjo dosegel izjemno majhen izpust CO2, 109 g/km.

Obogatena ponudba pogonskih agregatov Merive zagotavlja večjo možnost izbire in pokriva širše potrebe
Po tem, ko je požela obča priznanja za oblikovno skladnost, dovršeni slog, privlačnost ter novo razsežnost uporabnosti, so Opel Merivi obogatili nabor dizelskih motorjev ter z njim družinam ponudili bogatejšo izbiro.

Kupci lahko po novem izbirajo med petimi dizelskimi in tremi bencinskimi motorji z največjimi močmi od 55 kW/75 KM do 96 kW/140 KM, ter sežejo po tistem, ki je najbolj skladen z njihovimi pričakovanji in potrebami. A prilagodljivost Merive ne izhaja le iz njene bogate motorne ponudbe. Drugi rod Oplovega malega enoprostorskega avtomobila ima namreč elegantno obliko dinamičnih potez in kiparsko obdelanih površin. Ob tem ponuja številne možnosti domiselne izrabe notranje prostornosti, kot so posebej prilagodljivi zadnji sedeži, ki jih je mogoče zlagati in razporejati s pomočjo sistema FlexSpace, ki uporabniku omogoča, da poleg ostalega pridobi tudi, kar se da velik prtljažnik. Zadaj vpet, torej naprej odpirajoč se par zadnjih vrat, lajša doseganje notranjosti, še posebej staršem ob nameščanju otrok v posebne sedeže. Veliko prilagodljivost razporeditve prostorov za shranjevanje drobnarij zagotavlja konzola FlexRail.

Meriva je bila zasnovana, da bi uporabnikom nudila posebej veliko raven učinkovitosti in varnosti. Prvak v prilagodljivosti je sploh prvi avtomobil, ki je prejel priznanje in potrdilo neodvisnega združenja zdravnikov in strokovnjakov za hrbet Aktion Gesunder Rücken (AGR) za celostni sistem ErgoFlex. Sistem združuje najbolj ergonomične sprednje sedeže v razredu, ter ostale sisteme kot so FlexSpace, FlexDoors in FlexFix, Oplov ekskluzivni nosilec za kolesa, ki je takrat, ko ni v uporabi shranjen v zadnjem odbijaču.

ecoFlex za okoljsko odgovornost
Opel stavi na učinkovito mobilnost za sprejemljivo ceno, ne da bi zanjo žrtvoval zmogljivosti. V času, ko imata združljivost z okoljem in gospodarnost izjemen pomen, pokriva dopolnjena ponudba Oplovih različic ecoFLEX večino pričakovanj in potreb voznikov, ne glede na to, ali stavijo na majhen avtomobil, srednje velik karavan, mali enoprostorec in večje vozilo za prevoz potnikov. Od Agile do Zafire, ponuja Opel vozila, ki učinkovito delujejo na bencin, plinsko olje, utekočinjen naftni plin (LPG) in stisnjen zemeljski plin (CNG).

Letos je Opel dopolnil ponudbo Agile 1.2 ecoFLEX (69 kW/94 KM) in Corse 1.3 CDTI (55 kW/75 KM) s tehnologijo Start/Stop. Kmalu jo bosta deležni tudi Astra in Meriva. Konec naslednjega leta bo ta okolju prijazna tehnologija na voljo pri vseh modelih znamke Opel.

Ob tem, da zmanjšuje porabo goriva, Opel ne žrtvuje zmogljivosti. Kot dokaz permanentnega dela, je večanje učinkovitosti njegove ecoFLEX družine in obsežna prenova, ki jo je doživela v zadnjih šestih mesecih. Na primer v ponudbi Insignie je povprečna poraba goriva limuzinske različice 2.0 CDTI ecoFLEX (96 kW/130 KM in 118 kW/160 KM) bila zmanjšana z 5,2 na 4,8 l/100 km. Izpust CO2 se je zmanjšal s 136 na 129 g/km.

Ampera: skladno z načrtom zagona serijske izdelave naslednje leto
Na Mondial de l'Automobile bo Opel potrdil načrt po katerem bo naslednje leto zagnal serijsko izdelavo in pričel s prodajo popolne novosti, električnega vozila s podaljšanim dosegom Ampero. To bo prvi avtomobil na električni pogon v Evropi, ki bo uporabnikom zagotovil svobodo voziti kadarkoli kamorkoli. Z izvirnim pogonskim sklopom bo iskrivo pospeševal in ponujal veliko raven rafiniranosti. Petvratna Ampera ima štiri sedeže, prostoren prtljažnik in ob vsem ponuja podaljšan doseg, ki presega 500 kilometrov.

Send to Kindle
|

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.