Avto.info

Seat IBE

Mladosten športni avto za dobo električnih motorjev

Seat IBE: Mladosten športni avto za dobo električnih motorjev

Seat IBE

Avtor: Foto: Seat
Seat IBE: Mladosten športni avto za dobo električnih motorjev Seat IBE: Mladosten športni avto za dobo električnih motorjev Seat IBE: Mladosten športni avto za dobo električnih motorjev Seat IBE: Mladosten športni avto za dobo električnih motorjev Seat IBE: Mladosten športni avto za dobo električnih motorjev Seat IBE: Mladosten športni avto za dobo električnih motorjev Seat IBE: Mladosten športni avto za dobo električnih motorjev Seat IBE: Mladosten športni avto za dobo električnih motorjev Seat IBE: Mladosten športni avto za dobo električnih motorjev Seat IBE: Mladosten športni avto za dobo električnih motorjev Seat IBE: Mladosten športni avto za dobo električnih motorjev Seat IBE: Mladosten športni avto za dobo električnih motorjev Seat IBE: Mladosten športni avto za dobo električnih motorjev Seat IBE: Mladosten športni avto za dobo električnih motorjev Seat IBE: Mladosten športni avto za dobo električnih motorjev Seat IBE: Mladosten športni avto za dobo električnih motorjev Seat IBE: Mladosten športni avto za dobo električnih motorjev Seat IBE: Mladosten športni avto za dobo električnih motorjev Seat IBE: Mladosten športni avto za dobo električnih motorjev Seat IBE: Mladosten športni avto za dobo električnih motorjev Seat IBE: Mladosten športni avto za dobo električnih motorjev

SEAT s svojim kompaktnim, fascinantno oblikovanim športnim kupejem, ki obljublja edinstven užitek v vožnji, jasno sporoča, da prihaja doba vozil na električni pogon. Študija IBE električni pogon brez emisij škodljivih izpušnih plinov kombinira s športnim in dinamičnim konceptom za urbano mobilnost. Obenem s svojimi jasnimi, atletskimi linijami ponuja razburljiv vpogled v SEAT-ovo oblikovalsko filozofijo za naslednjo generacijo vozil. Močna proporcionalna razmerja ter natančna in jasna oblikovalska govorica odražajo dosledno evolucijo SEAT-ovega „genetskega oblikovanja“.

Kratek, nizek in širok, ekstremno nizek sprednji del in široka ramena ¬– SEAT IBE že na prvi pogled razkriva proporce klasičnega športnega avtomobila. A vendar ta slog udejanja na inovativen in edinstven način – kot kompaktno vozilo, izpopolnjeno za mladostni življenjski slog v urbanem okolju.

„IBE je dokaz, da pri SEAT-u električni pogon neločljivo povezujemo z odličnim dizajnom in veliko zabave pri vožnji,“ pravi James Muir, predsednik družbe SEAT, S.A. „IBE sledi SEAT-ovi tradiciji, ki vedno ponuja najbolj drzna in najbolj mladostna vozila na trgu. Poleg tega ta naša prva študija na električni pogon predstavlja nadaljnji razvoj naše strategije za prihodnost. Po velikem uspehu modelov ECOMOTIVE se sedaj intenzivno ukvarjamo z vozili na električni pogon, vključno s hibridnimi vozili, ki jih je mogoče napajati preko vtičnice, in pravimi električnimi vozili.“

Dizajn
Študija IBE ponuja vabljiv vpogled v nadaljnji razvoj SEAT-ovega dizajna. Prečiščene oblike, precizne linije in jasno razmejene površine odražajo dosledno in edinstveno oblikovalsko govorico, ki ob vsej svoji naprednosti jasno ohranja identiteto znamke SEAT. „IBE je kot nekakšen koncentrirani nabor genov za naslednje generacije naših vozil. Jasno bo zaznamoval vse naše modele,“ pravi vodja oblikovalcev pri SEAT-u, Luc Donckerwolke. „Prav tako predstavlja obljubo za vozila v prihodnosti: tudi z električnim pogonom nas bodo navduševala s svojim dizajnom in voznimi lastnostmi– vsaj, ko boste vozili SEAT-a.“

SEAT IBE v dolžino meri 3,78 m in je tako več kot 25 cm krajši kot Ibiza, vendar ima zaradi nestandardne širine 1,80 m in nizke višine 1,22 m proporce pravega športnega vozila. Klasični športni videz tega dvovratnika odražata tud izredno ploski pokrov motornega prostora in streha, ki je močno „potegnjena“ nazaj. Kratek previs spredaj, širok zadnji del skoraj brez previsa in 19-colska platišča poudarjajo močno in kompaktno zunanjost.

Sprednji del zaznamujeta markantna, s filigransko natančnostjo izdelana žarometa v LED-tehnologiji. Sprednji del ima značilno linijo v obliki črke V (puščice), ki je tipična za SEAT-ov t. i. koncept Arrow Design. Celotni sprednji del je močno „zašiljen“, obliko črke V pa prevzema tudi pokrov motornega prostora. Obe odprtini za dovod zraka v spodnjem odbijaču popolnoma zadostujeta za sorazmerno majhne potrebe po zračenju električnega motorja. SEAT-ov logotip je nameščen na funkcionalni površini v obliki trapeza. Zaradi alternativnega pogona so linije zelo dosledne, saj kompaktni električni motor in njegova elektronika ne potrebujeta veliko prostora. Tako je pokrov motornega prostora v obliki črke V lahko zasnovan bistveno bolj plosko, kot pri motorju z notranjim zgorevanjem.

Stranske linije študije IBE poudarjajo močno konstrukcijo: široka ramena in jasno oblikovano boki, ki se značilno zaključujejo za sprednjima kolesoma, ter velika platišča z izpopolnjenim aerodinamičnim 5-krakim dizajnom izražajo dinamiko. Pri tem pa pnevmatike s širino 175 mm delujejo skoraj skromno, vendar zaradi majhnega kotalnega upora vozilu zagotavljajo visoko učinkovitost. Napeta strešna linija je „potegnjena“ proti zadku, linija stranskih stekel pa ostaja nizka.

Zadek vozila sledi značilnim linijam sprednjega dela in jih na novo interpretira. Zadnje luči s svetlobnimi pasovi v LED-tehnologiji prav tako povzemajo obliko puščice, nakazani difuzor pod odbijačem pa posnema videz sprednjih odprtin za dovod zraka. Vozilo nima nikakršnih dodatnih dekorativnih elementov, saj dober dizajn ne potrebuje okraskov. Vsaka linija ima nalogo, da strukturira prostornino in površino vozila, tako da vsaka „mišica“ poudarja športno obliko. Manj različnih oblik in dosledna realizacija teh oblik ter natančno izdelani detajli predstavljajo osnovo SEAT-ove oblikovalske filozofije, kar bo v prihodnosti še bolj izrazito.

Koncept
Zaradi kompaktnih dimenzij, živahnosti in dinamičnosti je SEAT IBE odličen za vožnjo po mestnih ulicah. 4-sedežnik je zasnovan za kupce z mladostnim življenjskim slogom. Ponuja več kot dovolj prostora za dva, v njem pa se lahko udobno peljejo tudi 4 potniki. Streha, ki je „potegnjena“ močno nazaj, zagotavlja visoko višino v notranjosti, pri tem pa je dovolj prostora tudi za vsakovrstno prtljago ali športno opremo.

„SEAT si je zastavil cilj razviti nove koncepte za potrebe mobilnosti v večjih mestih,“ pravi Frank Bekemeier, ki je kot izvršni podpredsednik družbe SEAT odgovoren za raziskave in razvoj. „IBE pri vožnji ne proizvaja emisij škodljivih izpušnih plinov, kar ima na številnih področjih vedno večji pomen, in je prilagojen prihodnjim informacijskim sistemom. S svojimi kompaktnimi dimenzijami, odlično vodljivostjo in visoko uporabno vrednostjo odlično ustreza vsestranskim potrebam mlade ciljne skupine.“

SEAT IBE je 100-odstotno električno vozilo, ki ne proizvaja lokalnih emisij. Električni motor je skupaj z elektroniko nameščen pod izredno ploskim pokrovom motornega prostora, litij-ionska baterija pa v zelo kratkem zadnjem delu. Z največjo močjo 75 kW (102 KM) in navorom 200 Nm zagotavlja ta motor prav takšno zabavno in dinamično vožnjo, kot jo obljublja dizajn. Pri mestni vožnji od 0 do 50 km/h pospeši v samo 3,4 s, v 6,3 s doseže hitrost 80 km/h, že po 9,4 s pa 100 km/h. Pri tem pa ne gre zahvala le odličnemu elektromotorju, ampak tudi majhni skupni masi, ki znaša le 1000 kg.

Stalna moč je omejena na 50 kW (68 KM), najvišja hitrost pa na 160 km/h, kar je dovolj tudi za odlično vožnjo po hitrih cestah v okolici večjih mest. Kapaciteta akumulatorja znaša 18 kWh, kar zadošča za dnevne potrebe po mobilnosti v velemestu. SEAT IBE je seveda opremljen z najsodobnejšimi varnostnimi in komunikacijskimi sistemi in predpripravo za komunikacijo „car-to-x“. Preko tega informacijskega omrežja prihodnosti SEAT IBE izmenjuje informacije o zastojih in nevarnostih na cesti neposredno z ostalimi vozili ali s cestno infrastrukturo.

Znanje
SEAT se uvršča med avtomobilske proizvajalce, ki so še posebej uspešni pri razvoju okolju prijaznih tehnologij. V zadnjih letih je SEAT-u uspelo postopoma zmanjšati porabo goriva pri posameznih serijah, prodajno uspešna serija SEAT ECOMOTIVE pa je postala sinonim za posebej varčna vozila. V samem vrhu je Ibiza ECOMOTIVE, ki se kljub moči 59 kW (80 KM) zadovolji s povprečno porabo goriva 3,7 l/100 km, pri čemer znašajo emisije CO2 le 98 g/km. SEAT širi ponudbo modelov ECOMOTIVE: izjemno varčni motorji TDI so na voljo tudi za Leon, Alteo, Alteo XL in Alhambro.

Naslednjo stopnjo SEAT-ove strategije predstavlja Leon Twin Drive ECOMOTIVE, ki temelji na kombinaciji motorja z notranjim zgorevanjem in elektromotorja. Vendar ta model ni le običajen hibrid, ampak vozilo, ki se napaja preko električnega omrežja. Njegovo litij-ionsko baterijo je mogoče napolniti preko električne vtičnice – z enim polnjenjem je možno prevoziti 50 km. Pri daljših razdaljah pa priskoči na pomoč motor z notranjim zgorevanjem. Serijska proizvodnja vozil Leona Twin Drive ECOMOTIVE je načrtovana za leto 2014.

SEAT si je zastavil cilj, da bo izdelal povsem električno vozilo, študija SEAT IBE pa je za pokušino. Obenem predstavlja IBE začetek intenzivnega projekta za promocijo in razvoj vozil na električni pogon v Španiji. Pobudi Cenit VERDE se je pridružilo 16 vodilnih tehnoloških podjetij ter 16 univerz in raziskovalnih ustanov.

SEAT je na osnovi bogatih izkušenj pri raziskovanju, razvoju in izdelavi vozil prevzel industrijsko vodenje projekta. S podporo španskega Ministrstva za znanost in razvoj (CDTI) bo podjetje raziskovalo, razvijalo in izdelalo temelje za električno mobilnost. Cilj je raziskovanje tehnologij za izdelavo vozil na električni pogon v Španiji in izgradnjo ustrezne infrastrukture.

„Ta projekt je zelo pomemben za Španijo z vidika nadaljnjega tehnološkega razvoja, perspektive v prihodnosti in industrijskega omrežja“, pravi Frank Bekemeier, izvršni podpredsednik družbe SEAT, odgovoren za raziskave in razvoj. „Pobuda predstavlja enega najbolj ambicioznih izzivov te države. S študijo SEAT IBE smo se projekta lotili z vso odločnostjo.“

Send to Kindle
|

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.