Avto.info

Bulli za povsem električno prihodnost

Svetovna premiera novega modela ID. Buzz

Bulli za povsem električno prihodnost: Svetovna premiera novega modela ID. Buzz

Bulli za povsem električno prihodnost

Avtor: Foto: Volkswagen
Bulli za povsem električno prihodnost: Svetovna premiera novega modela ID. Buzz Bulli za povsem električno prihodnost: Svetovna premiera novega modela ID. Buzz Bulli za povsem električno prihodnost: Svetovna premiera novega modela ID. Buzz Bulli za povsem električno prihodnost: Svetovna premiera novega modela ID. Buzz Bulli za povsem električno prihodnost: Svetovna premiera novega modela ID. Buzz Bulli za povsem električno prihodnost: Svetovna premiera novega modela ID. Buzz Bulli za povsem električno prihodnost: Svetovna premiera novega modela ID. Buzz Bulli za povsem električno prihodnost: Svetovna premiera novega modela ID. Buzz Bulli za povsem električno prihodnost: Svetovna premiera novega modela ID. Buzz Bulli za povsem električno prihodnost: Svetovna premiera novega modela ID. Buzz Bulli za povsem električno prihodnost: Svetovna premiera novega modela ID. Buzz Bulli za povsem električno prihodnost: Svetovna premiera novega modela ID. Buzz Bulli za povsem električno prihodnost: Svetovna premiera novega modela ID. Buzz Bulli za povsem električno prihodnost: Svetovna premiera novega modela ID. Buzz Bulli za povsem električno prihodnost: Svetovna premiera novega modela ID. Buzz Bulli za povsem električno prihodnost: Svetovna premiera novega modela ID. Buzz Bulli za povsem električno prihodnost: Svetovna premiera novega modela ID. Buzz Bulli za povsem električno prihodnost: Svetovna premiera novega modela ID. Buzz Bulli za povsem električno prihodnost: Svetovna premiera novega modela ID. Buzz Bulli za povsem električno prihodnost: Svetovna premiera novega modela ID. Buzz Bulli za povsem električno prihodnost: Svetovna premiera novega modela ID. Buzz Bulli za povsem električno prihodnost: Svetovna premiera novega modela ID. Buzz Bulli za povsem električno prihodnost: Svetovna premiera novega modela ID. Buzz Bulli za povsem električno prihodnost: Svetovna premiera novega modela ID. Buzz

Volkswagen Osebna vozila in Volkswagen Gospodarska vozila sta v teh dneh v okviru svetovne premiere v Hamburgu predstavila novi ID. Buzz in ID. Buzz Cargo1 . S prvo evropsko popolnoma električno serijo potniškega kombija in dostavnika Volkswagen ponuja dodaten odgovor na trajnostno mobilnost z ničelnimi emisijami CO2. ID. Buzz bo opremljen z najnovejšo programsko opremo ID.Software. Z najsodobnejšimi sistemi in funkcijami v svojem segmentu postavlja nove standarde na področjih varnosti, udobja in polnjenja.

Ralf Brandstätter, predsednik uprave družbe Volkswagen Osebna vozila: "ID. Buzz je prava ikona za električno dobo. Avto, kakršnega lahko izdela le Volkswagen. Volkswagnov Bulli je v petdesetih letih prejšnjega stoletja predstavljal nov občutek avtomobilske svobode, neodvisnosti in velikih emocij. ID. Buzz povzema te življenjske občutke in jih prenaša v naš čas: brez emisij, trajnostno, popolnoma povezano in že danes pripravljen na naslednje veliko poglavje – na avtonomno vožnjo. S tem avtomobilom prvič v enem produktu združujemo ključne teme naše strategije ACCELERATE."

Carsten Intra, predsednik uprave znamke Volkswagen Gospodarska vozila, je dodal: "Obe različici modela ID. Buzz sta napredni na področju trajnosti: proizvodnja in dobava potekata z nevtralno bilanco CO2. Poleg tega se uporablja reciklirana plastika, notranjost pa je popolnoma brez usnja živalskega izvora." Dodal je še: "Poleg tega se bo ID. Buzz uveljavil tudi v prihodnjih avtonomnih konceptih mobilnosti, kot je sopotništvo – storitev prevoza z električnim shuttlom podjetja MOIA, hčerinskega podjetja koncerna Volkswagen, z možnostjo rezervacije prek aplikacije. Električni Bulli je torej tudi del prihodnosti mestnega prometa."

Kot vsi modeli družine ID. znamke Volkswagen Osebna vozila tudi ID. Buzz, ki ga izdeluje znamka Volkswagen Gospodarska vozila v Hannovru, tehnično temelji na koncernski modularni platformi za električna vozila (MEB). Prva nadgradljiva platforma za velikoserijsko proizvodnjo izključno električnih avtomobilov na svetu je osnova za najrazličnejše modele in segmente na ravni več koncernskih znamk. Njena arhitektura omogoča evolucionaren nadaljnji razvoj programske opreme in tehnike, od katerih bodo korist imeli tako novi modeli, kot je ID. Buzz, in že dobavljeni modeli prek brezžičnih posodobitev.

ID.Software najnovejše generacije z novimi asistenčnimi funkcijami in funkcijami polnjenja
Asistenčni sistemi nove modelske serije izboljšujejo udobje in varnost. Tako je v modelih ID. Buzz in ID. Buzz Cargo serijsko na voljo sistem opozarjanja na lokalne nevarnosti Car2X, ki uporablja signale drugih vozil in prometne infrastrukture, da v realnem času prepozna nevarnosti. In še nekaj je serijsko: asistenca za zaviranje v sili Front Assist in v minibusu asistenca za ohranjanje smeri Lane Assist. Nova programska oprema je pri družini ID. omogočila tudi integracijo novih asistenčnih funkcij: opcijsko je na voljo Travel Assist z množicami podatkov, ki omogoča delno avtomatizirano vožnjo v celotnem hitrostnem območju in prvič tudi asistirano menjavo voznega pasu na avtocesti. Med novosti spada tudi pomnilniška funkcija za avtomatizirano parkiranje na predhodno shranjeni poti.

Polnilna moč do 170 kW, "Plug & Charge" in dvosmerno polnjenje
Po vsej Evropi bosta ID. Buzz in ID. Buzz Cargo na trg prišla z baterijo s 77 kWh (bruto energijska vrednost: 82 kWh). Baterija z električno energijo napaja elektromotor z močjo 150 kW, ki – tako kot nekoč bokser motor v T1 – poganja zadnjo premo. Baterija, ki je nameščena globoko v sendvič dnu, in lahek električni pogon omogočata dobro porazdelitev mase in nizko težišče vozila. Oba dejavnika optimizirata vodljivost in okretnost. Polnjenje litij-ionske baterije je mogoče na stenski polnilni postaji in javnih polnilnih točkah z izmeničnim tokom (AC) z močjo 11 kW. Prek vtiča sistema za kombinirano polnjenje na hitri polnilni postaji z enosmernim tokom (DC) se polnilna moč poveča na do 170 kW; tako se baterija po približno 30 minutah napolni s 5 na 80 odstotkov. Poleg tega bo modelska serija z najnovejšo programsko opremo ID.Software v prihodnosti ponujala tudi funkcijo "Plug & Charge". ID. Buzz se bo overil prek polnilnega vtiča na kompatibilnih hitrih polnilnih postajah z enosmernim tokom s standardom ISO 15118 in bo tako s polnilnim mestom izmenjal vse potrebne podatke – za več udobja. Dvosmerno polnjenje modelu ID. Buzz omogoča, da energijo iz baterije, ki je ne potrebuje, dovaja v hišno omrežje kupca (Vehicle-to-Home). Prenos električne energije in komunikacija potekata prek posebne dvosmerne stenske polnilne postaje na enosmerni tok (DC).

Ikoničen dizajn: ID. Buzz je novi obraz trajnostne mobilnosti
Edinstveni dizajn modela ID. Buzz je vizualni okvir, ki zaobjema napredne tehnologije. "T1 – ikona petdesetih let prejšnjega stoletja – je ljudem omogočal mobilnost in svobodo. Z modelom ID. Buzz gene T1 prenašamo v sedanji čas in s tem v dobo električne mobilnosti," je dejal Jozef Kabaň, vodja Volkswagnovega oblikovanja. "Z ID. Buzzom se na ceste vračata simpatičnost in bližina do človeka," je nadaljeval vodja oblikovanja. Prav proporci so tisti, zaradi katerih je ID. Buzz tako poseben. Kabaň se navezuje na klasiko: "V T1 sedim tako rekoč na sprednji premi – ni sprednjega previsa. Ob vsej pomembnosti za varnost in ob vsej tehniki ima tudi ID. Buzz zelo kratke previse." Oblikovalec je še pojasnil: "ID. Buzz je brezčasen, trajnosten in pri tem izjemno funkcionalen – zaradi tega je edinstven." Poleg tega je že od nekdaj za modelsko serijo značilen ikonični sprednji del s sprednjim pokrovom v obliki črke V med karizmatičnimi LED-žarometi. To velja tudi za opcijsko dvobarvno lakiranje.

Prijetnejša, prostornejša notranjost za življenje v gibanju
Voznik in potniki modela ID. Buzz v prostorni notranjosti doživijo novo "bullijevsko vzdušje". Značilno za Bulli: zasnova je zelo jasna, koncept premišljen, izraba prostora pa optimalna: v salonskem, prijaznem ambientu kombija je več kot dovolj prostora za pet oseb, vklj. s prtljago (prostornina znaša 1.121 litrov). Če drugo sedežno vrste podrete, se prostornina prtljažnika poveča na do 2.205 litrov. Po želji dva ali trije sedeži spredaj in fiksna predelna stena, ki ločuje prtljažni prostor velikosti 3,9 m3 , zaznamujejo ID. Buzz Cargo. V brezemisijski dostavnik lahko prečno naložite dve euro paleti s tovorom

Dolga medosna razdalja, kompaktna karoserija, maksimalno izkoriščena površina vozila
ID. Buzz in ID. Buzz Cargo zaznamuje dolga medosna razdalja, ki meri 2.988 mm; to ustreza vrednosti aktualnega modela T6.1. Dolžina obeh različic znaša 4.712 mm. Zaradi medosne razdalje, ki je glede na skupno dolžino vozila zelo velika, je površina vozila optimalno izkoriščena. Višina obeh različic modela ID. Buzz vklj. s strešno anteno meri med 1.937 mm in 1.938 mm (odvisno od opreme). S 1.985 mm je novi model za 81 mm širši od T6.1. Poleg tega ima izjemno majhen obračalni krog, ki meri 11,1 m.

Prvi kombi s količnikom zračnega upora osebnega vozila
Že pri T1, prvem Bulliju, je dizajn sledil funkciji. "Form follows function" oz. "oblika sledi funkciji" – to osrednje načelo konstruiranja vozila velja tudi za dizajn modela ID. Buzz. Ikonično prečiščene oblike se tu združujejo z odlično aerodinamiko: količnik zračnega upora pri modelu ID. Buzz znaša 0,285, pri modelu ID. Buzz Cargo pa 0,29, kar zmanjšuje porabo energije in povečuje doseg.

Made in Germany. Modelsko serijo ID
Buzz bo proizvajala znamka Volkswagen Gospodarska vozila v matični tovarni v Hannovru. Večina dobavljenih električnih pogonskih modulov bo prav tako izdelana v Nemčiji – v tem primeru v samostojnem poslovnem področju koncerna Volkswagen Group Components, in sicer v skladu z najvišjimi standardi kakovosti. Od leta 2022 tovarna v Hannovru v koncernu sodi med visokotehnološke tovarne za proizvodnjo popolnoma električnih vozil. Poleg tega na splošno velja, da je Volkswagen Gospodarska vozila začel proces transformacije, da bi v prihodnosti lahko ponudil več elektrificiranih modelov. Tam, kjer so v Hannovru nekoč izdelovali modelsko serijo Bulli, zdaj vzporedno nastajajo trije njegovi produktni stebri – od tega dva na električni pogon. ID. Buzz in ID. Buzz Cargo, ki proizvodni trak zapustita kot vozili z ničelnimi emisijami, sta dokaz odločitve za mobilnost, s katero se lahko uporabniki spoprimejo s podnebnimi izzivi našega časa.

Začetek predprodaje v Evropi maja, uvedba na trg septembra
ID. Buzz in ID. Buzz Cargo bosta v prvih evropskih državah na trg prišla letos jeseni; začetek predprodaje je načrtovan že maja. Družba Volkswagen of America bo v ZDA in Kanadi z modelom ID. Buzz obudila tako imenovani mikrobus.

1 ID. Buzz/ID. Buzz Cargo – vozili sta predserijski študiji in še nista v prodaji.

Bulli za povsem električno prihodnost: Svetovna premiera novega modela ID. Buzz
Bulli za povsem električno prihodnost: Svetovna premiera novega modela ID. Buzz
Bulli za povsem električno prihodnost: Svetovna premiera novega modela ID. Buzz
Bulli za povsem električno prihodnost: Svetovna premiera novega modela ID. Buzz
Bulli za povsem električno prihodnost: Svetovna premiera novega modela ID. Buzz
Bulli za povsem električno prihodnost: Svetovna premiera novega modela ID. Buzz
Bulli za povsem električno prihodnost: Svetovna premiera novega modela ID. Buzz
Bulli za povsem električno prihodnost: Svetovna premiera novega modela ID. Buzz
Bulli za povsem električno prihodnost: Svetovna premiera novega modela ID. Buzz
Bulli za povsem električno prihodnost: Svetovna premiera novega modela ID. Buzz
Bulli za povsem električno prihodnost: Svetovna premiera novega modela ID. Buzz
Bulli za povsem električno prihodnost: Svetovna premiera novega modela ID. Buzz
Send to Kindle
|

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.