Avto.info

Volvo Cars predstavlja novi V60 Cross Country

Zmogljivost za vse terene in vse vremenske pogoje ter robusten dizajn

Volvo Cars predstavlja novi V60 Cross Country: Zmogljivost za vse terene in vse vremenske pogoje ter robusten dizajn

Volvo Cars predstavlja novi V60 Cross Country

Avtor: Foto: Volvo
Volvo Cars predstavlja novi V60 Cross Country: Zmogljivost za vse terene in vse vremenske pogoje ter robusten dizajn Volvo Cars predstavlja novi V60 Cross Country: Zmogljivost za vse terene in vse vremenske pogoje ter robusten dizajn Volvo Cars predstavlja novi V60 Cross Country: Zmogljivost za vse terene in vse vremenske pogoje ter robusten dizajn Volvo Cars predstavlja novi V60 Cross Country: Zmogljivost za vse terene in vse vremenske pogoje ter robusten dizajn Volvo Cars predstavlja novi V60 Cross Country: Zmogljivost za vse terene in vse vremenske pogoje ter robusten dizajn Volvo Cars predstavlja novi V60 Cross Country: Zmogljivost za vse terene in vse vremenske pogoje ter robusten dizajn Volvo Cars predstavlja novi V60 Cross Country: Zmogljivost za vse terene in vse vremenske pogoje ter robusten dizajn Volvo Cars predstavlja novi V60 Cross Country: Zmogljivost za vse terene in vse vremenske pogoje ter robusten dizajn

Volvo Cars predstavlja dolgo pričakovano različico Cross Country uspešnega karavana V60 na avtomobilskem salonu v Los Angelesu tega meseca. »Veseli smo, da dodajamo v naš produktni portfelj tretji Cross Country model. Uspešna kombinacija dinamičnega stila in robustne zmogljivosti za V60 Cross Country,« pove Lex Kerssemakers, višji podpredesnik produktne strategije in managementa linije vozil pri Volvo Cars.

Dediščina
Blagovna znamka Cross Country ima dolgo in ugledno dediščino. Volvo Cars je bila prva premium blagovna znamka, ki je ponudila izboljšane zmogljivosti za vse terene in stil na svojih karavanih leta 1997 s predstavitvijo V70 Cross Country ter s tem ustvarila povsem nov tip avtomobilskega doživetja, ki je razburkal domišljijo avtomobilske javnosti. Odsevajoč Volvovo skandinavsko dediščino in ljubezen do narave in avanture prinaša V60 Cross Country skupaj najboljše obeh svetov; športnost z udobnim voznim doživetjem in svobodo za raziskovanje novih horizontov.

Športna zmogljivost
»S 65 mm višjo oddaljenostjo od tal, v primerjavi z običajnim V60, nudi robustna konstrukcija Cross Countryja neprimerljiv nadzor, združeno z izboljšanim športnim voznim doživetjem, zahvaljujoč tehnologiji vektorskega nadzora navora in s sistemom nadzora stabilnosti (corner traction control). V60 Cross Country je zares avto, s katerim lahko pobegnete in omogoča avanturističen življenjski slog v čisti robustni obliki,« doda Lex Kerssemakers. Ima nova 18 in 19-palčna Cross Country kolesa s pnevmatikami z globokim profilom, ki nudijo udobje in off-road estetiko, znižujejo hrup in zagotavljajo dodatno zaščito kolesom med plezanjem po robnikih ali kamnitih cestah.

Robusten individualističen dizajn
Osredotočenost pri konceptu Cross Country je izražanje zmogljivosti »gre kamorkoli« in robustnega dizajna. Idealen je za tiste, ki imajo aktiven življenjski slog, ki dajo prednost makadamskim cestam. To je vidno v V60 Cross Country skozi ekspliciten dizajn, ki poveča avanturno naravo avtomobila. Z dvignjenim položajem od tal, zaščitami podvozja in motorja, obrobami blatnikov in pragov prinaša V60 Cross Country občudovanja vredno mišičasto prezenco, ki poudarja njegovo zmogljivo naravo, medtem ko integrirani izpušni cevi izražata temno športno plat. Zunanji videz dopolnjujejo športni sedeži iz črnega usnja z rjavimi šivi, ki bodo na voljo od same predstavitve, medtem ko bo novo usnjeno oblazinjenje v dveh tonih na voljo od začetka leta 2015.

Pogonski sklopi
V ZDA in Kanadi bodo deležni prvih V60 Cross Country s Volvovim ikonskim petvaljnim bencinskim motorjem z 250 KM, pogonom na vsa kolesa in samodejnim menjalnikom.

Drive-E
Volvovi v razredu vodilni Drive-E štirivaljni dizelski in bencinski motorji, ki bodo na voljo pri V60 Cross Country od začetka leta 2015, bodo temelj za različico s pogonom na sprednja kolesa, medtem ko bo petvaljni D4 pogonski sklop zagotavljal moč za različico s pogonom na vsa kolesa.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov