Avto.info

»Mondial de l’Auto« v Parizu

Dacia bo z razstavnim prostorom v dvorani 6 navzoča na razstavi

»Mondial de l’Auto« v Parizu: Dacia bo z razstavnim prostorom v dvorani 6 navzoča na razstavi

»Mondial de l’Auto« v Parizu

Avtor: Foto: Dacia
»Mondial de l’Auto« v Parizu: Dacia bo z razstavnim prostorom v dvorani 6 navzoča na razstavi

Dacia bo z razstavnim prostorom v dvorani 6 navzoča na razstavi »Mondial de l’Auto«, ki bo od 17. do 23. oktobra na razstavišču Porte de Versailles v Parizu. Prvikrat doslej bodo javno razstavljeni vsi modeli z novo podobo znamke, oblikovalska študija MANIFESTO in posebna zbirateljska izvedenka Dusterja. Premierno bo razstavljen tudi prvi hibridni pogonski sklop znamke Dacia – HYBRID 140.

VSI MODELI ZNAMKE DACIA PREVZEMAJO NOVO PODOBO ZNAMKE
Dacia je nedavno začela novo poglavje svoje zgodbe z uvajanjem nove celostne podobe znamke. Nov zaščitni znak, hkrati uveden na vse modele v ponudbi (Spring, Sandero, Logan, Duster in Jogger), nova oprema pooblaščenih prodajno-servisnih mest, novo oblikovanje in nove barve. Na mednarodni razstavi »Mondial de l’Auto« bo Dacia prvikrat predstavila širši javnosti svojo celotno ponudbo z novim zaščitnim znakom, »Dacia Link«, v katerem sta prečiščeni črki D in C združeni kot člena verige, simbola čvrstosti in enostavnosti. Dacia tako ponovno potrjuje svoje vrednote: je znamka bistvenega in je kul, čvrsta, naklonjena dejavnostim na prostem in »eco-smart« (gospodarna in ekološka).

OBLIKOVALSKA ŠTUDIJA MANIFESTO, UTELEŠENJE VREDNOT ZNAMKE
Na razstavnem prostoru Dacia bo svetovna premiera oblikovalske študije Dacia MANIFESTO. Čeprav MANIFESTO ni napoved prihodnjega modela, uteleša Daciino videnje avtomobilov, ki imajo bistveno, so kul, čvrsti, cenovno dosegljivi in okolju prijazni. Gre za preskusni laboratorij za najbolj napredne zamisli, od katerih bodo nekatere lahko sčasoma uresničene v prihodnjih serijskih modelih. MANIFESTO je zelo kompakten avtomobil, lahek, bolj okreten kot hiter, ukrojen za divjino in naravna prostranstva. Je svobodno izraženo videnje Dacie, ki je konkretna upodobitev vrednost in ozemlja znamke.

MANIFESTO je BISTVEN in bolj KUL kot kdajkoli s svojim edinim in snemljivim žarometom, svojo napravo Media Control in sistemom »YouClip« za pritrjevanje raznih dodatkov, ki bo uveden s prihodnjo generacijo modela Duster. MANIFESTO je ČVRST, zmožen premagovanja vseh vrst terenov in z gumami brez zraka. Je odporen na vodo in ga je enostavno očistiti s curkom vode. MANIFESTO je »ECO-SMART« in ima vgrajen Starkle®, nov edinstven material z 20-odstotnim deležem reciklirane plastike in meliranim videzom, ki bo uporabljen v prihodnji generaciji modela Duster.

DUSTER »MAT EDITION«, ZBIRATELJSKI AVTOMOBIL
Duster je od začetka prodaje leta 2010 dosegel prodajo več kot dva milijona primerkov in je postal ikonične model znamke Dacia. Kot odgovor na zahteve navdušenih kupcev bo dobil Duster na razstavnem prostoru posebno mesto z zbirateljsko različico »Mat Edition«, ki bo še bolj poudarila značaj tega modela. Ta ekskluzivna serija bo na voljo v edinstveni konfiguraciji z močnim in učinkovitim motorjem TCe 150 in samodejnim menjalnikom z dvema sklopkama EDC, najboljšo opremo, kar je ponuja Dacia in ekskluzivno karoserijsko barvo. Prepoznavni videz Dusterja »Mat Edition« bo še enkrat povečal privlačnost znamke. Naročanje bo možno koncem leta 2022.

POGONSKI SKLOP HYBRID 140 KMALU NA VOLJO V JOGGERJU
Pogonski sklop HYBRID 140 bo na razstavnem prostoru Dacie na ogled s posebnim prikazovalcem. Jogger bo prvi model znamke Dacia s tem pogonskim sklopom. Različne rešitve »ECO-SMART« zdaj prvikrat vključujejo tudi hibriden pogonski sklop z močjo 140 KM. Ta tehnologija, ki jo Skupina Renault že obvada, je še ena priložnost za Dacio, da uporabi že preverjene in preskušene sklope in dokazano tehnologijo. Naročanje v proizvodnjo bo možno na začetku leta 2023, začetek prodaje pa bo spomladi 2023.

Naslov spletne platforme znamke Dacia za prireditve v času razstave »Mondial de l’Auto 2022«.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov