Avto.info

Velika posodobitev za modela ID.4 in ID.5

Nov infotainment sistem z intuitivnim upravljanjem, nov električni pogon z večjo močjo in učinkovitostjo

Velika posodobitev za modela ID.4 in ID.5: Nov infotainment sistem z intuitivnim upravljanjem, nov električni pogon z večjo močjo in učinkovitostjo

Velika posodobitev za modela ID.4 in ID.5

Avtor: Foto: Volkswagen
Velika posodobitev za modela ID.4 in ID.5: Nov infotainment sistem z intuitivnim upravljanjem, nov električni pogon z večjo močjo in učinkovitostjo Velika posodobitev za modela ID.4 in ID.5: Nov infotainment sistem z intuitivnim upravljanjem, nov električni pogon z večjo močjo in učinkovitostjo Velika posodobitev za modela ID.4 in ID.5: Nov infotainment sistem z intuitivnim upravljanjem, nov električni pogon z večjo močjo in učinkovitostjo Velika posodobitev za modela ID.4 in ID.5: Nov infotainment sistem z intuitivnim upravljanjem, nov električni pogon z večjo močjo in učinkovitostjo

Wolfsburg (Nemčija) – Volkswagen začenja s predprodajo posodobljenih modelov ID.4 in ID.5. Oba Volkswagnova električna modela sta že na voljo s popolnoma novo razvito generacijo infotainment sistemov. Poleg tega je v različicah Pro in GTX vgrajen nov pogonski sistem: prvič v ID.74 uporabljeni učinkoviti pogon omogoča bistveno večjo moč in navor, obenem pa se zniža poraba energije. Kombinirani doseg električnega vsestranskega SUV-ja ID.4 po kriterijih WLTP se je po zaslugi novega električnega pogona povečal na do 550 kilometrov3. Prostorni SUV ID.5 pa lahko z enim polnjenjem baterije odslej doseže do 556 kilometrov v skladu z WLTP3. Volkswagen izboljšana modela ponuja po enakih osnovnih cenah kot njuna predhodnika. Tako se je razmerje med ceno in vrednostjo pri modelih ID.4 in ID.5 bistveno izboljšalo.

Imelda Labbé, članica uprave znamke Volkswagen, odgovorna za poslovna področja prodaje, marketinga in poprodaje: "Naši kupci se pri novem ID.4 in novem ID.5 lahko veselijo izjemne tehnične zmogljivosti. Programska oprema in infotainment dosegata najnovejše standarde; seveda pa so tukaj še obsežni asistenčni sistemi, ki izpolnijo prav vse želje. Izpopolnjena modela ID.4 in ID.5 se s svojimi novimi tehnologijami in priznanimi uravnoteženimi voznimi, komfortnimi in prostorskimi lastnostmi uvrščata na vrh segmenta."

Intuitivno upravljanje. Volkswagen je bistveno posodobil okolje armaturne plošče v modelih ID.4 in ID.5, pri čemer se je osredotočil na intuitivno upravljanje. V skladu s tem sta obe modelski seriji prejeli popolnoma novo programsko opremo naslednje generacije in nov serijski infotainment sistem z diagonalo zaslona, ki je sedaj povečana na 32,8 centimetra (12,9 palca). Infotainment sistem prepriča s popolnoma novo strukturo menijev. Izboljšana sta bila tudi digitalni kombinirani instrument (serijski digitalni instrumenti) in opcijski projicirni sistem s tehnologijo obogatene resničnosti. Drsnika na dotik za uravnavanje klimatske naprave in glasnosti sta sedaj osvetljena. Nov je tudi večfunkcijski volan z novo upravljalno logiko. Poleg tega je Volkswagen ročico za izbiro voznega programa odstranil z ohišja digitalnega kombiniranega instrumenta in jo –tako kot v modelu ID.7 – zasnoval kot ločeno obvolansko ročico. Tako je nastalo dovolj prostora za večji zaslon infotainment sistema. Upravljanje modelov ID.4 in ID.5 je sedaj še bolj izpopolnjeno z novo glasovno asistenco IDA, ki se še natančnejše odziva na naravne govorne ukaze in nudi nove funkcije. Mednje sedaj na primer spadajo tudi informacije v oblaku za vreme, za stanje športnih dogodkov ali borznih tečajev, ki jih je mogoče preveriti prek sistema IDA. Volkswagen za oba modela opcijsko ponuja tudi nov vrhunski avdiosistem znamke Harman Kardon z močjo 480 W in desetimi zvočniki (vključno z osrednjim in globokotonskim zvočnikom).

75 odstotkov večji navor. Najpomembnejša nova tehnološka značilnost vseh modelov ID.4 in ID.5 z baterijo s kapaciteto 77 kWh (neto) je učinkoviti pogon: z novim elektromotorjem na zadnji premi ter novo generacijo baterij se je poraba energije zmanjšala, medtem ko se je moč povečala. V modelih ID.4 Pro1 in ID.5 Pro2 s pogonom zadaj je sedaj uporabljen elektromotor z močjo 210 kW (286 KM)5, ki pa razvije 60 kW več moči kot primerljivi motor v predhodnih modelih. Razvoj moči je v vseh situacijah bolj dinamičen, saj se je tudi navor povečal s 310 na 545 Nm. Dodatnih 235 Nm navora ustreza povečanju okoli 75 odstotkov. Štirikolesno gnani ID.4 Pro 4MOTION6/7 z novim zadnjim elektromotorjem in dodatnim elektromotorjem na sprednji premi prav tako razvije sistemsko moč 210 kW (286 KM)7, kar ustreza povečanju za 15 kW (21 KM).

Modeli GTX – 100 km/h v 5,4 sekunde8. Izrazito športna in prav tako štirikolesno gnana vrhunska modela ID.4 GTX7/9 in ID.5 GTX7/10 bosta v prihodnje zagotavljala sistemsko moč 250 kW (340 KM), kar predstavlja dodatnih 30 kW (41 KM). Potniki bodo izrazito občutili s tem povezano dodatno dinamiko. To je razvidno iz vrednosti pospeška od 0 do 100 km/h: s časom 5,4 sekunde8 modeli GTX sedaj jasno prekašajo mejo šestih sekund. Kot že doslej je hitrost pri modelih ID.4 GTX in ID.5 GTX elektronsko omejena na 180 km/h. Tako kot pri modelih GTX pa je tudi pri modelih Pro najvišja hitrost sedaj zrasla na 180 km/h (prej 160 km/h). Nespremenjen pa je ostal pogonski sistem osnovnega modela ID.4: ID.4 Pure11 s svojim elektromotorjem z močjo 125 kW (170 KM) doseže 160 km/h.

Energija za dodatnih 178 kilometrov v desetih minutah. Doseg vseh modelov ID.4 in ID.5 se je z novo baterijo s kapaciteto 77 kWh povečal. Dva primera: novi ID.4 Pro prevozi do 550 kilometrov3 (kombinirani doseg po WLTP), kar je 17 kilometrov več kot pri predhodniku. Pri novem ID.5 Pro pa ta vrednost znaša 556 kilometrov3 – dodatnih 11 kilometrov. Modela ID.4 in ID.5 s pogonom zadaj se polnita z znanimi 135 kW. Modeli s štirikolesnim pogonom pa sedaj omogočajo tudi polnjenje z enosmernim tokom s polnilno močjo, ki je bila povečana s 135 na do 175 kW. Te različice modela ID. se pri maksimalni polnilni moči za dodatnih 178 kilometrov lahko napolnijo v le približno desetih minutah. Osnovna izvedba ID.4 Pure z baterijo s kapaciteto 52 kWh je sedaj na voljo s polnilno močjo do 115, namesto prejšnjih 110 kW.

Hitrejše polnjenje na potovanjih. Nov sistem za upravljanje polnjenja in toplotni management v vseh modelih ID.4 in ID.5 sedaj na poti do naslednjega postanka za polnjenje z enosmernim tokom poskrbi za predkondicioniranje baterije. S tem je modela ID.4 in ID.5 predvsem na poteh z enim ali več postanki za polnjenje mogoče karseda hitro spet oskrbeti z novo energijo. Bolj udobna in hkrati bolj dinamična. Kot dopolnitev novih pogonskih sistemov je bilo na novo prilagojeno tudi podvozje. Poleg tega je Volkswagen izpopolnil krmiljenje opcijskega prilagodljivega podvozja DCC in upravitelja vozne dinamike prilagodil za še večji razpon med udobjem in dinamiko.

1. ID.4 Pro z močjo 210 kW (286 KM) – poraba električne energije v kWh/100 km, kombinirana: 18,4–15,9; emisija CO₂ v g/km, kombinirana: 0.
2. ID.5 Pro z močjo 210 kW (286 KM) – poraba električne energije v kWh/100 km, kombinirana: 18,0–15,5; emisija CO₂ v g/km, kombinirana: 0.
3. Doseg, ki je bil v skladu z Globalno usklajenim preizkusnim postopkom za lahka vozila (angl. World Harmonised Light Vehicle Test Procedure, WLTP) izmerjen na preizkusnih valjih s tisto opremsko izvedbo modelov ID.4 in ID.5 z baterijo z neto kapaciteto 77 kWh, ki omogoča najugodnejši doseg. Dejanske vrednosti dosega po kriterijih WLTP lahko odstopajo glede na opremo. Dejanski doseg v praksi med drugim odstopa zaradi načina vožnje, hitrosti, uporabe komfortnih/dodatnih porabnikov, zunanje temperature, števila sopotnikov/obteženosti, topografije ter procesa staranja in izrabe baterije.
4. ID.7 Pro z močjo 210 kW (286 KM) – poraba električne energije v kWh/100 km, kombinirana: 16,3–14,1; emisija CO₂ v g/km, kombinirana: 0.
5. Največja moč je na voljo pri karseda visoki napolnjenosti in optimalnem območju delovne temperature visokonapetostne baterije. Moč, ki je na voljo v posamezni vozni situaciji, je odvisna od spremenljivih dejavnikov, kot so na primer zunanja temperatura, stanje temperature, polnjenja in klimatiziranja ali fizično staranje visokonapetostne baterije.
6. ID.4 Pro 4MOTION z močjo 220 kW (299 KM) – poraba električne energije v kWh/100 km, kombinirana: 18,7–16,4; emisija CO₂ v g/km, kombinirana: 0.
7. Največja električna moč je bila določena v skladu z UN-GTR.21. Največja moč je na voljo pri karseda visoki napolnjenosti in optimalnem območju delovne temperature visokonapetostne baterije. Moč, ki je na voljo v posamezni vozni situaciji, je odvisna od spremenljivih dejavnikov, kot so na primer zunanja temperatura, stanje temperature, polnjenja in klimatiziranja ali fizično staranje visokonapetostne baterije.
8. Pospešek 0–100 km/h v 5,4 sekunde je bil izmerjen z navedeno maksimalno električno močjo. Največja moč je na voljo pri karseda visoki napolnjenosti in optimalnem območju delovne temperature visokonapetostne baterije.
9. ID.4 GTX z močjo 250 kW (340 KM) – poraba električne energije v kWh/100 km, kombinirana: 18,7–16,7; emisija CO₂ v g/km, kombinirana: 0.
10. ID.5 GTX z močjo 250 kW (340 KM) – poraba električne energije v kWh/100 km, kombinirana: 18,6–16,2; emisija CO₂ v g/km, kombinirana: 0.
11. ID.4 Pure z močjo 125 kW (170 KM) – poraba električne energije v kWh/100 km, kombinirana: 17,9–16,3; emisija CO₂ v g/km, kombinirana: 0.
Za vozila so na voljo samo še vrednosti porabe in emisij v skladu s postopkom WLTP in ne v skladu z NEVC. Poraba in emisije CO₂ so navedene v razponu, ker so odvisne od izbrane opreme vozila.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov