Avto.info

FORD PRO

Pomembne posodobitve za povečanje zmogljivosti in produktivnosti vozil

FORD PRO : Pomembne posodobitve za povečanje zmogljivosti in produktivnosti vozil

FORD PRO

Avtor: Foto: Ford
FORD PRO : Pomembne posodobitve za povečanje zmogljivosti in produktivnosti vozil FORD PRO : Pomembne posodobitve za povečanje zmogljivosti in produktivnosti vozil

Ford Pro v Evropi je danes napovedal pomembne posodobitve za povečanje zmogljivosti in produktivnosti vozil, ki bodo leta 2024 na voljo za model Transit – najbolje prodajano tovorno dostavno vozilo na svetu1 – in so namenjene podjetjem, da bi lahko naredila več in optimizirala svoje poslovanje.

Modela Ford Transit in E-Transit sta dobila obsežno nadgradnjo standardnih funkcij povezljivosti in možnost brezžičnega posodabljanja Ford Power Up. Nova programska oprema poenostavlja predelave na poprodajnem trgu in omogoča avtomatizacijo ponavljajočih se opravil za voznike, ki pogosto opravijo tudi 150 dostav na dan. Izboljšave podvozja in možnost osemstopenjskega samodejnega menjalnika povečujejo nosilnost ter izboljšujejo zmogljivost, vodljivost in učinkovitost vozila.2

“Kot že osem let zapored vodilni v prodaji gospodarskih vozil v Evropi nikoli ne prenehamo iskati novih priložnosti, s katerimi bi našim strankam pomagali povečati produktivnost,” je dejal Hans Schep, generalni direktor družbe Ford Pro v Evropi. “Z našimi strankami sodelujemo z roko v roki, da bi razumeli izzive, s katerimi se soočajo, in skupaj ustvarili nove rešitve. Te inovacije izboljšujejo Transitove digitalne funkcije, strojno opremo in podporni ekosistem Ford Pro ter našim strankam zagotavljajo novo raven produktivnosti.”

Izboljšana tehnologija v sklopu serijske opreme
Da bi strankam vseh poklicev pomagal doseči prednosti produktivnosti povezanih gospodarskih vozil, Ford Pro še naprej širi digitalne zmogljivosti svoje ponudbe gospodarskih vozil Transit in E-Transit. Nove funkcije za modelno leto 2024 v Evropi vključujejo:
- sistem za komunikacije in informacije SYNC 4,3 podprt z 30,5 cm (12'') osrednjim zaslonom na dotik in 20 cm (8'') digitalno instrumentno ploščo za intuitivno kabino, osredotočeno na voznika, ter funkcijo Connected Navigation4 za prometne informacije v realnem času, ki voznikom pomaga načrtovati poti in se držati urnika;
- Fordov najnovejši modem5G,5 ki Transitovim pametnim tehnologijam zagotavlja superhitro povezljivost in brezžične posodobitve Ford Power-Up za izboljšanje produktivnosti vozila brez obiska servisa;
- novo tehnologijo za pomoč pri dostavah Delivery Assist 6– na voljo pri furgonih E-Transit in Transit z dolgo medosno razdaljo in samodejnim menjalnikom: ta avtomatizira ponavljajoča se varnostna opravila za voznike, ki pogosto opravijo do 150 dostav na dan, zdaj pa lahko prihranijo do 20 sekund pri vsaki dostavi. Prestavljanje v parkirni položaj ustavi motor, vklopi opozorilne utripalke in alarmni sistem ter zaklene vsa vrata, ki jih voznik ne uporablja za izstop iz kabine ali dostop do pošiljk. S pritiskom na zavorni pedal voznik ponovno zažene motor in izklopi varnostne utripalke;
- sistem za integracijo nadgradenj Upfit Integration, ki so ga razvili v družbi Ford Pro: voznikom omogoča upravljanje naknadno vgrajene opreme prek digitalnih gumbov na serijskem zaslonu na dotik v kabini in povezavo s programskimi paketi Ford Pro za nadzor na daljavo – na primer za spremljanje temperature v hlajenih vozilih, ki prevažajo farmacevtske izdelke ali hrano in pijačo, kjer je neprekinjeno hlajenje bistvenega pomena.

Zasnova za večjo uporabnost, učinkovitost in zmogljivost
Celovit nabor naprednih sistemov za pomoč vozniku, ki zagotavljajo večjo varnost voznika in tovora, bo leta 2024 del serijske opreme Transita, vključno s sistemom za pomoč pri preprečevanju naleta s samodejnim zaviranjem v sili, sistemom za opozarjanje na zapuščanje in pomočjo pri ohranjanju voznega pasu ter inteligentnim sistemom za pomoč pri hitrosti.6 Paketi za pomoč vozniku vključujejo sistem za nadzor mrtvih kotov z opozarjanjem na prečni promet, inteligentni aktivni tempomat s funkcijo usmerjanja v sredino voznega pasu in funkcijo Stop & Go ter samodejno pomoč pri parkiranju s 360-stopinjsko kamero. Navedeni sistemi voznikom zagotavljajo dodatno varnost, upravljavcem pa lahko pomagajo zmanjšati čas, ko vozila niso na voljo, popravila in stroške zavarovanja.6

Modelno leto 2024 uvaja novo možnost osemstopenjskega samodejnega menjalnika za Transite s pogonom na sprednji kolesi, ki izboljša zmogljivost, učinkovitost in možnost vleke tovora.2 Novi menjalnik povečuje zmogljivosti pri prevozu z dovoljeno skupno maso vozila do 4250 kg in dovoljeno skupno maso vozila in prikolice 6000 kg7 – kar pomeni povečanje za 700 oziroma 1750 kg. Nova pesta koles in zavorni sistemi odvisno od konfiguracije vozila zmanjšajo težo do 27 kg. Zasnova omogoča tudi lažjo menjavo zavor, kar čas servisiranja pri menjavi vseh štirih zavornih kolutov skrajša za do dve uri. Nova 40,6 cm (16'') platišča so del serijske opreme vseh različic vozil modelnega leta 2024. Za modele s sprednjim pogonom je zdaj na voljo nov paket za povečano osno obremenitev, ki povečuje največjo dovoljeno obremenitev sprednje osi s 1850 kg na 2000 kg, kar omogoča še večji potencial za predelave ter prihrani čas in napor upravljavcev z zmanjšanjem zahtev po porazdelitvi tovora. Ford Pro pričakuje, da bo to še posebej koristilo pri uporabi za prevoz konj ali dostavnikih z nizkim nakladalnim pragom, ki zahtevajo preprost dostop do tovornega prostora in veliko nosilnost. Najnovejša modela Transit in E-Transit bodo kupci lahko naročili v kratkem, proizvodnja bo stekla prihodnje leto, dobave pa so predvidene od poletja 2024. Ford E-Transit je od svoje predstavitve leta 2022 postal nedvomno vodilni v segmentu dvotonskih električnih vozil, saj predstavlja več kot 50 odstotkov vseh v Evropi prodanih električnih vozil v svojem segmentu.8   

1 Na osnovi podatkov agencijeS&P Global Mobility o registracijah od začetka koledarskega leta 2014 do konca koledarskega leta 2022, zbranih pri vladnih uradih in drugih virih; ti podatki po poročilu marca 2023 zajemajo 95 odstotkov prodanih novih vozil v več kot 80 državah po vsem svetu. Transitova družina dostavnikov, kombijev, šasij s kabino in platform s kabino vključuje modele Ford Transit in Transit Custom. Vanje nista všteta Transit Connect in Transit Courier.
2 Uradno homologiran doseg vožnje bo objavljen pred začetkom prodaje vozila. V skladu s svetovno usklajenim preskusnim postopkom za lahka vozila (WLTP). Objavljeni doseg (predvidena ciljna vrednost v skladu z WLTP) je na voljo s popolnoma napolnjeno baterijo – odvisno od različice oz. opreme in konfiguracije baterije. Dejanski doseg se lahko razlikuje odvisno od različnih dejavnikov (npr. vremenskih razmer, načina vožnje, profila poti, stanja vozila ter starosti in stanja litij-ionske baterije). Uradno homologirani podatki o porabi goriva/energije in izpustih CO2 bodo objavljeni pred začetkom prodaje. Navedena poraba goriva/energije, izpusti CO2 in doseg z električnim pogonom po WLTP so izmerjeni v skladu s tehničnimi zahtevami in specifikacijami zadnje različice Evropskih uredb (EC) 715/2007 in (EU) 2017/1151. Uporabljeni standardni preskusni postopki omogočajo primerjavo med različnimi tipi vozil in različnimi proizvajalci.
3 Ne dopustite motenj med vožnjo! Če je le možno, uporabite glasovno upravljanje in med vožnjo ne uporabljajte ročnih naprav.Ko je izbrana prestava za vožnjo, so lahko nekatere možnosti blokirane. Nekatere funkcije niso združljive z vsemi telefoni.
4 Za navigacijske storitve morajo biti na voljo sistem SYNC 4 in modem FordPass Connect, aplikacija Ford Pass in brezplačne povezane storitve (za podrobnosti glejte določila in pogoje FordPass). Upravičena vozila prejmejo brezplačno 90-dnevno preskusno naročnino na navigacijske storitve, ki se začne z datumom začetka garancije za novo vozilo. Uporabniki morajo preizkusno obdobje navigacijskih storitev odkleniti tako, da ustrezno vozilo aktivirajo s članskim računom za aplikacijo FordPass. Za povezane navigacijske storitve mora biti sklenjena letna pogodba za storitve. Povezana storitev in funkcije so odvisne od razpoložljivosti združljivega omrežja. Zaradi razvoja tehnologij/mobilnih omrežij/zmogljivosti vozil lahko pride do omejitve ali celo onemogočanja delovanja povezanih storitev in funkcij. Aplikacija FordPass, združljiva z izbranimi platformami pametnih telefonov, je na voljo prek prenosa. Ponudnik mobilnega omrežja lahko zaračuna pošiljanje sporočil in prenos podatkov v skladu s tarifo.
5 Za funkcije daljinskega upravljanja morajo biti na voljo modem FordPass Connect, aplikacija Ford Pass in brezplačne povezane storitve (za podrobnosti glejte določila in pogoje FordPass). Povezane storitve in funkcije so odvisne od razpoložljivosti združljivega mobilnega omrežja. Zaradi razvoja tehnologij/mobilnih omrežij/zmogljivosti vozil lahko pride do omejitve ali celo onemogočanja delovanja povezanih storitev in funkcij. Dostopna točka Wi-Fi ni vključena v povezane storitve.
6 Funkcije za pomoč vozniku dopolnjujejo in ne nadomeščajo voznikove pozornosti, presoje in potrebe po upravljanju vozila. Prav tako niso nadomestek za varno vožnjo. Glede podrobnosti in omejitev glejte navodila za uporabo vozila.
7 Največja vlečna obremenitev je odvisna od tovora, konfiguracije vozila, dodatne opreme in števila potnikov. Zmogljivost za prevoz prtljage in natovarjanje je omejena z maso in porazdelitvijo mase.
8 Avstrija, Belgija, Češka republika, Danska, Finska, Francija, Grčija, Irska, Italija, Madžarska, Nemčija, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugalska, Romunija, Španija, Švedska, Švica, Turčija, Velika Britanija.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov