Avto.info

2021 WSK EUROSERIES, SARNO (ITA)

Finale in skupno osmo mesto za Marka Kastelica

2021 WSK EUROSERIES, SARNO (ITA): Finale in skupno osmo mesto za Marka Kastelica

2021 WSK EUROSERIES, SARNO (ITA)

Avtor: Foto: Mark Kastelic Racing Team
2021 WSK EUROSERIES, SARNO (ITA): Finale in skupno osmo mesto za Marka Kastelica 2021 WSK EUROSERIES, SARNO (ITA): Finale in skupno osmo mesto za Marka Kastelica 2021 WSK EUROSERIES, SARNO (ITA): Finale in skupno osmo mesto za Marka Kastelica 2021 WSK EUROSERIES, SARNO (ITA): Finale in skupno osmo mesto za Marka Kastelica 2021 WSK EUROSERIES, SARNO (ITA): Finale in skupno osmo mesto za Marka Kastelica

Mark Kastelic, eden najbolj obetavnih slovenskih kartistov, je na tretji dirki letošnje sezone WSK Euro Series v Sarnu pri Neaplju končal na 25. mestu. Z novo uvrstitvijo v finalno vožnjo je na koncu zasedel osmo mesto v kategoriji OKJ v tem prvenstvu.

Steza v Sarnu je dirkače kartinga pričakala z visokimi temperaturami in zato toliko težjimi pogoji dirkanja. A dobra telesna pripravljenost je slovenskemu dirkaču Marku Kastelicu omogočila uvrstite v finale in ponovno visoko uvrstitev. »Pogoji so bili naravnost peklenski, vročina je veliko zahtevala od dirkačev in od dirkalnika, a smo se z vsem dobro spopadali. Uvrstitev v finale je bila uspeh, v treh vožnjah sem si zaradi delno premaknjenega sprednjega odbijača prislužil nekaj kazenskih sekund in s tem izgubil nekaj mesten. A to me vseeno ni spravilo iz pravega ritma, ki je bil zelo dober, zato sem se lahko uvrstil v finalno vožnjo,« je povedal 13-letni Kastelic.

V finalu pa je imel nekaj smole. Tik pred njim sta se namreč zaletela dva tekmeca in Mark se jima ni mogel več izogniti in je pri visoki hitrosti dobesedno poletel preko enega od njiju in pri trdem postanku povsem uničil svoj dirkalnik. »Šasija je bila po tem trku tako skrivljena, da sem moral dirko ponovno startati z rezervnim dirkalnikom. In potem se je pravo delo šele začelo,« je dodal Kastelic, ki je, zaradi prekinjene dirke in menjave dirkalnika, moral dirko ponovno začeti iz boksov in s tem daleč v ozadju. A potem je ponovno dokazal, da je mojster prehitevanj in je z bolj agresivno vožnjo napredoval mesto za mestom.

S to dirko se je namreč tudi končal niz dirk za prvenstvo WSK Euro Series, ki je letos štela tri dirke, in Mark Kastelic je v konkurenci 123 dirkačev na koncu zasedel odlično končno osmo mesto. »Z rezultatom sem zadovoljen, drugo mesto na prejšnji dirki Euro Series v Adrii mi je dalo novega zagona. Iz dirke v dirko napredujem, to je v tem trenutku najbolj pomembno,« je ocenil letošnjo sezono.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov