Avto.info

Goodyear Cup

Novi dirkaški talenti se v sezoni 2020 spopadajo v novi kategoriji

Goodyear Cup: Novi dirkaški talenti se v sezoni 2020 spopadajo v novi kategoriji

Goodyear Cup

Avtor: Foto: Goodyear
Goodyear Cup: Novi dirkaški talenti se v sezoni 2020 spopadajo v novi kategoriji Goodyear Cup: Novi dirkaški talenti se v sezoni 2020 spopadajo v novi kategoriji

Goodyear in Mednarodna avtomobilistična zveza FIA sta svoje dolgoletno sodelovanje nedavno okronali z novim mejnikom. Goodyear, ki je že šestnajst let zapored ekskluzivni dobavitelj pnevmatik za evropsko prvenstvo v dirkanju s tovornjaki (FIA ETRC), zadnja štiri leta pa tudi uradni partner prvenstva, je sedaj prevzel še vlogo imenskega partnerja kategorije Promotor's Cup. Ta v sezoni 2020 tako nosi ime Goodyear Cup.

Gre za atraktivno in zelo priljubljeno kategorijo, ki je bila kot dirka znotraj dirke prvič predstavljena leta 2017, v njej pa v tesnih obračunih z dirkalnimi tovornjaki tekmujejo mladi talenti. Goodyear je kot nov imenski partner kategorije še dodatno utrdil svojo ključno vlogo v eni izmed najbolj drznih serij v motošportu, v kateri vsako leto znova dokazuje, da je s svojimi pnevmatikami kos tudi najbolj ekstremnim pogojem. Uspehi na dirkališču pa jasno odražajo tudi razvojni napredek in kakovost Goodyearovih tovornih pnevmatik redne proizvodnje, saj imajo slednje podobno karkaso kot namensko razvite tovorne dirkalne pnevmatike.

Video napoved kategorije Goodyear Cup

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov