Avto.info

Serija Adria Drift 2016

Prva dirka Pavičiću

Serija Adria Drift 2016: Prva dirka Pavičiću

Serija Adria Drift 2016

Avtor: Foto: Avto Klub GaS Tuning Team
Serija Adria Drift 2016: Prva dirka Pavičiću Serija Adria Drift 2016: Prva dirka Pavičiću Serija Adria Drift 2016: Prva dirka Pavičiću Serija Adria Drift 2016: Prva dirka Pavičiću

Prvi dirka serije Adria Drift, poimenovana RD1 – THE KICK OFF, se je odvila 24. aprila na vsem znani drift lokaciji, v ORYX Centru v Zagrebu. Tekmovalci so vožnjo pričeli s hitrim levim zavojem, ki se proti koncu nekoliko zapre, sledil mu je precej zaprt desni zavoj, v zaključku pa so »oddriftali« še dvojni S. Kot je bilo pričakovati, so bile borbe med 26 tekmovalci iz Avstrije, BiH, Hrvaške, Madžarske in Slovenije srdite.

Kvalifikacije je tako žal dočakalo le 19 avtomobilov. In te so bile zelo napete in zanimive za gledalce. Po precej dima in polomljenih odbijačih so se najvišje uvrstili Tabak, Berdajs, Pavičić in Kauderer, ter tako naznanili apetite po najboljših mestih. Omembe vredni so tudi nekateri »začetniki«, ki so se uvrstili med TOP16. Pavičić starejši in Barle znata proti koncu sezone, opremljena z več izkušnjami, postati precej nevarna, Stanić pa je s svojim entuzijazmom požel bučne aplavze.

Zgoraj omenjeni favoriti so se prebili vse do finala, kjer je Tabak kljub dotlej perfektnim vožnjam naredil napako, zadel »Clipping«, in napredovanje podaril Pavičiću. Drugi par, Berdajs in Kauderer, sta nadaljevala bitko iz lanskega finala, ki se je predčasno končala zaradi okvare na Kaudererjevem avtomobilu. Po »One more time« je v finale tudi tokrat napredoval Berdajs, kjer je sicer kompenziral pomanjkanje moči s preciznostjo in odlično nastavljenim podvozjem, a je Pavičić (prvič v zgodovini) popolnoma izkoristil potencial avtomobila in odnesel domov največji pokal.

»Finalne vožnje so mi polepšale dan. Še enkrat se je izkazalo, da imamo v Adria regiji nekaj zares vrhunskih dirkačev, ki znajo voziti požrtvovalno, po robu in ne spustijo do konca. Tudi iz organizacijskega stališča je dogodek popolnoma uspel, upamo le, da nam bo naslednjič vreme bolj naklonjeno in se bo za udeležbo na dogodku opogumilo več obiskovalcev,« je dejal po dogodku Drej, generalni manager serije Adria Drift. Na dogodku je bilo poskrbljeno tudi za adrenalinske odvisneže. Priložnost so se imeli zapeljati z enim največjih mojstrov drifta v tem delu Evrope, Luko Markom Grošljem.

In nič jim ni pomagalo, če so kričali na ves glas – cviljenje gum jih je vedno znova preglasilo! Omeniti je potrebno še »Show'n'Shine« del tekmovanja, torej razstavo predelanih vozil, kjer vložki v spolirane lepotce nemalokrat presegajo vrednosti samih vozil. Sodniki so kot najboljša ocenili Karlovo divjo, v stilu generala Leeja predelano Opel Corso, in v OEM stilu predelanega VW Caddyja.

Naslednja dirka serije Adria Drift, RD2 – THROWDOWN, bo na sporedu 29. maja, asfalt pa bo trpel na dirkališču Raceland v Krškem.

Serija Adria Drift 2016: Prva dirka Pavičiću
Serija Adria Drift 2016: Prva dirka Pavičiću
Serija Adria Drift 2016: Prva dirka Pavičiću
Serija Adria Drift 2016: Prva dirka Pavičiću
Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov