Avto.info

Državno tekmovanje v najhitrejši menjavi pnevmatik

TYRE CHALLENGE – kdo bo najhitreje zamenjal gumo na avtu?

Državno tekmovanje v najhitrejši menjavi pnevmatik: TYRE CHALLENGE – kdo bo najhitreje zamenjal gumo na avtu?

Državno tekmovanje v najhitrejši menjavi pnevmatik

Avtor: Foto: Delti.com

Prvega aprila ob 11h se bo v Ljubljani zgodil "Tyre Challenge", prvo državno tekmovanje v najhitrejši in pravilno izvedeni menjavi pnevmatik na avtomobilu.  

V prvi vrsti gre za zabaven dogodek, kjer imajo tekmovalci priložnost osvojiti privlačne nagrade (glavna je set novih pnevmatik po lastni izbiri), v bogatem spremljevalnem programu pa bodo na voljo tudi preventivno zabavne aktivnosti za vso družino. Dogodek bo vodila Ula Furlan. Tyre Challenge  tekmovanja se bodo v prihodnjih dneh zgodila tudi v drugih evropskih državah.

Pobudnik in organizator tekmovanja je Delti.com, največji evropski prodajalec pnevmatik na spletu, ki je z več kot 300 spletnimi trgovinami prisoten v 45 državah, v Sloveniji s spletno trgovino gume-direkt.com.

Eno  izmed temeljnih poslanstev podjetja Delti.com je tudi socialna odgovornost in osveščanje voznikov, po vsem svetu. Velik poudarek dajejo temu, da voznike osveščajo o pomenu kvalitetnih pnevmatik, o tem kako pravilno skrbeti zanje, da bodo dočakale čimdaljšo življenjsko dobo in nasploh o tem, kako pomembno vlogo igrajo pnevmatike za vozilo in za potek vožnje kot take. 

Po vzoru uspešno izpeljanih dogodkov iz drugih evropskih držav, je Delti.com dogodek za osveščanje javnosti lani prvič izpeljal tudi v Sloveniji, šlo je za preventivno akcijo »Najprej varnost«. Tokrat pripravljajo dogodek, katerega namen ni samo osveščanje, ampak tudi sprostitev in zabava.

Zabavno preventiven dogodek, namenjen celi družini
»Pnevmatike so edina in zelo pomembna vez avtomobila in vozne podlage, kljub temu pa jim vozniki posvečamo absolutno premalo pozornosti, o njihovih karakteristikah, obnašanju na vozišču in njihovi menjavi pa vemo zelo malo. Zato smo se pri Delti.com odločili organizirati dogodek, ki bo poučen, v prvi vrsti pa zabaven in s tem bo njegova izobraževalna vsebina bolj zapomnljiva.

Tyre Challenge bo ljudi zabaval, nasmejal, jih spravil v dobro voljo, hkrati pa bo tudi dvignil zavest o tem, kako pomembna je v resnici pnevmatika ter kako hitro in enostavno jo je zares zamenjati,« je o motivaciji za tekmovanje povedala Anna Papp iz Delti.com. Ker se bo tekmovanje zgodilo v centru prestolnice, pred najbolj urbanim in zelenim hotelom v mestu (hotel Park), bodo temu primerni tudi avtomobili, saj bodo tekmovalci  svoje veščine menjave pnevmatik pokazali na avtomobilih, ki so idealne velikosti za tako majhno prestolnico kot je Ljubljana – na MINIjih.  

Avtomobile bodo v namen tekmovanja namreč posodili iz podjetja Avto Aktiv Intermercatus doo, ki je edini prodajalec MINIjev v Sloveniji. Ta mesec so tudi odprli edini samostojni MINI prodajni salon, nahaja se v ljubljanskem BTCju. Dogodku se pridružuje tudi Agencija RS za varnost v prometu, poskrbela za spremljevalni program, ki bo namenjen vsem, tudi otrokom.

Tekmovanje poteka v 6 državah, koncept povsod enak
V teh dneh Tyre Challenge poteka tudi v Romuniji, v Srbiji, na Hrvaškem, v Bolgariji in  v Avstriji, organizatorji pa predvidevajo, da ga bodo naslednje leto razširili po vsej Evropi in ga naredili tradicionalnega. V Sloveniji se bo Tyre Challenge zgodil 1. aprila ob 11h v Ljubljani, na ploščadi pred hotelom Park. V drugih državah se bo tekmovanje zgodilo že nekaj dni prej, tako da bomo v Ljubljani na dogodku že obveščeni o imenih zmagovalcev iz drugih sodelujočih držav.

Sicer so pravila tekmovanja v vseh državah enaka, tako da bo ob koncu vseh tekmovanj zanimivo tudi medsebojno primerjanje rezultatov po državah. Slovenci se seveda nadejamo, da bomo najhitrejši. Prijave na tekmovanje sicer še vedno potekajo, vsi zainteresirani se lahko prijavite na spletni strani.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov