Avto.info

7. Mahle reli Nova Gorica

Grega Premrl pred najzahtevnejšo preizkušnjo letošnje sezone

7. Mahle reli Nova Gorica: Grega Premrl pred najzahtevnejšo preizkušnjo letošnje sezone

7. Mahle reli Nova Gorica

Avtor: Foto: PR - Unikatoy Racing
7. Mahle reli Nova Gorica: Grega Premrl pred najzahtevnejšo preizkušnjo letošnje sezone 7. Mahle reli Nova Gorica: Grega Premrl pred najzahtevnejšo preizkušnjo letošnje sezone

Po poletnem premoru se v Novi Gorici nadaljuje letošnja sezona slovenskega državnega prvenstva v reliju. 7. Mahle reli Nova Gorica bo sestavljalo 12 hitrostnih preizkušenj v skupni dolžini 150 kilometrov, kar pomeni, da bo to najdaljši in zaradi zelo ostre konkurence najverjtneje tudi najzahtevnejši reli letošnje sezone.

Grega Premrl in Vili Ošlaj bosta tudi tokrat nastopila s Peugeotom 208 skupine R2, ki bo tokrat odlično zastopana. Na listi prijav najdemo kar 14 posadk, ki bodo nastopile s tovrstnimi dvokolesno gnanimi dirkalniki.

"Nova Gorica bo gostila reli, ki ga večina slovenskih posadk najbolj nestrpno pričakuje. Z ekipo smo nanj dobro pripravljeni. Z Vilijem si želiva prikazati dobre - konstantne in atraktivne vožnje, še posebej zaradi možnosti, da bova tokrat zadnjič sedela v Peugeotu 208 R2. Upam na čim boljše vzdušje, množice gledalcev ob brzincih ter srečen prihod našega dirkalnika na ciljno rampo," je pred odhodom v Novo Gorico dejal Premrl.

Tudi letos rahlo spremenjena trasa relija Nova Gorica prinaša številne atraktivne točke za obisk in varno spremljanje dirke. Že prvi dan tekmovanja (v petek) bosta na sporedu dve zelo zanimivi hitrostni preizkušnji, v soboto pa bo na sporedu glavnina relija s tremi hitrostnimi preizkušnjami, ki se bodo vozile po dvakrat. Zaključek relija bo tudi letos s hitrostno preizkušnjo od Kromberka proti Ravnici. Tam bo v petek dopoldne potekal tudi uradni shakedown test.

Grega Premrl in Vili Ošlaj bosta tokrat nastopila s startno številko 20.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov