Avto.info

ADAC test desetih električnih koles

Samo dva testna kandidata sta prejela oceno 'dobro'

Četrtek, 11. julij 2024 , 09:31
ADAC test desetih električnih koles: Samo dva testna kandidata sta prejela oceno 'dobro'

Na tokratnem testu kluba ADAC je sodelovalo deset različnih proizvajalcev električnih koles, ki niso dražja od 2.000 evrov. Na koncu so Nemci z oceno „gut“ ('dobro') nagradili samo izdelka znamk Deruiz in Fischer.

Caterham & Royal Air Force (RAF)

'Aerotuning' za različico seven 360R

Sreda, 10. julij 2024 , 09:40
Caterham & Royal Air Force (RAF): 'Aerotuning' za različico seven 360R

V ozadju nedavno izvedene dirke Formule 1 na dirkališču Silverstone se je odvijala tudi prva javna predstavitev posebne unikatne različice že zdavnaj kultnega britanskega 4-kolesnika, ki še vedno (za razliko od številnih današnjih zavaljenih 'športnikov' …) uteleša vse prave vrednote (kompaktne karoserijske mere, nepraktičnost in nizka masa …) poštenega športnega avtomobila.

Suzuki jimny horizon

Kolateralna žrtev

Torek, 9. julij 2024 , 08:19
Suzuki jimny horizon: Kolateralna žrtev

Iz Nemčije prihaja novica o slovesu kultnega jimnyja, ker to malo in posledično zelo okretno terensko vozilo izginja iz nemške ponudbe modelov znamke Suzuki. Razlog za to pa ne tiči v njegovi tržni neuspešnosti (povpraševanje nemških kupcev je večje od možnosti dobav …), temveč v napovedani pospešeni elektrifikaciji serijskih modelov znamke Suzuki.

Maxus eDeliver 7 & EUNIQ 6

Dva nova 'električarja' za nemške kupce

Četrtek, 4. julij 2024 , 09:04
Maxus eDeliver 7 & EUNIQ 6: Dva nova 'električarja' za nemške kupce

Iz Nemčije prihaja novica o širitvi modelne palete znamke Maxus, ki je sestavni del kitajskega koncerna SAIC, ker se kupci v Nemčiji že lahko odločijo za nakup povsem novega lahkega gospodarskega modela eDeliver 7, kupcem SUV modelov pa namenjajo model EUNIQ 6, ki so ga kitajski kupci spoznali že leta 2022.

FIAT topolino 'Spiaggina' by Castagna Milano

'Mišek' za premožne

Četrtek, 27. junij 2024 , 08:47
FIAT topolino 'Spiaggina' by Castagna Milano: 'Mišek' za premožne

Po navadi novice o avtomobilih za premožne pospremijo informacije o zelo opulentnih karoserijskih merah takšnih vozil, ogromni zalogi motorne moči ter masi na ravni 'jumbo-jetov', tokrat pa vam predstavljamo zelo majhno in zelo počasno prostočasno vozilo, ki ni bilo nikoli namenjeno 'finančno podhranjenim' prebivalcem tega planeta.

ADAC test celoletnih pnevmatik

Presenečenje znamke Goodyear

Sreda, 26. junij 2024 , 07:42
ADAC test celoletnih pnevmatik: Presenečenje znamke Goodyear

Strokovnjaki nemškega kluba ADAC so včeraj predstavili rezultate z zadnjega testa celoletnih pnevmatik, ki je postregel s presenečenjem znamke Goodyear, ker je njihova pnevmatika Vector 4Seasons Gen-3 na koncu kot edina in prvič (v celotni zgodovini testiranj celoletnih pnevmatik …) tako dobro ocenjena pnevmatika prejela oznako "gut" (dobro).

Suzuki Slovenija nadaljuje sponzorstvo JZS

Že osma zaporedna sponzorska pogodba z Judo zvezo Slovenije

Četrtek, 20. junij 2024 , 06:27
Suzuki Slovenija nadaljuje sponzorstvo JZS: Že osma zaporedna sponzorska pogodba z Judo zvezo Slovenije

Podružnica Suzuki v Sloveniji je po večletnem zaporednem uspešnem sodelovanju z Judo zvezo Slovenije na gradu Strmol podpisala nadaljnjo enoletno sponzorsko pogodbo z njimi. Štiri sponzorska vozila Suzuki VITARA so bila predana v uporabo Judo zvezi Slovenije.

Dongfeng box

Hišna konkurenca

Sreda, 19. junij 2024 , 09:25
Dongfeng box: Hišna konkurenca

Kitajska korporacija Dongfeng Motor Company je razkrila nekaj novih informacij o modelu box, ki je v njeni modelni hierarhiji pozicioniran direktno nad modelom nano box, ki ni nič drugega kot kitajska dacia spring.

ADAC test otroških kolesarskih sedežev

Dober sedež dobite že za slabih 50 evrov …

Torek, 18. junij 2024 , 09:34
ADAC test otroških kolesarskih sedežev: Dober sedež dobite že za slabih 50 evrov …

V največjem nemškem avtomobilskem klubu so se tokrat lotili testiranj 16. otroških kolesarskih sedežev, ki so trenutno na razpolago kupcem v nemških trgovinah. Dobra novica za majhne uporabnike takšnih sedežev je, da je večina testiranih izdelkov dobro prestala testiranja.

Porsche 912c by KAMM Manufaktur

Ultralahki porsche je dobil prvega lastnika

Četrtek, 13. junij 2024 , 08:47
Porsche 912c by KAMM Manufaktur: Ultralahki porsche je dobil prvega lastnika

V teh dneh se je pri naših vzhodnih sosedih odvila prva primopredaja resnično lahkega porscheja, ker so v madžarskem podjetju KAMM Manufaktur novemu lastniku (Carlos Garcia) predali prvi izdelani primerek njihovega modela 912c, ki odhaja na Florido.

Arhiv

ptsčpsn
12345678910111213141516171819202122232425262728293031

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava