Avto.info

2021 WSK SUPER MASTER SERIES, SARNO (ITA)

Tehnične težave niso olajšale dela

2021 WSK SUPER MASTER SERIES, SARNO (ITA): Tehnične težave niso olajšale dela

2021 WSK SUPER MASTER SERIES, SARNO (ITA)

Avtor: Foto: Mark Kastelic Racing Team
2021 WSK SUPER MASTER SERIES, SARNO (ITA): Tehnične težave niso olajšale dela 2021 WSK SUPER MASTER SERIES, SARNO (ITA): Tehnične težave niso olajšale dela 2021 WSK SUPER MASTER SERIES, SARNO (ITA): Tehnične težave niso olajšale dela

Na stezi v Sarnu v bližini Neaplja je slovenski dirkač Mark Kastelic nastopil na tretji dirki letošnjega prvenstva WSK Supermasters v kartingu. Zaradi tehničnih težav se je mlademu kartistu izmuznil nastop v velikem finalu, a vseeno zapušča Sarno z optimističnim pričakovanjem pred naslednjimi dirkami. To pot je med 80 dirkači osvojil 46. mesto v razredu OKJ.

Steza v Sarnu je izredno hitra, a tehnično zahtevna in Mark se je odločno spopadal s tekmeci. Žal mu tehnika ni omogočila še boljšega rezultata. »Skozi proste treninge in vmesne dirke smo opazili, da motor ni 'tisti pravi', da sem na dolgih ravninah precej izgubljal. Poskušali smo vse, a se zadeva ni izboljševala, zato so v zadnjem predfinalu namestili nov tovarniški motor in nenadoma so se časi izboljšali,« je povedal Kastelic.

Žal je bilo takrat že prepozno, v predfinalu je bil namreč od prvega do zadnjega kroga vpleten v neposredne boje kar ga je stalo veliko časa in je v cilj pripeljal kot 23.. »Rezultatsko s končnim izkupičkom nisem najbolj zadovoljen, a smo vsaj našli odgovore na nekaj vprašanj, zato z optimizmom pričakujem, da bom na naslednji dirki z novim motorjem lahko precej hitrejši,« je še dodal Kastelic.

Ne smemo pozabiti, da je Mark Kastelic šele v letošnji sezoni prestopil v višji razred OKJ, a se zato hitro uči in pridobiva izkušnje, ekipa DPK, ki nastopa pod okriljem dirkača formule 1 Fernanda Alonsa, pa je z njegovim delom in profesionalnim odnosom izredno zadovoljna. Marka zdaj čakajo testiranja na stezi v Lonatu na severu Italije na kateri bo čez 14 dni na sporedu naslednja dirka in sicer WSK Euro Series.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov