Avto.info

salon Ženeva 2011

Ženeva 2011

Alfa Romeo 4C

Alfa Romeo 4C

Avtor: Foto: Anže Jereb, Matej Mitruševski

video - salon Ženeva 2011 eksotika

video - salon Ženeva 2011

video prispevek za 24 ur

Za ogled videa z miško kliknite na sliko.

Alfa Romeo 4C

Alfa Romeo 4C

Aston Martin virage

Aston Martin virage

Aston Martin virage

Aston Martin virage

Aston Martin virage

Aston Martin virage

Audi A3 sedan concept

Audi A3 sedan concept

Audi A3 sedan concept

Audi A3 sedan concept

Audi RS3

Audi RS3

salon Ženeva 2011: Ženeva 2011 ABT audi R8

ABT audi R8

Bentley continental GT

Bentley continental GT

Bentley continental GT

Bentley continental GT

BMW active E

BMW active E

BMW 6 cabrio

BMW 6 cabrio

BMW vision connected drive

BMW vision connected drive

Chevrolet cruze

Chevrolet cruze

Chevrolet camaro

Chevrolet camaro

Chevrolet camaro

Chevrolet camaro

Ferrari FF

Ferrari FF

Ferrari FF

Ferrari FF

Novitec ferrari 458 italia

Novitec ferrari 458 italia

Abarth 500 esseesse

Abarth 500 esseesse

Fiat 500

Fiat 500

Zagato 500

Zagato 500

salon Ženeva 2011: Ženeva 2011 salon Ženeva 2011: Ženeva 2011 salon Ženeva 2011: Ženeva 2011 salon Ženeva 2011: Ženeva 2011 Ford focus ST concept

Ford focus ST concept

Ford focus ST concept

Ford focus ST concept

Ford focus ST concept

Ford focus ST concept

Ford B-max

Ford B-max

salon Ženeva 2011: Ženeva 2011 Ford vertrek

Ford vertrek

Ford ranger

Ford ranger

Ford ranger

Ford ranger

salon Ženeva 2011: Ženeva 2011 Honda jazz

Honda jazz

Honda accord

Honda accord

Jaguar XKR-S

Jaguar XKR-S

Jaguar XKR-S

Jaguar XKR-S

salon Ženeva 2011: Ženeva 2011 Lamborghini aventador

Lamborghini aventador

Lamborghini aventador

Lamborghini aventador

Lamborghini aventador

Lamborghini aventador

Lancia ypsilon

Lancia ypsilon

Lancia thema

Lancia thema

Lancia flavia

Lancia flavia

Land rover

Land rover

Lexus LFA nürburgring edition

Lexus LFA nürburgring edition

Lexus LFA nürburgring edition

Lexus LFA nürburgring edition

Kia picanto

Kia picanto

Kia picanto

Kia picanto

Kia rio

Kia rio

81. salon v Ženevi je najpomembnejši dogodek v svetu avtomobilizma spomladi. Na njem vsi proizvajalci pokažejo svoje najnovejše dosežke, oblikovalske kreacije in seveda serijske avtomobile. Tudi tokrat jih ne manjka, se pa čuti nekakšna čudna napetost. V bistvu negotovost. Kot da avtomobilisti ne vedo več, kam gre naš svet in kako bi nas še prepričali, da je njihova zadeva najboljša. A ne glede na negotovost, je vsaka znamka pripeljala vsaj enega zanimivega novega predstavnika.

Alfa Romeo

Italijanska Alfa Romeo je v Ženevo pripeljala osveženega malčka mita. Za pogon bodo skrbeli hiši M-Jet in T-Jet agregati, vrh ponudbe pa predstavlja izvedenka z zeleno deteljico na boku vozila in 125 kW. Poleg mičnih deklet so ob ženevsko jezero pripeljali še študijo modela 4C. Enega najbolj atraktivnih vozil salona.

Aston Martin

Medtem ko je že veliko proizvajalcev avtomobilov predstavilo študije in tudi serijska vozila na električni pogon, otoški Aston Martin predstavlja model virage, kakopak z 12 valji in 6 litra delovne prostornine. Virage se umešča med športnega DBS in malo bolj umirjenega DB9. 500 konjičev bo poskrbelo za dobre zmogljivosti V12 pa za izvrstno zvočno kuliso.

Audi

V razredu hot hatchev je Audi letvico postavil še višje z novim RS3 sportback. Agregat so si 'sposodili' bi TT RS-u, (250 kW, 2,5 5-valji agregat). RS3 se do stotice požene v 4,6 sekunde, veselje se pa konča pri 250 km/h. Povprečna poraba goriva znaša 9,1 litra kar je za moč in težo 1575 kilogramov vrhunski rezultat. Identičen, a še za 50 kilovatov bolj 'navit' agregat pa v sebi skriva študija modela A3 sedan. S še več moči pa se ponaša S7 (330 kW, 4,2 V8), ki bo mešal štrene 'zvezdi' CLS AMG.

Bentley

Ker je Bentley postavil nov hitrostni rekord na ledu – malenkost čez 330 km/h, bodo v počastitev tega dosežka izdelali serijo 100 vozil z oznako continental supersports ice speed record. V primerjavi z običajnim continentalom je novinec do stotice še za 0,8 sekunde hitrejši (3,8). Če ta izdelek s 463 kilovati tudi doseže 330 km/h pa še ne vemo.

BMW

Bavarci so v ženevo pripeljaji serijo 6 'zgoraj brez'. Če so se pri njeni predhodnici kresala mnenja, bo tu avtomobilska javnost bolj složna, saj je oblikovana po okusu bistveno širšega kroga ljudi. Platnena streha se zloži v 19 sekundah in v prtljažnem prostoru pušča še 300 litrov prostora. Zaenkrat bosta na vojo dva modela 640i in 650i. Prvi je vrstni šestvaljnik s tremi litri delovne prostornine in dvema turbo puhaloma, slednji je 4,4 litrski V8 s pomočjo dveh turbinskih polnilnikov. Druga novost je povsem futuristična študija vision connected drive.

Chevrolet

Že v Parizu videni petvratni cruze se v Ženevi kaže v končni podobi. Z njim se želi še bolj približati evropskim kupcem, saj vozila s kombilimuzinskim zadkom dosegajo 65 % nižjega srednjega razreda. K nam naj bi prišel v sredini leta.

Ferrari

Poskočnega konjiča z Maranella prav nič ne gane recesija, zmanjšana kupna moč in pomanjkanje fosilnih goriv – Predstavlja se namreč z vozilom, ki je za to znamko nekaj povsem posebnega. FF je naslednik 612 Scaglietti, z odsekanim zadkom (hatchback) in pogonom na vsa štiri kolesa. Pet metrov dolg monstrum v sebi skriva agregat s 660 pravimi italijanskimi žrebci in navorom 683 Nm. Stotico naj bi dosegel v 3,7 sekunde in potegnil vse do 335 km/h, kjer se elektronsko omejena hitrost.

Fiat

Fiat freemont je vozilo, ki so ga Torinčani poleg falange modela 500 pripeljali na spomladanski avtomobilski salon. Ne moremo reči, da gre za povsem novo vozilo, saj je freemont nastal na pogorišču dodge journeya. Crossover bo na voljo z dvema turbodizelskima agregatoma z močjo 150 in 170 kavalov, ter s bencinskim V6 prostornine 3,6 litra in močjo 276 konjičev.

Ford

Po izkušnjah sodeč naj bi bil koncept B-max precej blizu končnemu izdelku, ki zamenjuje že rahlo ostareli model fusion. S tem bo odstranjen še zadnji 'nasprotnik' kinetičnega dizajna. B-max se po dolžini umešča med fiesto in C-maxom. Zadnja vrata so bočna, odlikuje ga pa tudi odsotnost B stebrička, tako da so vodila varnostnih pasov spredaj nameščena v sedeže same. Vertrek je študija manjšega in še bolj športnega Fordovega terenca, ranger pa prihaja tudi v novi generaciji.

Honda

Japonska znamka, ki, pohvalno, razmišlja čedalje bolj zeleno, predstavlja osveženega accorda v limuzinski in karavanski izvedenki. Prenovljenega accorda bo moč spoznati po povsem kromirani prednji maski. Dizelski agregat prostornine 2,2 litra ima v osnovi nespremenjeno moč (110 kilovatov) oziroma 132 kilovatov v športnejši različici type-S. Na ogled so postavili še prenovljenega jazza, ki je dobil tudi hibridno izvedenko.

Hyundai

Najpomembnejša novost tega južnokorejskega izdelovalca avtomobilov je konkurent passatu, mondeu in insignii. Avtomobil z oznako i40cw. Karavan bo najprej na voljo in ima prostornino prtljažnika 553 litrov, ki se ga z zlaganjem sedežv poveča na 1719 litrov. Na voljo je z dvema bencinskima agregatoma (1,6 in 2,0) in dizelskim 1,7 CRDi z močjo 115 in 136 konjskih sil.

Jaguar

Tudi za indijsko mačko z britanskim pedigrejem je letožnji spomladanski salon nekaj posebnega. XKR-S se namreč ponaša s titulo najmočnejše 'mačke' do sedaj. Petlitrski tlačno polnjeni V8 sproducira 550 konjskih sil. Za ceno 129.900 EUR dobite vozilo, ki lahko s posebnim 'speed pack' paketom doseže hitrost 300 kilometrov na uro, prvo stotico pa v 4,4 sekunde.

Kia

Ta vedno bolj uveljavljeni azijski izdelovalec avtomobilov se je v Ženevo pripeljal z dvema novima malčkoma: kia picanto in kia rio. Manjši izmed njiju (picanto) je s prirastkom šestih dolžinskih centimetrov izgubila sloves mestne igračke in deluje presenetljivo agresivno za ta avtomobilski razred. Na voljo bo t dvema agregatoma prostornine 1,0 in 1,2 litra. Tudi rio pod katerega obliko se je podpisal glavni hišni oblikovalec Peter Schreyer je pridobila dolžinske centimetre, nekaj centimetrov tudi v širino in izgubila centimeter in pol v višino. Z 1,1 litrskim dizelskim agregatom naj bi emisije CO2 znašale le 85 gramov na prevožen kilometer. Precej večji je tudi prtljažni prostor, novinec ima kapaciteto 390 litrov.

Koenigsegg

Le konjske sile pri Koenigseggu in vesolje so brezmejni, čeprav o slednjem nisem povsem prepričan... Švedi so ponovno dokazali, da najmočnejši avtomobil na svetu ne potrebuje 8 litrov delovne prostornine in štirih turbinskih polnilnikov. Petlitrski V8 in dve turbini s pomočjo etanola iz agregata hišne izdelave iztisneta kar 1115 konjskih sil in je s tem zadal močno klofuto Bugattiju. Po 2,9 sekunde se avtomobil izstreli do stotice, v 7,5 sekunde je že pri 200 km/h in brez upešanja nadaljuje do 350 km/h kjer ga prekine elektronika.

Lamborghini

Pošteno zajemite sapo, da vam je ne zmanjka ob pogledu na novega aventadorja, več kot zadovoljivo zamenjavo za brutalnega murcielaga. Dobro tono in pol težkega superšportnika namreč poganja kar 700-konjski dvanajstvaljnik, ki zmore tudi 690 Nm navora. Motor je povezan s samodejnim menjalnikom, ki uspe zamenjati prestavo v vsega petdesetih milisekundah in velja za enega najhitrejših na svetu. Pogon je štirikolesni, cena pa vrtoglava. Nekaj drobiža preko 300.000 evrov bo potrebno odšteti zanj.

Lancia

Sodelovanje s Chryslerjem se je pri Lancii obrestovalo s številnimi novimi modeli, ki so dejansko le preoblečene izvedbe ameriških vozil. Nova thema je dejansko chrysler 300C, flavia in flavia cabrio sta avtomobila na osnovi chryslerja 200, lancia grand voyager pa že z imenom pove, da je avtomobil kot chryslerjev istoimenski predstavnik enoprostorcev. Edini sveži in novi predstavnik je mala lancia ypsilon. Nova generacija stoji na platformi fiata 500 (ta pa dejansko na osnovi pande), bo pa ta 3,84 metra dolgi malček prvič na voljo tudi v petvratni izvedbi.

Land Rover

Range je dobil oznako e, ki pomeni, da gre za prototipnega hibrida, ki ga lahko polnimo preko običajne vtičnice in v okolje izpušča le 89 gramov CO2 na kilometer. Plug-in hibrid uporablja trilitrski dizelski šestvaljni motor, temu pa pomaga še elektromotor. Slednji zmore avtomobil samostojno poganjati do 30 kilometrov daleč.

Lexus

V primeru, da vam običajni LFA ni dovolj, lahko posežete po posebni seriji nürburgring package. Desetvaljnik ima v tem primeru še več moči (414 kW), zaradi česar ob pospeševanju vratne mišice opravljajo težko delo. Vseh 50 primerkov je seveda že razprodanih.

Maserati

Maseratijeva novost je brezstrešna različica grancabrio sport, torej najmočnejši grancabrio. Poganja ga 4,7-litrski osemvaljnik s 331 kilovati moči in 510 Nm navora. Dovolj za doseganje hitrosti 285 km/h.

Mazda

Mazda je ob kopici serijskih in že poznanih vozil na salon v Ženevo pripeljala še študijo minagi. SUV napoveduje novo generacijo serijske mazde CX-5, ki se bo ob novi oblikovalski smernici nagare ponašala z dinamično obliko. V serijski obliki bo to prva mazda z novo generacijo motorja in menjalnika sky-active.

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz predstavlja dve novosti. Prva je nova (tretja) generacija modela SLK, ki bo ponujala vozniške užitke s čvrstim podvozjem in zmogljivimi motorji. Druga novost je novi C coupe, ki ohranja osnovne poteze limuzine, a je od nje precej nižji. Le en par bočnih vrat in kupejevsko usločena strešna linija pomenita atraktiven izgled, pet motorjev v ponudbi pa bo zadovoljilo tudi najbolj zahtevne kupce.

Mini

Rocketman je nekakšna napoved nove generacije teh priljubljenih vozilc. S skromnimi merami, rocketman je namreč od prvotnega minija iz leta 1959 daljši le za deset centimetrov, bo obvladoval mestna središča, izjemno inovativen način odpiranja vrat pa bo omogočal vstopanje tudi na prostorsko omejenih mestih. Dolžina 3,2 metra pomeni, da je v notranjosti dovolj prostora za udoben prevoz dveh potnikov, čeprav ima malček zadaj še majhno klop. Kot prvi motor je mišljen majhen dizelski agregat s porabo treh litrov. SD je oznaka, ki jo je dobil cooper, pomeni pa, da je v podkožju dvolitrski dizelski agregat s 105 kilovati moči.

Mitsubishi

Global small concept je Mitsubishijeva študija majhnega mestnega avtomobila. Izdelava bo potekala v tovarni na Tajskem, poganjali pa ga bodo sodobni bencinski motorji z majhnimi prostorninami, ki bodo v okolje izpuščali pod 100 gramov ogljikovega dioksida vsak kilometer. Global small concept je pravzaprav morda napoved novega colta.

Nissan

Nissan leaf s športno in privlačno obliko se imenuje esflow. Ta študija namreč uporablja povsem enak pogonski agregat, ki omogoča, da do stotice pospeši v petih sekundah, baterije pa zdržijo okoli 240 kilometrov dolgo pot. Dva motorja v podkožju poganjata zadnji kolesi, lahko karoserija pa omogoča, da je esflow pravi športnik. Nova micra vsak čas prihaja tudi k nam, z oznako DIG-S na zadku pa ponuja 1,2-litrski bencinski motor z močjo 72 kilovatov.

Opel

Aktualna zafira se počasi poslavlja, na kar nakazuje študija nove generacije. Tudi ta bo na voljo s sedmimi sedeži, vrata na boku pa glede na študijo ostajajo povsem običajna. Zafira torej ostaja brez drsnih ali samomorilskih vrat. Prav veliko ostalih podatkov zaenkrat še ni, ker v serijski obliki avtomobila Opel še ni pokazal. Ob zafiri je v Ženevi še trivratna astro GTC, največja zanimivost ampera, pa tudi prihaja na ceste.

Pagani

Lahko poskusite izgovoriti ime novega Paganijevega super-izdelka, a verjetno je bolje, da zgolj z odprtimi usti poskušate zajeti vse superlative. Zonda se je poslovila, huayra pa je njen odličen nadomestek. Le 1300 kilogramov in 500 kilovatov moči ter toliko navora, da bi lahko spremenil smer vrtenja Zemlje, ki jih pridela AMG-jev dvanajstvaljnik. Oblikovanje in vozne lastnosti so tudi svojevrsten pojem.

Peugeot

Zvezda Peugeotovega razstavnega prostora je bila prenovljeni 308. Malce povečane dimenzije pomenijo 430 litrov prostora v prtljažniku, avtomobil pa je kljub dolžinskemu prirastku v povprečju 25 kilogramov lažji. Na voljo bo tudi različica e-Hdi z majhnim 2,2-kilovatnim elektrogeneratorjem.

Porsche

Hybrid je napis, ki smo si ga lahko na ženevskem salonu lahko ogledali pri praktično vsaki znamki, tudi pri Porscheju. Panamera S hybrid je bojda najčistejši porsche in uporablja enak pogonski sklop kot cayenne S hybrid. Trilitrski bencinski motor z močjo 245 kilovatov, pomaga pa mu elektromotor s 34 kilovati. Njeno nasprotje je 911 black edition, ki nima nikakršnih ekoloških ambicij, namesto tega je njegova edina naloga zagotavljanje nasmeha na usta. 254 kilovatov skrbi za pospešek do stotice v 4,9 sekunde.

Renault

Novomeški Revoz bo odslej izdeloval winda še v posebni seriji Gordini in tega smo si lahko ogledali v Ženevi. Poleg njega tudi že večkrat predstavljene elektro avtomobile, glavni zvezdi pa sta študiji r-space in captur. Prva predstavlja izjemno športno nastrojeno obliko in enoprostorsko zasnovo. Slabe 4,3 metra dolgi r-space ponuja nekaj inovativnih prostorskih rešitev in novo generacijo TCe motorjev. Poganjal naj bi ga 900-kubični bencinski turbo trivaljnik z močjo 80 kilovatov ter 160 Nm navora. Še bolj nenavadnih linij je captur, terenska študija, ki spominja malce na Nissanovega juke-a.

Rolls-royce

Lep dokaz za ekološko osveščenost in želje vseh proizvajalcev, da bi izdelali okolju prijaznejši avtomobil, je študija 102EX experimental electric. O smiselnosti tri tone težkega luksuznega avtomobila, ki bi želel biti ekološki bi sicer lahko razpravljali, a pri rolls-roycu so mnenja, da je trend lahko tudi tak. Zato bodo prihodnje leto avtomobil poslali na testiranje med potencialne kupce. Dva elektromotorja bosta med vožnjo pomagala 6,75-litrskemu bencinskemu dvanajstvaljniku, baterije pa bo mogoče polniti preko zunanje vtičnice.

Saab 9-5

Limuzinskemu 9-5 se pridružuje še karavanska izvedenka, ki združuje uporabnost in elegantno oblikovanje. Motorji in oprema ostajajo seveda enaki tistim v limuzini, razlika je torej le v zadku, ki sedaj skriva 527 litrov prostora. Sedežna klop se v razmerju 40:60 zloži do vodoravnega položaja, pri čemer prtljažnik ponudi 1600 litrov prostora. Prihod je jeseni. Poleg novega 9-5 so pri Saabu malce prenovili še manjšega 9-3, ki je na trgu že devet let in ga približali modernim smernicam.

Ssangyong

Sports utility truck 1 je študija, ki nakazuje na prihod nove generacije Ssangyongovega poltovornjaka actyon sports, ki naj bi luč sveta ugledal prihodnje leto. Slabih pet metrov dolga študija SUT 1 prikazuje očem nekoliko bolj prijetno oblikovanje, pod pokrovom pa se nahaja nov dvolitrski dizelski agregat s 114 kilovati moči in 360 Nm navora, ki ustreza Euro 5 normativom. Pogon je kot pri večini pick-upov na zadnji kolesi oziroma štirikolesni.

Seat

Seatova študija IBX sloni na tiguanovi osnovi, predstavlja pa morebitnega predstavnika med SUV vozili. Zaenkrat je znano le, da naj bi s pomočjo hibridne tehnologije oziroma zgolj elektromotorja potovalo do 72 kilometrov daleč in, da je zaenkrat pogon le dvokolesni. V primeru serijske izvedbe bi bil ta štirikolesni, na voljo pa seveda tudi še preostali motorji v paleti.

Smart

Trideset kilovatov elektro moči, brezstrešna karoserija in precej futuristična oblika, so glavne značilnosti smarta forspeed oziroma prevedeno smarta »za-hitrost«. No, prav dirjati z njem ne bi mogli, saj največja hitrost znaša 120 kilometrov na uro, domet baterij pa znaša 135 kilometorv. Čeprav gre za študijo, pa lahko povzamemo kakšne smernice bo pri oblikovanju v prihodnjih letih ubral Smart.

Subaru

Poleg trezie, s katero smo se že zapeljali, je Subaru pokazal tudi študijo nove impreze, ki se ponaša z zelo atraktivno in dinamično obliko. Zanimiva je tudi predstavitev drugega s Toyoto skupnega avtomobila. Delovno ime boxer sports car architecture pomeni majhnega športnika dolžine 4,2 metra, z dvolitrskim bokserskim motorjem in pogonom na zadnji kolesni par. Torej Subarujeva različica Toyotinega FT-86. Serijski izdelek naj bi bil pripravljen naslednjo spomlad, morda ga bomo videli ravno na naslednjem ženevskem salonu.

Suzuki

Model kizashi smo že videli, novost letošnjega salona pa je swift S concept. Malček z nabito podobo in športnimi apetiti.

Škoda

VisionD je študija, ki jo je v Ženevo pripeljala Škoda. Petvratna kombilimuzina namiguje na prihodnje oblikovanje te znamke, po velikosti pa se uvršča med fabio in octavio. Morda bo to prvi novi model, s katerim Čehi želijo doseči svoj cilj in do leta 2018 podvojiti sedanjo prodajo.

Toyota

Potrebe po večjem hibridnem predstavniku so očitno velike, zato v Ženevi Toyota predstavlja priusa V. Gre za sedemsedežnega predstavnika, ki obenem ponuja (ob zloženih zadnjih dveh sedežih) tudi 50 odstotkov več prtljažnega prostora. Druga novost je študija hibridnega yarisa, ki naj bi v serijski obliki luč sveta ugledal že prihodnje leto. Malček je s številnimi dodatki prav atraktiven. Novost je še verso-S, ki v nekaj naslednjih mesecih že prihaja tudi na naše ceste. No, in najmanjši predstavnik na njihovem razstavnem prostoru? Povsem električna študija modela IQ. Zgolj na električni pogon in z možnostjo polnjenja preko vtičnice.

Volkswagen

Golf cabrio se vrača. Ljubitelji golfa se boste odslej zopet lahko odločili za različico, pri kateri boste nad glavo imeli platno. Streha tega kabrioleta se zloži v zgolj 9,5 sekunde, tudi pri zloženem ostrešju pa v prtljažniku ostaja 250 litrov prostora. Strešni sistem je enak tistemu v eosu, ostrešje pa lahko premikate tudi med vožnjo in sicer do hitrosti 30 kilometrov na uro. Poleg golfa se je pod soji žarometov svetil tudi prenovljeni tiguan, ki je dobil nekoliko bolj oglate poteze, podobne passatovim. Obema serijskima izdelkoma sta se pridružili še študija giguaro tex in mnogo bolj zanimiva reinkarnacija slavnega Volkswagnovega »hippie« kombija T1, ljubkovalno imenovanega bulli. Prav tako se imenuje tudi študija nadvse atraktivne oblike. Bojda bo dostavnik serijski postal že leta 2014.

Volvo

Volvo je svojo paleto okolju prijaznejših različic z oznako DRIVe nadgradil še z veliko bolj zanimivim dizelskim plug-in hibridom. V60 hybrid ima gnana vsa štiri kolesa, prednje poganja 2,4-litrski turbodizelski agregat s 160 kW moči in 440 Nm navora, pomaga pa mu še elektromotor, ki žene zadnji kolesi. Njegova moč znaša 52 kW, dodaja pa tudi 200 Nm navora. Elektromotor zmore avtomobil premikati do 50 kilomatrov daleč, brez hkratne uporabe dizelskega agregata, povprečen izpust CO2 pa naj bi med običajno vožnjo znašal le 49 gramov na prevožen kilometer, poraba pa le 1,9 litra. Tak način vožnje naj bi deloval za največ 1200 kilometrov, potem pa se baterije izpraznejo in jih je potrebno napolniti. Kar preko običajne vtičnice ...

Kia rio

Kia rio

Koenigsegg agera

Koenigsegg agera

salon Ženeva 2011: Ženeva 2011
Maserati granturismo

Maserati granturismo

Mazda shinari

Mazda shinari

Mazda shinari

Mazda shinari

Mazda minagi

Mazda minagi

Mercedes-Benz SLK

Mercedes-Benz SLK

Mercedes-Benz SLK

Mercedes-Benz SLK

Mercedes-Benz SLS AMG

Mercedes-Benz SLS AMG

Mercedes-Benz C 63 AMG

Mercedes-Benz C 63 AMG

salon Ženeva 2011: Ženeva 2011
Mini rocketman

Mini rocketman

Pagani huayra

Pagani huayra

Peugeot HR1

Peugeot HR1

Peugeot HR1

Peugeot HR1

salon Ženeva 2011: Ženeva 2011
Peugeot 308

Peugeot 308

Porsche panamera

Porsche panamera

Renault ZOE

Renault ZOE

salon Ženeva 2011: Ženeva 2011
Renault R-space

Renault R-space

Renault R-space

Renault R-space

Rolls Royce phantom

Rolls Royce phantom

salon Ženeva 2011: Ženeva 2011
Seat IBX

Seat IBX

Suzuki swift S-concept

Suzuki swift S-concept

Suzuki swift S-concept

Suzuki swift S-concept

Suzuki kizashi

Suzuki kizashi

Škoda fabia

Škoda fabia

Toyota FT-86

Toyota FT-86

Toyota FT-86

Toyota FT-86

Toyota yaris hybrid concept

Toyota yaris hybrid concept

Toyota yaris hybrid concept

Toyota yaris hybrid concept

Toyota prius V

Toyota prius V

salon Ženeva 2011: Ženeva 2011
salon Ženeva 2011: Ženeva 2011
Volkswagen touareg

Volkswagen touareg

Volvo V60 plug in hybrid

Volvo V60 plug in hybrid

Volvo V60 plug in hybrid

Volvo V60 plug in hybrid

Send to Kindle
|

Oddaj komentar

Komentarji

Tomozuki Nedelja, 20. marec 2011, 12:11
Zmotili ste se pri napisu pod sliko. Najprej je na fotografiji Dodge Charger, pod njim pa Chevrolet Camaro. Vsi ste pa napisali, da sta oba modela Chevrolet Camaro.

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.