Avto.info

FIA evropsko prvenstvo, 4. dirka (Zuera, Španija)

Ponovno v finalu med 101 prijavljenim dirkačem

FIA evropsko prvenstvo, 4. dirka (Zuera, Španija): Ponovno v finalu med 101 prijavljenim dirkačem

FIA evropsko prvenstvo, 4. dirka (Zuera, Španija)

Avtor: Foto: Mark Kastelic Racing Team
FIA evropsko prvenstvo, 4. dirka (Zuera, Španija): Ponovno v finalu med 101 prijavljenim dirkačem FIA evropsko prvenstvo, 4. dirka (Zuera, Španija): Ponovno v finalu med 101 prijavljenim dirkačem FIA evropsko prvenstvo, 4. dirka (Zuera, Španija): Ponovno v finalu med 101 prijavljenim dirkačem

Slovenski kartist Mark Kastelic se je na zadnji dirko letošnje sezone v evropskem karting prvenstvu uvrstil v finale in po trčenju dirko končal na 34. mestu. A vseeno pustil izjemno dober vtis, saj je bil imenovan za dirkača z največjim napredkom v letošnji sezoni. Mark Kastelic se je na dirki razreda OKJ ponovno uvrstil v finale, med 101 prijavljenim dirkačem se je v finalno vožnjo uvrstil na 21. mesto, vmesne izločilne vožnje pa je redno končeval v prvi deseterici.

Na startu mu je dobro kazalo, a je bil potem po nekaj krogih vpleten v množično trčenje, ko je dirko morali končati kar pet dirkačev, dva sta celo dobesedno poletela preko Kastelica. Na srečo jo je 13-letni dirkač odnesel brez poškodb. Seveda je bil razočaran, a je vseeno pustil izredno pozitiven vtis v letošnji sezoni. »Taka trčenja so del kartinga, nisem se mogel izogniti tekmecem pred menoj. Upal sem na boljši rezultat a že to, da se uspevam zdaj redno uvrščati v finalne vožnje, in to v taki konkurenci, mi daje veliko motivacije za nadaljevanje sezone,« je povedal Kastelic. Ter dodal, da so se tko rekoč vsi dirkači tudi to pot pritoževali nad premalo zmogljivimi gumami, saj niso zdržale vseh naporov dirke.

Ne glede na vso dogajanje na stezi pa so Marka po dirki razglasili za najbolj obetavnega dirkača sezone z največjim napredkom, saj moramo upoštevati, da je to letos njegova prva sezona v razredu OKJ. V ekipi zdaj načrtujejo, da bi ga čim prej posadili v dirkalnik razreda OK, da bi si nabral čim več izkušenj za prihajajoče leto. Poleg tega želijo pri FIA Marka uvrstiti v izbran krog mladih nadarjenih dirkačev in ga vključiti v program FIA Young Driver Excellence Academy, v katerem FIA pod patronatom izkušenih dirkačev razvija mlade dirkače na različnih ravneh, od dirkaških zmogljivosti, ustrezne telesne in psihične pripravljenosti pa vse do dela z mediji in vključevanjem v ekipno delo, s čemer postanejo tudi ambasadorji motoršporta in varnosti v cestnem prometu.  

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov