Avto.info

Tri svetovne premiere

PEUGEOT na 88. mednarodnem avtomobilskem salonu v Ženevi

Tri svetovne premiere : PEUGEOT na 88. mednarodnem avtomobilskem salonu v Ženevi

Tri svetovne premiere

Avtor: Foto: Peugeot
Tri svetovne premiere : PEUGEOT na 88. mednarodnem avtomobilskem salonu v Ženevi Tri svetovne premiere : PEUGEOT na 88. mednarodnem avtomobilskem salonu v Ženevi Tri svetovne premiere : PEUGEOT na 88. mednarodnem avtomobilskem salonu v Ženevi Tri svetovne premiere : PEUGEOT na 88. mednarodnem avtomobilskem salonu v Ženevi Tri svetovne premiere : PEUGEOT na 88. mednarodnem avtomobilskem salonu v Ženevi Tri svetovne premiere : PEUGEOT na 88. mednarodnem avtomobilskem salonu v Ženevi Tri svetovne premiere : PEUGEOT na 88. mednarodnem avtomobilskem salonu v Ženevi

PEUGEOT bo na 88. mednarodnem avtomobilskem salonu v Ženevi, 6. marca letos, predstavil tri svetovne premiere.

- Novi PEUGEOT 508, radikalna petvratna kombilimuzina z ostrimi stilskimi potezami obljublja intenzivne občutke med vožnjo in v svojem avtomobilskem segmentu zastopa ambicije znamke Peugeot.
- Vzdržljivi in elegantni PEUGEOT RIFTER, ustvarjen za vsakodnevne avanture. Razstavni model PEUGEOT RIFTER 4X4 CONCEPT se ponaša s še bolj odločno zasnovo in je opremljen s štirikolesnim pogonom.
- Monumentalni LEV je najnovejši ambasador znamke Peugeot. Ta skulptura pooseblja ponos celotne znamke PEUGEOT v počastitev 160. obletnice njenega obstoja.

PEUGEOTOV razstavni prostor je odet v novo podobo s še bolj izčiščenimi in ikonskimi linijami, ki je ravno pravšnje prizorišče za omenjene tri svetovne premiere. Svetle stene dodatno poudarjajo vizualni in svetlobni dodatki. Na stropu pa modre diode LED in logotip z osvetljenim ozadjem poskrbita, da razstavni prostor opazimo že od daleč.

Obiskovalcem je na 1320 kvadratnih metrih površine na voljo pet različnih področij in lounge salon.
- Tri svetovne premiere: novi PEUGEOT 508, novi PEUGEOT RIFTER in razstavni model PEUGEOT RIFTER 4X4 CONCEPT bodo na ogled poleg LEVA.
- Oblikovalski studio PEUGEOT Design Lab bo na ogled postavil Sea Drive Concept, ki ga je razvil za BENETEAU, produkte za promocijo znamke PEUGEOT ter električni skiro in zložljivo električno kolo.
- PEUGEOTOVA tehnologija za 8-stopenjski samodejni menjalnik EAT8, bencinske motorje PureTech 225 KM in dizelske motorje BlueHDi 130 KM ter najnovejši sistemi za pomoč pri vožnji.
- PEUGEOT SPORT bo na razstavnem prostoru predstavil dirkalnik 208 WRX za sezono 2018, model 308 TCR in pa tudi vozili 208 in 308 GTi by PEUGEOT SPORT v modri in črni barvi s kontrastnim prehodom.
- PEUGEOT Metropolis, trikolesni skuter bo predstavljen v modri barvi Emerald Crystal.

NOVI PEUGEOT 508: radikalna petvratna kombilimuzina
Novi PEUGEOT 508 se predstavlja z odločnimi in napetimi oblikovalskimi potezami. Njegova oblika petvratne kombilimuzine s petimi vrati je elegantna in zadržana. Prednji del je nastal po navdihu koncepta PEUGEOT Instinct z vertikalno razporejenimi opalnimi diodami LED. Zadnji del hitro prepoznamo po tridimenzionalnih lučeh na diode LED z ostrim pogledom, ki jih povezuje okrasna letev v svetleče črni barvi. Bočna vrata brez okvirja še poglobijo njegove značajske poteze, medtem ko prtljažna vrata omogočajo enostaven dostop do prtljažnika.

Notranjost je naravnost spektakularna zaradi armaturne plošče, povzete od konceptnega vozila Exalt. Voznikovo mesto PEUGEOT i-Cockpit® zajema kompakten volan z dvema športno prisekanima deloma, 10-palčni zaslon na dotik HD s kapacitivno tehnologijo, pod katerim se razprostira sedem klavirskih tipk, in instrumentno ploščo v višini oči formata 12,3". Na zaslonu je možno nastaviti enega od ambientov notranjosti Boost in Relax. Voznik si lahko izbere svoj idealen način vožnje (Eco, Sport, Confort, Normal), ki mu vsakodnevno ponuja stimulativne in intuitivne užitke v vožnji.

Vozilo je opremljeno s tehnologijo zadnje generacije. 8-stopenjski samodejni menjalnik EAT8 se vgrajuje z večino bencinskih motorjev Puretech 180, 225 KM in z dizelskimi motorji BlueHDi 130, 160 in 180 KM. Krmiljeno vzmetenje (odvisno od izvedenke) in večtočkovna zadnja prema ponujata idealno sintezo med dinamičnostjo, udobjem in varnostjo. Inovativen sistem za vidljivost ponoči pa zaznava živa bitja na razdalji do 200 metrov.

PEUGEOT 508 postaja svetovni zastavonoša znamkinega prodora na trg vozil višjega cenovnega razreda. O tem pričajo materiali, oblazinjenje Alcantara® ali napa usnje in avdio sistem Hi-Fi FOCAL®.

NOVI PEUGEOT RIFTER in RIFTER 4X4 CONCEPT: ustvarjena za pustolovščino
PEUGEOT RIFTER uspešno združuje vzdržljivo in elegantno stilsko zasnovo. S svojim pustolovskim duhom se dobro znajde tako v mestnem vrvežu kot tudi v povsem naravnem okolju. Opremljen je z voznikovim mestom PEUGEOT i-Cockpit® in obljublja povsem edinstvene občutke v vožnji za svoj avtomobilski segment.

Na voljo je v dveh dolžinah, s 5 ali 7 sedeži, s čimer združuje vsestranskost in modularnost. Ponaša se z učinkovitimi bencinski motorji 1.2 Puretech 110 in 130 KM ter z dizelskimi motorji 1.5 BlueHDi 75, 100 in 130 KM. Njegovi sistemi za pomoč pri vožnji prihajajo iz najnovejše generacije. Zasnovan je na prilagojeni konstrukcijski osnovi EMP2, s čimer je primeren za opravljanje še tako zahtevnih nalog.

Razstavni model PEUGEOT RIFTER 4x4 CONCEPT je namenjen raziskovanju širnih prostranstev. Opremljen je s štirikolesnim pogonom, ki ga je zasnovalo podjetje DANGEL, s posebnimi pnevmatikami in 80 mm višjim podvozjem, tako da uspešno premaga vse terene. Šotor Overland, ki ga razpremo nad streho, omogoča podaljšanje raziskovanja še mnogo ur po sončnem zahodu.

Električno gorsko kolo PEUGEOT eM02 FS Powertube ima baterijo integrirano v okvir kolesa. Na voljo je v kombinaciji z vozilom PEUGEOT RIFTER 4X4, tako da se lahko z njim odpravimo na raziskovanje novih obzorij. Kolo, ki je znanilec naslednje generacije Peugeotovih e-koles, so zasnovali v oblikovalskem studiu PEUGEOT Design Lab.

PEUGEOTOV LEV, novi ambasador znamke
LEV pooseblja ponos celotne znamke, ki je ponosna, da ji je uspelo doseči raven brezkompromisne kakovosti. Ta predanost kakovosti je čvrsto zasidrana v genih znamke PEUGEOT, za katero je že 200 let bogate zgodovine. Skulptura obeležuje 160-letnico obstoja PEUGEOTOVEGA logotipa, ki je bil prvič predstavljen leta 1858. Logotip ponazarja leva, ki se sprehaja po puščici in simbolizira tri lastnosti PEUGEOTOVIH rezil za žage, ki jih je znamka prvotno izdelovala: prožnost, vzdržljivost zob in hitrost reza. Prečudovito umetnino, ki v dolžino meri 12,5 metrov, v višino pa dosega 4,8 metrov, so zasnovali oblikovalci studia PEUGEOT Design Lab.

PEUGEOT DESIGN LAB: strokovno znanje za neavtomobilski svet
Oblikovalci studia Global Brand Design ponujajo PEUGEOTOVO strokovno znanje in izkušnje naročnikom izven sveta avtomobilizma. Sea Drive Concept, ki ga je PEUGEOT razvil za BENETEAU na področju navtike predstavlja krmarjevo mesto prihodnosti. Ponuja povsem intuitivno upravljanje voznikovega mesta PEUGEOT i-Cockpit® (manjši volan, prikazovalnik v višini oči in zaslon na dotik v povezavi s klavirskimi tipkami) skupaj s povezljivo tehnologijo Ship Control®. Ta potovalni računalnik, ki ga je zasnoval BENETEAU, spremlja in pomaga tako pri navigaciji kot tudi pri bivanju v notranjosti plovila.

PEUGEOT Design Lab nadzoruje oblikovanje PEUGEOTOVIH koles in razvija rešitve za mobilnost. V Ženevi bosta na ogled tudi skiro e-Kick, zasnovan skupaj s podjetjem MICRO in zložljivo kolo PEUGEOT eF02, oba z električnim motorjem. Z njima je mogoče narediti še zadnje kilometre poti po mestu, potem ko smo parkirali vozilo. PEUGEOT Design Lab se ukvarja z dizajnom produktov za promocijo znamke PEUGEOT. Razstavljene bodo potovalne torbe, vrtalniki, mlinčki za sol in poper, ure in oblačila iz izbora PEUGEOT Legend. Na ogled bo celo deska za surfanje, izvirna kreacija za vozilo 208 GTi. Na razstavnem prostoru v Ženevi bo prisoten eden ob oblikovalcev iz tega studia, ki bo na območju "laboratorija" pojasnjeval in predstavljal strokovno znanje studia.

PEUGEOTOVA TEHNOLOGIJA: nov menjalnik EAT8, učinkoviti motorji in sistemi za pomoč pri vožnji
8-stopenjski samodejni menjalnik EAT8 bo na ogled v eni od petvratnih kombilimuzin PEUGEOT 308 GT BlueHDi s 180 KM ter v enem od demonstracijskih modelov. Razvit je bil v sodelovanju z japonskim podjetjem AISIN in v primerjavi z menjalnikom EAT6 omogoča do 7 % nižjo porabo. Ponuja izjemno udobno rabo in nadvse živahno prestavljanje.

Razstavljena bosta demonstracijska modela bencinskega motorja Puretech z 225 KM in dizelskega motorja BlueHDi s 130 KM. Oba motorja izpolnjujeta standard Euro 6.c. Z njima so opremljeni novi PEUGEOTI 308 in 508 (3008 za BlueHDi s 130 KM). Motor 1.6 Puretech z 225 KM ima vgrajen še filter trdnih delcev (FAP). Motor 1.5 BlueHDi s 130 KM pa vsebuje tudi sistem za selektivno katalitično redukcijo (SCR), ki obdeluje dušikove okside (NOx).

Na območju doživetij "PEUGEOT Amplified Experience" bodo imeli obiskovalci priložnost testirati sisteme za pomoč pri vožnji prek očal za virtualno resničnost SAMSUNG Gear. Za celovito doživetje pa jim bodo na voljo še slušalke FOCAL®. Na ogled bodo sistemi za pomoč pri vožnji, zlasti samodejno zaviranje v sili, napredni sistem za nadzor oprijema (Advanced Grip Control), aktivni sistem nadzora mrtvega kota, prilagodljivi tempomat oziroma opozorilnik nenamerne menjave voznega pasu.

PEUGEOT SPORT: 208 WRX, 308 TCR, 208 in 308 GTi by PEUGEOT SPORT
PEUGEOT bo v sezoni 2018 dodatno poglobil svojo predanost reli krosu, zato bo v Ženevi ekskluzivno postavil na ogled novega PEUGEOTA 208 WRX Sébastiena LOEBA. Dirkalnik, odet v nove barve, je pripravljen na spopad z visoko konkurenčnim svetovnim prvenstvom FIA World RX, kjer so starti z mesta nadvse spektakularni. S štirikolesnim pogonom, 560 konjskimi močmi, 1300 kilogrami in 850 Nm navora dirkalnik pospeši z 0 na 100 km/h v manj kot dveh sekundah. Odslej je opremljen z novimi aerodinamičnimi elementi in 100 % pod nadzorom tehnične "sanjske ekipe" oddelka PEUGEOT SPORT, zato si bo v letošnji sezoni prizadeval za še boljše rezultate kot lani.

Novi PEUGEOT 308 TCR, športna izvedenka PEUGEOTA 308 GTi by PEUGEOT SPORT in pomembna nadgradnja PEUGEOTA 308 Racing Cup je namenjen izjemno dinamični kategoriji TCR, nad katero bo odslej bedelo novo prvenstvo WTCR. Opremljen je z najnovejšimi tehnologijami iz avtomobilskega športa, motorjem THP in štirivaljnim turbokompresorskim sklopom, s čimer razvije 350 konjskih moči. V njegovi osupljivi oblikovni zasnovi se prepletata atletska postava in optimizirana aerodinamika. Prednji odbijač in zadnji spojler ustvarita maksimalno aerodinamičnost, ki je zagotovilo za zmogljivost in konkurenčnost.

Serijska modela 208 in 308 GTi by PEUGEOT SPORT ponujata mogočen dizajn in visoke zmogljivosti na ravni svojih legendarnih predhodnikov. Inženirji z oddelka PEUGEOT SPORT so do potankosti dodelali nastavitve motorja, zavornega sistema in podvozja. V Ženevi bosta razstavljena modela v modri in črni barvi s kontrastnim prehodom, ki poudarja njune radikalne slogovne poteze. Model 208 ima prednji del v nesvetleči črni barvi, zadnji del pa v modri barvi Magnetic. Model 308 pa se bo širši javnosti predstavil v kombinaciji modre Magnetic na prednjem delu in črne Perla Nera na zadnjem delu. V taki kombinaciji je bil premierno predstavljen lani julija.

Skuterji PEUGEOT: novi PEUGEOT METROPOLIS Emerald Crystal
PEUGEOT SCOOTERS predstavlja svojega trikolesnika PEUGEOT Metropolis Allure v barvi Emerald Crystal. Elegantna modra barva je izšla iz športnih terenskih vozil PEUGEOT 2008 in 5008. Skuter, ki je bil lansiran januarja 2017, zaobjema tehnologije iz sveta avtomobilizma, med drugimi sistem za prostoročni zagon, nadzor tlaka v pnevmatikah in zavorni sistem ABS. Gre za edini trikolesni skuter, ki ga v celoti proizvajajo v Franciji, v tovarni v kraju Mandeure (regija Franche-Comté).

PEUGEOT SCOOTERS leto proslavlja 120 let obstoja in tehnoloških inovacij. To je najstarejša znamka motoriziranih dvokolesnikov na svetu. V svojem repertoarju ima legendarne modele, kot na primer PEUGEOTA 103 oziroma prvi model skuterja S55, obenem pa postavlja temelje za mobilnost prihodnosti. O tem priča PEUGEOT 2.0, prvi električni in popolnoma povezljivi skuter, ki je bil predstavljen 20 let za prvim električnim skuterjem PEUGEOT Scoot’elec.

Send to Kindle
|

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.