Avto.info

Audi S3 Sportback in Audi S3 limuzina

Več športnosti, moči in užitka v vožnji

Audi S3 Sportback in Audi S3 limuzina: Več športnosti, moči in užitka v vožnji

Audi S3 Sportback in Audi S3 limuzina

Avtor: Foto: Audi
Audi S3 Sportback in Audi S3 limuzina: Več športnosti, moči in užitka v vožnji Audi S3 Sportback in Audi S3 limuzina: Več športnosti, moči in užitka v vožnji Audi S3 Sportback in Audi S3 limuzina: Več športnosti, moči in užitka v vožnji Audi S3 Sportback in Audi S3 limuzina: Več športnosti, moči in užitka v vožnji Audi S3 Sportback in Audi S3 limuzina: Več športnosti, moči in užitka v vožnji Audi S3 Sportback in Audi S3 limuzina: Več športnosti, moči in užitka v vožnji Audi S3 Sportback in Audi S3 limuzina: Več športnosti, moči in užitka v vožnji Audi S3 Sportback in Audi S3 limuzina: Več športnosti, moči in užitka v vožnji Audi S3 Sportback in Audi S3 limuzina: Več športnosti, moči in užitka v vožnji Audi S3 Sportback in Audi S3 limuzina: Več športnosti, moči in užitka v vožnji Audi S3 Sportback in Audi S3 limuzina: Več športnosti, moči in užitka v vožnji Audi S3 Sportback in Audi S3 limuzina: Več športnosti, moči in užitka v vožnji Audi S3 Sportback in Audi S3 limuzina: Več športnosti, moči in užitka v vožnji Audi S3 Sportback in Audi S3 limuzina: Več športnosti, moči in užitka v vožnji Audi S3 Sportback in Audi S3 limuzina: Več športnosti, moči in užitka v vožnji Audi S3 Sportback in Audi S3 limuzina: Več športnosti, moči in užitka v vožnji Audi S3 Sportback in Audi S3 limuzina: Več športnosti, moči in užitka v vožnji

Pred dobrimi 20 leti je Audi s prvim modelom S3** osnoval tržni segment športnih prestižnih kompaktnih vozil. Sedaj znamka predstavlja novo generacijo – z S3 Sportback** in S3 limuzino**. Njun motor 2.0 TFSI razvije moč 228 kW (310 KM) in navor 400 Nm. Oba modela (S3 Sportback: poraba goriva v l/100 km, komb.: 7,4*; emisija CO2 v g/km, komb.: 170–169*; S3 limuzina: poraba goriva v l/100 km, komb.: 7,3–7,2*; emisija CO2 v g/km, komb.: 166–165*) od 0 do 100 km/h pospešita v 4,8 sekun­de. Pogonsko moč na cesto suvereno prenašajo 7-stopenjski menjalnik S tronic, inteligentno uravnavan pogon quattro in za S-modele specifično športno podvozje, opcijsko z uravnava­n­jem blaženja. Tehnološko napreden značaj modelov S3** zaokrožajo številne druge novosti v sklopu koncepta upravljanja, infotainmenta in asistenčnih sistemov.

Izrazit značaj: dizajn in svetloba Nova modela S3** že na prvi pogled razkrivata svoj dinamični značaj. Na sprednjem delu izstopajo enodelni okvir mreže hladilnika v obliki velikega romba in markantne odprtine za zajemanje zraka, ohišji zunanjih ogledal pa blestita v videzu aluminija. Ramenski del karoserije v enotni izraziti liniji poteka od sprednjih žarometov do zadnjih luči. Površine pod linijo so usločene navznoter, kar je nova prvina Audijevega dizajna, ki izrazito poudarja kolesna ohišja. Po želji je za nova modela S3 Sportback** in S3 limuzino** mogoče naročiti LED-žaromete. Digitalne dnevne luči so sestavljene iz točkovnega polja iz 15 LED-segmentov, deset izmed njih tvori dve navpični liniji. Športen zadek poudarjajo velik difuzor in štiri izpušne cevi.

Motor 2.0 TFSI novima modeloma S3 z močjo 228 kW (310 KM) in navorom 400 Nm
(S3 Sportback: poraba goriva v l/100 km, komb.: 7,4*; emisija CO2 v g/km, komb.: 170–169*; S3 limuzina: poraba goriva v l/100 km, komb.: 7,3–7,2*; emisija CO2 v g/km, komb.: 166–165*) zagotavlja veliko zmogljivost. Napredne tehnične rešitve, kot je Audi valvelift system (AVS), ki po potrebi prilagaja hod izpušnih ventilov, skrbijo za dobro polnjenje zgorevalnih prostorov, toplotni management pa zagotavlja večjo učinkovitost. Oba modela (S3 Sportback: poraba goriva v l/100 km, komb.: 7,4*; emisija CO2 v g/km, komb.: 170–169*; S3 limuzina: poraba goriva v l/100 km, komb.: 7,3–7,2*; emisija CO2 v g/km, komb.: 166–165*) od 0 do 100 km/h pospešita v 4,8 sekunde in dosežeta elektronsko omejeno najvišjo hitrost 250 km/h. S serijskim sistemom Audi drive select lahko voznik poskrbi, da zvok močnega štirivaljnega turbomotorja pride še bolj do izraza.

Bliskovito hitri 7-stopenjski menjalnik S tronic s funkcijo prostega teka in štirikolesni pogon quattro prenašata navor na cesto. Hidravlična lamelna sklopka, ki je nameščena pred zadnjo premo, navor po potrebi popolnoma prilagodljivo prenaša na sprednjo in zadnjo premo. Tako dinamiko modelov S3** združuje s stabilnostjo in učinkovitostjo. Upravljanje prevzame regu­lator vozne dinamike – nov sistem, ki pogon quattro tesno povezuje z elektronskim nadzorom stabilnosti in opcijskimi uravnavanimi blažilniki.

Dinamično: podvozje
Podvozje je serijsko opremljeno s štirivodilno zadnjo premo in progresivnim krmiljenjem ter tako ponuja najboljše pogoje za velik užitek v vožnji. Karoserija je spuščena za 15 milimetrov, po želji pa Audi serijsko športno S-podvozje opremi tudi z uravnavanjem blaženja. Ventili v blažilnikih krmilijo tok olja, kar blažilnikom omogoča, da se v tisočinki sekunde posamično in stalno prila­gajajo stanju na cesti, vozni situaciji in željam voznika. Razpon med udobjem in dinamiko je še večji kot pri predhodnem modelu. Novi električni ojačevalnik zavorne moči zagotavlja močno in spontano zaviranje. Vsi štirje zavorni koluti so notranje hlajeni. Audi je modela serijsko opremil s črnimi zavornimi čeljustmi, ki so opcijsko na voljo tudi v rdeči barvi. Modela S3** serijsko vozita z 18-palčnimi platišči, opcijsko pa z 19-palčnimi.

Prostorna: prostorska zasnova
V primerjavi s predhodniki sta nova modela S3** večja: Sportback** in limuzina** sta daljša za tri oziroma štiri centimetre, širša pa vsak za tri centimetre. Petvratnik v dolžino sedaj meri 4,34 metra, štirivratnik pa 4,50 metra. Širina (1,82 metra), višina (1,43 metra) in medosna razdalja (2,64 metra) so z izjemo minimalnih odstopanj enake pri obeh izvedbah karoserije. V notranjosti je na voljo večja širina v višini ramen in več prostora za komolce. Prtljažnik modela S3 Sportback** glede na položaj zadnje sedežne klopi sprejme od 325 do 1.145 litrov prtljage, pri limuzini** pa 370 litrov.

Športna: notranjost
Športen in markanten dizajn novih modelov S3** se nadaljuje v notranjosti – z novim, kompa­kt­nim izbirnikom prestav za 7-stopenjski menjalnik S tronic, dekorativnimi elementi iz alumi­nija ali karbona in vratnimi kljukami s podobnim dizajnom kot pri žarometih. Armaturna plošča je osredotočena na voznika, markantne prezračevalne šobe pa se povezujejo v celoto z ohišjem instrumentov, pri čemer poudarjajo športni značaj. Digitalni prikazi so serijsko predstavljeni na 10,25-palčnem zaslonu. Opcijsko sta na voljo virtualni prikazovalnik Audi virtual cockpit in njegova različica plus. Pri obeh diagonala zaslona meri 12,3 palca, za različico plus so dodatno na voljo trije različni prikazi. Opcijski paket ambientne osvetlitve plus v temi poskrbi za poseb­ne svetlobne učinke. Športni sedeži so zasnovani na novo, njihove serijske prevleke pa so v veliki meri izdelane iz recikliranih plastenk. Posebne poudarke ustvarjajo elegantni kontrastni šivi.

Na sredini instrumentne plošče se nahaja 10,1-palčni zaslon na dotik, ki se spaja z veliko površino črne plošče. Zaslon prepozna vnos črk s pisanjem z roko in podaja akustične povratne informacije. Naslednji nivo upravljanja za infotainment je serijsko naravnoglasovno upravljanje. Audi po želji nudi projicirni sistem.

Nova generacija: infotainment
V ozadju koncepta upravljanja sistema MMI v novih modelih S3** je modularni infotainment sistem tretje generacije (MIB 3). Ima desetkrat višjo procesno moč kot njegov predhodnik, naloge s področja povezljivosti opravlja s hitrostjo po standardu LTE Advanced in vključuje dostopno točko za WLAN. Vodenje do cilja je prilagodljivo in zanesljivo. Navigacija omogoča napovedi o razvoju prometne situacije, visokoločljivostne satelitske posnetke Google Earth in informacije o pretočnosti prometa. Individualne nastavitve, kot so pogosto izbrani navi­ga­cijski cilji ali priljubljen način klimatiziranja, je mogoče shraniti v do šest uporabniških profilov.

Med spletne storitve iz ponudbe Audi connect sodijo tudi Car2X-storitve, ki nudijo pomoč pri iskanju parkirnih mest ob robu cestišča ali s komunikacijo s semaforji, npr. v večjih mestih, pomagajo ujeti zeleni val. Povezava med novim Audijem S3 in pametnim telefonom upora­bnika poteka brezplačno prek aplikacije myAudi, a tudi prek tehnologije Apple Car Play, Android Auto in Audijevega predala za telefon, ki telefon poveže z avtomobilsko anteno in ga tudi induktivno polni. Dodatna posebnost je ključ Audi connect, ki uporabniku dodeli pravico za odklepanje in zaklepanje vozila ter zagon motorja prek pametnega telefona z operacijskim sistemom Android. Za tiste, ki cenijo vrhunsko kakovost zvoka, je na voljo avdiosistem Bang & Olufsen Premium Sound System s 3D-zvokom, ki zagotavlja poseben prostorski zvočni učinek.

Praktični: asistenčni sistemi
Tudi asistenčni sistemi v novih modelih S3 so odraz Audijevega izjemnega tehničnega znanja. Audi pre sense front, asistenca za ovire z asistenco za zavijanje in opozorilnik za zapustitev voznega pasu so na voljo serijsko in pomagajo pri izogibanju nezgodam. Opcijsko je mogoče naročiti še druge asistenčne sisteme, kot so opozorilnik za menjavo vozne­ga pasu in opozorilo ob izstopu, asistenca za prečni promet in parkirna asistenca. Pri vzdolž­nem in prečnem vodenju vozila za podporo skrbi prilagodljiva asistenca za vožnjo. Vzdržuje stalno hitro­st in razdaljo do spredaj vozečega vozila ter z nežnimi posegi v krmiljenje pomaga pri vodenju po voznem pasu. Asistenca za učinkovitost pripomore k varčni vožnji.

Predprodaja novih kompaktnih modelov S3** se bo v številnih evropskih državah začela avgu­­­sta 2020, prvi avtomobili pa bodo pri trgovcih na voljo začetek oktobra. V Nemčiji bo za S3 Sportback** treba odšteti od 46.302,53 evra, za S3 limuzino** pa 47.179,83 evra. Uvedbo na trg bo spremljal posebni model "edition one" v pitonovo rumeni (Sportback) oziroma tango rdeči (limuzina) barvi laka s črnimi elementi, 19-palčnimi platišči in športnimi sedeži.

Podatki o porabi za omenjene modele
Poraba goriva in emisije CO2 so navedene v razponu, ker so odvisne od izbranih pnevmatik/ platišč.
- Audi S3 Sportback
Poraba goriva v l/100 km, komb.: 7,4; emisija CO2 v g/km, komb.: 170–169
- Audi S3 limuzina
Poraba goriva v l/100 km, komb.: 7,3–7,2; emisija CO2 v g/km, komb.: 166–165

* Poraba goriva in emisije CO2 so navedene v razponu, ker so odvisne od izbranih pnevmatik/platišč in opreme.
** Zbrane vrednosti porabe vseh omenjenih modelov, ki so na voljo na nemškem trgu, so navedene v seznamu na koncu tega sporočila za medije.

Send to Kindle
|

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.